Jump to content



How-to: πως να τρέξει ο client σαν service


RootX

Recommended Posts

Με αφορμή το post του Iannis, ετοίμασα τον παρακάτω οδηγό ο οποίος βασίζεται στον αγγλικό οδηγό που θα βρείτε εδώ.

Στο παρακάτω link υπάρχει το σχετικό thread στο official forum του World Community Grid.

Τι πρέπει να κάνoυμε:

1) Να κατεβάσουμε τα εξής αρχεία:

SRVANY.EXE (από Windows 2003 Resource Kit)

INSTSRV.EXE (από το παραπάνω link)

NIRCMD.EXE (από εδώ)

WCGSvcCvt.vbs (από εδώ)

Από το site της microsoft κατεβαίνει το resource kit το οποίο έχει μέγεθος 11.8ΜΒ και περιέχει πολλά αρχεία που δεν τα χρειάζεστε, μόνο τα συγκεκριμένα είναι απαραίτητα.

Από το site nirsoft.net κατεβαίνει ένα zip με 3 αρχεία, από τα οποία μόνο το NIRCMD.EXE είναι απαραίτητο.

2) Από την στιγμή που έχουμε συγκεντρώσει τα παραπάνω αρχεία τα κάνουμε copy σε ένα νέο folder, πχ FA@H. To folder αυτό το αποθηκεύουμε όπου θέλουμε, πχ στο C:\ δίσκο μας.

3) Κάνουμε δεξί κλικ και επεξεργασία στο αρχείο WCGSvcCvt.vbs(θα ανοίξει με notepad) και στο σημείο που γράφει Const installFilesLoc="" θα γράψουμε την διαδρομή στην οποία έχουμε αποθηκέυσει τα αρχεία, στην συγκεκριμένη περίπτωση Const installFilesLoc="C:\FA@H\" . Αποθηκεύουμε το αρχείο και το κλείνουμε.

4) Κάνοντας διπλό κλικ στο αρχείο WCGSvcCvt.vbs ο client θα τρέχει πλέον σαν service, ενώ αν ξανακάνουμε διπλό κλικ θα επανέλθει στην αρχική κατάσταση.

Για την δική σας διευκόλυνση, κατέβασα τα απαιτούμενα αρχεία και τροποποίησα το vbs αρχείο ώστε αν κάνετε copy τον φάκελο στο C:\ και διπλό κλικ στο vbs, θα έχουμε τα αποτελέσματα του 4).

Δεν έχω την ευκαιρία να το δοκιμάσω στο pc που έχω τώρα(δεν μπορώ να κάνω connect λόγω proxy) αλλά δεν πιστεύω να υπάρχει πρόβλημα μιας και έκανα ότι εξηγεί το link.

Enjoy.

fa@h.rar

Link to comment
Share on other sites

προπετης απλα:)

ενοείται οτι ολα αυτα γινονται αφου εχουμε κανει setup τον client ετσι?

και στο edit του *.vbs δεινουμε το path των παραπάνω αρχειων και οχι αυτο που ειναι στημένος ο client

sorry αλλα εχουμε και κάποα ηλικία.

Link to comment
Share on other sites

Σωστά, πρώτα έχει γίνει setup o client(δεν είναι πρόβλημα και να μην τον έχεις στήσει δεν πειράζει, ούτε έχει επίπτωση στο σύστημα, απλά θα σου βγάλει error όταν μπαίνεις windows ότι το τάδε service δεν μπόρεσε να ξεκινήσει).

Σωστά και πάλι, το path που θα τοποθετηθούν τα αρχεία που χρειάζονται για να τρέξει ο client ως service, όχι το path εγκατάστασης του client.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.