Jump to content

Ποσο PSU χρειαζομαι;

Recommended Posts

Posted

Ειμαι ευτυχης κατοχος του παρακατω συστηματος:

Αthlon 64 3200+

Ram 2 GB ddr 400 (4x512)

Geforce 6600gt 128, zalman cooler

Audigy 2 ZS

HDs: ide 80, sata 300, sata 160

DVD rw, dvd r

Τι τροφοδοτικο χρειαζομαι?

Σημειωνω οτι με αυτο που εχω τωρα, τα νουμερα που μου εμφανιζει το SpeedFan ειναι

Vcore: 1,41V

+12V: 11,55-11,61V

+3.3V: 3,25V

Vcc: 5,07V

Vin2: 0,00V

5Vsb: 5,09V

Vbat: 0,00V

Eιναι καλα αυτα τα νουμερα?

Posted

Εδώ υπάρχει ένας PSU Calculator -> http://www.extreme.outervision.com/index.jsp

Ωστόσο μην τον πάρεις εντελώς τις μετρητοίς! Υπολόγισε λίγο παραπάνω από αυτό που σου βγάζει και εάν έχεις σκοπό να κάνεις overclocking υπολόγισε κάτι ακόμα ;)

Πόσα χρήματα θέλεις να διαθέσεις?

Posted

Πάντως ό,τι και να πάρεις να είναι επώνυμο. Μακριά απο noname και μακριά απο Q-tec. Συνήθως γράφουν μια Α ισχύη η οποία συνήθως είναι στην πράξη μακράν χαμηλότερη. Πχ τα Q-tec 550W βγάζουν περίπου 350... Οπωσδήποτε πάρε επώνυμο. Εξαιτίας ενός μάπα τροφοδοτικού μπορεί να κλαις μετά όλο το σύστημα.

Έχω αυτή τη στιγμή εδώ ένα ισοροπημένο μηχανάκι το οποίο έχει ένα τρισάθλιο τροφοδοτικό το οποίο του έχει ξεκάνει το δίσκο. Πρόσεξέ το αυτό. :)

Πάντως γενικώς κοίτα να πάρεις κάτι μεγαλύτερο απο αυτό που χρειάζεσαι. Το PSU είναι μια επένδυση χρόνων το οποίο πολύ πιθανόν να το κρατήσεις και σε επόμενο σου συστημα. :)

Posted

Οχι, δε μιλαω για overclocking.

Aυτη τη στιγμη εχω ενα ποιοτικο Tagan στα 420W. Ωστοσο υποψιαζομαι οτι δεν ειναι πλεον αρκετο.

Τα νουμερα του SpeedFan ειναι κατω απ το οριο, σωστα?

Μια αλλη απορια, μπορει ενα προγραμμα να επηρεαζει τα Whatts ??!!

Προηγουμενως εκανα ενα γενικο σκαναρισμα με το Spy Sweeper και τα νουμερα ειχαν κατεβει, τωρα που ο ελεγχος τελειωσε ξαναγυρισαν εκει που βρισκονταν, δηλ.

Το +12V απο τα 11.55 ξαναπηγε 11.67

Το 3.3V στα 3.26

Το 5Vsb στα 5.12

Posted

Καλημέρα και καλως ήρθες στο εργαστήρι!

Όσον αφορά τις τάσεις, η 12άρα σου είναι χαμηλή...αλλά αυτό εξαρτάται. Οι ενδείξεις των μητρικών δεν είναι ποτέ 100% ακριβείς, και πολλές φορές εντελώς διαφορετικές από την πραγματικότητα. Επίσης με διαφορετικά προγράμματα (MBM5, Speedfan, Smartguardian κτλ.) θα έχεις και διαφορετικές ενδείξεις...Εννοείται βέβαια οτι αν κάνεις scan πχ. οι τάσεις θα παίζουν λόγω μεγαλύτερης κατανάλωσης σκληρού - επεξεργαστή και τα λοιπά...

Posted

Μια χαρά είσαι τότε!

Δεν θέλεις παραπάνω!

Και μην εμπιστεύεσαι απόλυτα τις μετρήσεις από Win, δανείσου ένα πολύμετρο και δες.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.