Jump to content



Νανο... φράγμα για τα κινητά


helloween

Recommended Posts

Στη νανοτεχνολογία βασίζεται η νέα πρόταση που αναπτύσσει η εταιρεία NaturalNano, με στόχο τον απόλυτο έλεγχο της επικοινωνίας μέσω κινητών τηλεφώνων.

Σε μία από τις πιό κρίσιμες στιγμές της ταινίας, ένας ενοχλητικός ήχος γεμίζει την αίθουσα. Μετά από αρκετές επαναλείψεις σταματά, δίνοντας τη θέση του σε μία εξίσου ενοχλητική φωνή. Τα κινητά τηλέφωνα αποτελούν πια αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, και έχοντας εισχωρήσει σε κάθε πτυχή της μας παρέχουν δυνατότητα επικοινωνίας όπου και αν βρισκόμαστε. Αυτή, όμως, η τελευταία παράμετρος συχνά αποδεικνύεται ενοχλητική, και αυτήν ακριβώς αισιοδοξεί πως μπορεί να αντιμετωπίσει η εταιρεία NaturalNano, με έναν έξυπνο συνδυασμό συμβατικών μεθόδων και νανοτεχνολογίας. Και αρκετών... πινέλων!

Η NaturalNano βρήκε τρόπο να προσθέσει δίχως προβλήματα σωματίδια χαλκού σε μία... μπογιά. Αυτά τοποθετούνται μέσα σε νανοσωματίδια με τη μορφή σωλήνων, που μπορούν να "απλωθούν" στην επιφάνεια ενός τοίχου, μέσω της μπογιάς, εμποδίζοντας κάθε τύπου ραδιοφωνικά σήματα - όπως αυτά που χρησιμοποιούνται από τα κινητά τηλέφωνα. Παράλληλα, η χρήση συμβατικής τεχνολογίας επιτρέπει την προώθηση των ραδιοφωνικών σημάτων από έναν περιορισμένο χώρο προς τα έξω, και το αντίστροφο, καθιστώντας δυνατό τον απόλυτο έλεγχο της επικοινωνίας ανάμεσά τους. Έτσι, θεωρητικά, μπορεί σε ένα κινηματογράφο να επιτρέπεται η επικοινωνία μέσω κινητών τηλεφώνων για όσο είναι ενεργό το σύστημα προώθησης του σήματός τους, μα να διακόπτεται όταν αρχίζει η προβολή.

Ήδη η NaturalNano, που κατά κύριο λόγο ασχολείται με την ανακάλυψη, επεξεργασία και εμπορική προώθηση νανοϋλικών που παράγονται με φυσικές μεθόδους, έχει κατοχυρώσει πατέντα για αυτή τη μέθοδο φιλτραρίσματος επικοινωνίας, η οποία επεκτείνεται και πέρα από τα κινητά τηλέφωνα, ενώ έχει ήδη βρει περισσότερες από 200 διαφορετικές εμπορικές εφαρμογές για την τεχνολογία της.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.