Jump to content



resizing images in php?


tigrakas

Recommended Posts

Παίδες,

Τα φώτα σας παρακαλώ...

Τελευταία αποφάσισα να ασχοληθώ και με php (η ανάγκη βλέπετε) και τώρα προσπαθώ να φτιάξω ένα scriptaki που να κάνει resize τα images που γίνονται upload αυτόματα. Να σημειώσω ότι χρησιμοποιώ αυτά τα εργαλεία:

Apache/2.0.52 (Win32) PHP/4.3.10 mod_perl/1.99_18 Perl/v5.8.6 Server at localhost Port 80

Μέχρι στιγμής βρήκα "μάλλον" κάπως να το κάνω, με χρήση των 2 imagecreatefromjpeg και imagecopyresized, όμως απαιτεί gd libraries που αν έχω καταλάβει είναι διαθέσιμα μόνο από unixοειδή. Τι μπορώ να κάνω σε αυτή τη περίπτωση; (πέραν από τη μετάβαση σε Unix που αποκλείεται αυτή τη στιγμή). Αν γνωρίζει κανείς κάποια άλλη τακτική και θέλει να τη μοιραστεί ευπρόσδεκτα.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Γεια χαρα,

η gd library δεν ειναι απαραιτητο να τρεχει μονο se unix. Υπαρχει και σε windows περιβαλλον. Εγω την εχω ενεργοποιημενη κανονικα σε windows με apache-php-mysql κτλ...

Anyway στο folder εγκαταστασης της php υπαρχει ενα αλλο folder που λεγεται extensions. Εκει ψαξε να δεις αν υπαρχει το php_gd2.dll. Αν υπαρχει το μονο που χρειαζεσαι ειναι να ορισεις στην php να χρησιμοποιει αυτο το extension. Bρες λοιπον το αρχειο php.ini (λογικα μεσα στο folder C:/windows/), ανοιξε και κανε search για την φραση extension=php_gd2.dll. Λογικα θα την βρεις στην μορφη ;extension=php_gd2.dll. Σβησε το ; μπροστα απο την φραση , σωσε το αρχειο και κλειστο. Επανεκκινησε τον apache και η gdlibrary θα εχει ενργοποιηθει.

Για να δεις αν οντως εχει ενεργοποιηθει ανοιξε το notepad γραψε: <?php phpinfo() ?>

Σωσε αυτο το αρχειο σαν phpinfo.php και βαλτο στο folder του apache που βαζεις τα αρχεια που ειναι προσβασιμα μεσω web, και γραψε στον browser σου http://localhost/phpinfo.php

Θα σου παραγει μια σελιδα με ολες τις πληροφοριες για την php που τρεχει στο συστημα σου. Βρες που αναφερει για την GD Library και αν γραφει enabled την εχεις ενεργοποιησει σωστα και εισαι ετοιμος να δουλεψεις.

Ελπιζω να βοηθησα

Να εισαι καλα...

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν φίλε μου τα έκανα τα παραπάνω αλλα δυστυχώς ούτε τρέχει το scriptaki ούτε στο phpinfo μου το δείχνει. Σαν να μην έχει λάβει υπόψιν του καθόλου το extension.

(σημείωση: το php_gd2.dll υπάρχει στα extensions). Καμια άλλη πρόταση;

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.