Jump to content



προβλημα εγκαταστασης σατα και ιντε στο ιδιο συστημα!


tolis861416003225

Recommended Posts

λοιπον ειχα εναν ιντε σκληρο 160γιγα μαξτορ και πριν κατι μερες πηρα και εναν μαξτορ παλι 300γιγα σατα2... τον βαζω λοιπον στο κουτι τον συνδεω κανονικα αλλα στο μπουτ δεν εβλεπε καθολου τον ιντε!! μα τι στο καλο? δεν υπαρχει θεμα μαστερ σλαιβ στα σατα λεω...αλλα δε παει στο διαολο θα κοιταξω μπας και... κοιταω ηταν ο ιντε "επιλογη καλωδειου" και τον εβαλα μαστερ κανω παλι βπουτ τιποτα τα ιδια...τι στο καλο? αλαζω θεση στον ιντε κοντρολερ τον ιντε και θεση στον σατα κοντρολερ τον σατα δοκιμασα πολους συνδιασμους αλλα τιποτα...κοιταω το μανθαλ τιποτα...βλεπω ομως οτι απο τισ 3 υποδοχες για ιντε της μητρικης 2 ειναι κοκκινες και μια μαυρη...μαθενω πως τα κοκκινα ειναι για ρειντ και το μαυρο ειναι για σκετες καταστασεις...α.. μαλιστα λεω... μπαινω στο βιος αλαζω κατι ρυθμισεις βαζω και τις προεπιλογες αλλα παλι τιποτα....δε μου εβλεπε τον ιντε!! τι να κανω τι να κανω...αλαζω παλι θεση το σκληρο με τα ντιβιντι... βαζω τα ντιβιντι στα ρειντ και το σκληρο στο απλο...ετσι εκανα μπουτ και μπηκε στα "παραθυρα" (λοοολ):blink: ΑΛΛΑ αργει τρμακτικα σε μια φαση που κανει λεει ιντε σκαν στην οποια φαση εχει μια εικωνα που λεει:

ide device 01 not found

ide device 02 not fount

ide device 03 dvd mpla mpla

ide device 04 dvd mpla mpla

κατι τετειο...το οτι αργει τρομερα (καπου στα 30 δευτερολεπτα μονο σε αυτη την οθονη,γενικα κανει γρηγορο μπουτ) δε με πειραζει και τοσο μιας και το πισι δε κλεινει ποτε...αυτο με με πειραζει πολυ ειναι οτι αν θελησω να κανω εκινηση απο σιντι για κανα φορματ ας πουμε θα πρεπει να αλαζω θεση τουσ σκληρους με τα δβδ και να αποσυνδεω τον σατα!!! ελεοσ!!!

ολα αυτα στο πισι της υπογραφης...

Υ.Γ. εστειλα μειλ στην ασουσ αλλα δε μου απαντησε ακομα 3 μερες μετα....:TD:

Link to comment
Share on other sites

Συνήθως όταν αργεί πολύ να δει δίσκους έχει να κάνει με conflict κάποιας μορφής. Αν είναι IDE, τότε σημαίνει ότι είναι λάθος τα jumpers για master/slave.

Για SATA, μπορεί να έχεις ενεργοποιήσει και IDE & SATA ενώ η μητρική σου να υποστηρίζει κάποια από αυτά.

Για παράδειγμα η Asus P4C800E έχει θέσεις για 6 IDE και 4 SATA, αλλά υποστηρίζει 8 συσκευές σύνολο, όχι και τις 10 μαζί. Για ψάξε καλύτερα το manual.

Link to comment
Share on other sites

Αφού το λες μόνος σου. Το κόκκινο είναι για το raid. Μήπως τον βλέπει μετά το 1ο POST που φορτώνεται ο IDE RAID Controller?

Επίσης, αν δεν είναι αυτό καλώδιο άλλαξες?

Link to comment
Share on other sites

οχι καλωδιο δεν αλαξα...αλα αφου χωρις τον σατα τον ιδε τον βλεπει κανονικα!το τζαμπεακι ειναι στο μαστερ...ο σατα κοντρολερ τεθεικε να δουλκεβει σαν σατα και ο ιδε σαν ιδε οχι ραιδ στα παραθυρα δεν εχω κανενα προβληαμα απλα πολυ μεγαλη βλακεια το ολο θεμα...

Link to comment
Share on other sites

Όταν λες ότι στα παράθυρα δεν έχεις πρόβλημα, τι εννοείς? Στα Windows? Αν ναι, τότε γραφει στο manual σου ότ μερικά modes δεν είναι διαθέσιμα για DOS-Legacy mode και τα βλέπεις μόνο με τους κατάλληλους οδογούς κάτω από Win. Ίσως το ότι αργεί αν ισχύει αυτή η περίπτωση, είναι λογικό και αναμενόμενο.

Link to comment
Share on other sites

στην προεπιλογη ειναι ιδε και το εβαλα σατα....."παραθυρα" ναι ενοω windows...ναι δε λεω...ψαχνει να βρει συστιχεια ρειντ και δε βρησκει αλλα μονο αν τα βαλω ετσι θα δουλεψουν ολα στα win...τουλαχιστων με τιθς ρυθμισεις που εκανα εγω στο βιος....

Link to comment
Share on other sites

δεν ξερω αν κατάλαβα το προβλημα σου ακριβωσ αλλα ακου.πανω στον σατα στο πισω μέροσ έχει υποδοχεσ για jumperakia. δοκιμασε μερικουσ συνδυασμουσ και νομιζω ότι θα διαβασει τον sata σαν raid και δεν θα έχεισ προβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.