Jump to content



τροφοδοτικά καίγονται σε standby


elk

Recommended Posts

γεια σε όλους

έχω ένα περίεργο πρόβλημα το πρώτο psu που είχα ένα tagan 900w ένα βράδυ λειτουργούσε κανονικά και το πρωί ήταν νεκρό δεν άναβε... πάω αγοράζω άλλο καινούργιο ένα nexus modular 850w και περνώ μαζί του 1 εβδομάδα, ξαφνικά και ενώ ο υπολογιστής ήταν κλειστός και το τροφοδοτικό απλά συνδεδεμένο πάνω στο turbox 1500va ups πέφτει η ασφάλεια του σπιτιού, το Ups κάνει το χαρακτηριστικό ήχο ότι είναι σε battery backup mode και εγώ αμέριμνος ανεβάζω την ασφάλεια και ΜΠΑΜΜΜ :brutal018:ακούγεται από το δωμάτιο με το pc ,έντρομος μπαίνω μέσα και μυρίζω κάτι σαν καμένο πλαστικό πάω να αναψω τον υπολογιστή και τίποτα και αυτο νεκρό, το παίρνω παραμάσχαλα και βουρ για rma μου το αλλάζουν και το ξαναπερνάω στον υπολογιστή, τον ανάβω και όλα λειτουργουν κανονικά...

ο προβληματισμός μου είναι ο εξής

μήπως τελικά φταίει το ups και όχι το τροφοδοτικό δηλαδή μήπως όταν από μπαταρία γυρίζει σε ρεύμα κάτι γίνεται και καίει τα τροφοδοτικά μου; υποθέτω ότι έγινε και στην περίπτωση του πρώτου τροφοδοτικού διακοπή ρεύματος ενώ κοιμόμουν και όταν ήρθε πάλι το ρεύμα τα τίναξε και αυτό...

μέχρι να αποφασίσω έβγαλα το Ups εκτός λειτουργίας...

είχε κανείς παρόμοιο πρόβλημα;

τονίζω ότι τα τροφοδοτικά χαλάνε όταν είναι σε standby και όχι σε ώρα λειτουργίας

Link to comment
Share on other sites

Ετσι οπως το περιγραφεις η λογικη λεει το ups. Υπαρχει και ενα προβλημα που αντιμετοπιζουν καποιοι με A-PFC psu (οπως ειναι το nexus σου) και non sine wave ups. Δεν παρουσιαζεται παντως σε ολους και ουτε και σε μενα που εχω αυτον τον συνδιασμο. Ριξε μια ματια παντως εδω για περισσοτερα:

http://thelab.gr/showthread.php?t=51197&highlight=active+pfc

Παντως αν καταληξεις οτι ειναι το ups και το στειλεις για rma διαλεξε καλου κακου μια πιο αξιοπιστη μαρκα ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Υπάρχει περίπτωση το ups να μην βγάζει καθαρό ημίτονο στην έξοδο αλλά με κάποιου είδους αλχημείες να προσπαθεί να το προσομοιώσει.

Σε αυτή την περίπτωση καλύτερα χωρίς ups και αν επιμένεις να έχεις αγόρασε ένα που θα σου διασφαλίζει ημιτονικό εναλλασσόμενο ρεύμα στη έξοδο.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.