Makis Hourdakis Posted April 24, 2006 #1 Share Posted April 24, 2006 Πώς θα μπορούσα να δημιουργήσω ένα boot CD απο το οποίο με το που Bootαρε να μπορούσες να επιλέξεις ποιό πρόγραμμα να τρέξεις;Θα ήθελα πχ να φτιάξω ένα CD με τα disk tools κάθε κατσκευαστή και στην εκκίνηση να σε ρωτάει ποιό απο αυτά να τρέξει. Πιστεύω θα ήταν πολύ πιο εύχρηστο και γρήγορο απο το να έχεις ένα πάκο δισκέτες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
totally_wired Posted April 24, 2006 #2 Share Posted April 24, 2006 Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis Πώς θα μπορούσα να δημιουργήσω ένα boot CD απο το οποίο με το που Bootαρε να μπορούσες να επιλέξεις ποιό πρόγραμμα να τρέξεις;Θα ήθελα πχ να φτιάξω ένα CD με τα disk tools κάθε κατσκευαστή και στην εκκίνηση να σε ρωτάει ποιό απο αυτά να τρέξει. Πιστεύω θα ήταν πολύ πιο εύχρηστο και γρήγορο απο το να έχεις ένα πάκο δισκέτες. Το hirens δεν σου κάνει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
varelasj Posted April 24, 2006 #3 Share Posted April 24, 2006 Αρχική απάντηση από totally_wired [Σήμερα, στις 21:22] Το hirens δεν σου κάνει; Ακριβως εχει μεσα παρα πολλα tools δε νομιζω να μην σε καλυπτει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dellman Posted April 24, 2006 #4 Share Posted April 24, 2006 H το ultimate boot cd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Posted April 24, 2006 Author #5 Share Posted April 24, 2006 Ευχαριστώ πολύ όλους σας παίδες, θα δοκιμάσω αρχικά το hirens και βλέπουμε. Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
---Zapotek-- Posted April 24, 2006 #6 Share Posted April 24, 2006 Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis Πώς θα μπορούσα να δημιουργήσω ένα boot CD απο το οποίο με το που Bootαρε να μπορούσες να επιλέξεις ποιό πρόγραμμα να τρέξεις; Θα ήθελα πχ να φτιάξω ένα CD με τα disk tools κάθε κατσκευαστή και στην εκκίνηση να σε ρωτάει ποιό απο αυτά να τρέξει. Πιστεύω θα ήταν πολύ πιο εύχρηστο και γρήγορο απο το να έχεις ένα πάκο δισκέτες. Δε μπορεις να φανταστεις ποσο δυσκολο ειναι κατι τετοιο... Για να το φτιαξεις μονος εννοω... Δε μπαινω καν σε λεπτομερειες, προτημησε μια δοκιμασμενη και ετοιμη λυση οπως ειπαν τα παιδια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Posted April 26, 2006 Author #7 Share Posted April 26, 2006 Εχμ... Δεν εννοούσα ακριβώς αυτό... Κάνει κατευθείαν τη δουλειά που ήθελα, δε λέω, αλλά μήπως μπορεί να μου πει κάποιος κάποιο τρόπο να φτιάχνω μόνος μου κάτι τέτοιο; Φαντάζομαι οτι θα υπάρχει και κάποιος τρόπος χωρίς να μπλέξω με κατεβατά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
---Zapotek-- Posted April 26, 2006 #8 Share Posted April 26, 2006 Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis Εχμ... Δεν εννοούσα ακριβώς αυτό... Κάνει κατευθείαν τη δουλειά που ήθελα, δε λέω, αλλά μήπως μπορεί να μου πει κάποιος κάποιο τρόπο να φτιάχνω μόνος μου κάτι τέτοιο; Φαντάζομαι οτι θα υπάρχει και κάποιος τρόπος χωρίς να μπλέξω με κατεβατά. Nope... No easy way. Πρεπει να φτιαξεις ενα kernel, συνηθως σε C & λιγο ASM για το loader, τον οποιο θα κανεις compile με cross-compiler... Και αυτο δεν ειναι το δυσκολο, το δυσκολο ειναι πως πρεπει να γραψεις μονος σου οτι function θα χρησιμοποιησεις στο kernel... Τωρα αφου κανεις αυτο θα πρεπει να "χτισεις" ενα υποβαθρο με C libraries για να δουλευουν οι εφαρμοφες σου εφοσον ειναι σε C. Τωρα για gui να μη μιλησω. Α, ξεχασα, θα πρεπει να ενσωματωσεις drivers στο kernel αλλιως ουτε monitor support θα εχεις... Εγω, με ζορι καταφερα να φτιαξω ενα υποτιποδη kernel & VGA driver, για επιπεδο "Hello World" λεμε τωρα... Long story short, πρεπει να φτιαξεις ενα CD Bootable OS, αν θες να το κανεις μονος.... Για ετοιμα αυτα που ειπαν τα παιδια θα σε καλυψουν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Posted April 26, 2006 Author #9 Share Posted April 26, 2006 Καλά, δεν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να δίνει μόνο του αυτά που λες και να το παραμετροποιείς εσύ όπως θες με απλά κλικ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
---Zapotek-- Posted April 26, 2006 #10 Share Posted April 26, 2006 Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis Καλά, δεν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να δίνει μόνο του αυτά που λες και να το παραμετροποιείς εσύ όπως θες με απλά κλικ; Προγραμμα που να δημιουργει OS on-demand οχι δεν υπαρχει... Δοκιμασε παντος το ERD Commander της Winternals, πριν καψει το CD σε ρωταει τι θες να εχει μεσα ΑΛΛΑ δε μπορεις να βαλεις οτι θελεις, δλδ και εξωτερικα προγραμματα, μονο αυτα που σου λεει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Posted April 26, 2006 Author #11 Share Posted April 26, 2006 Καλά, γμσ τα δηλαδή... Βασικά το άλλο που σκεφτόμουν ήταν πχ να έχω ένα DVD με διάφορα λειτουργικά μέσα και να ξεκινάω την εγκατάσταση όποιου θέλω κάθε φορά. Πάντως ωραίο το Hirens αλλά ρε γμτ σε μερικές φάσεις κολλάει... Επιλέγω βασικά πχ μια κατηγορία και η οθόνη μένει μαύρη. Και αυτό το κάνει στο άσχετο. Δλδ μπορεί να κάνω restart και να παίξει μετά. Τέσπα. Ευχαριστώ πολύ παίδες. @Zapo: Φαίνεται το κατέχεις καλά το άθλημα... Μπράβο σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
---Zapotek-- Posted April 26, 2006 #12 Share Posted April 26, 2006 Κοιτα, ολοι σε καποια φαση λεμε "Γιατι να μη φτιαξω και εγω το δικο μου λειτουργικο? Ετσι για πλακα...". Διαβαζεις, διαβαζεις, γραφεις 400-500 γραμμες C, ισα να εμφανιζει κατι στην οθονη ρε παιδι μου, και μετα λες δε μαμιεται, θα ξαναδοκιμασω οταν μαθω καλυτερα... Αυτο με το DVD γινεται παντος.... Αν εγκαταστησεις στο DVD τον GRUB με της καταλληλες ρυθμησεις θα δουλεψει πιστευω. Ψαξτο, ειναι καλη φαση. <edit> Ξεχασα τις MD5 checksums, μαλλον εκει θα χαλασει η δουλεια... Οχι πως ειναι αδυνατο παντως να γινει αυτο που λες... </edit> Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Posted April 27, 2006 #13 Share Posted April 27, 2006 [offtopic mode on]είτε το πιστεύετε είτε όχι βρήκα LIVE-CD των windows XP !!!![offtopic mode off] Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Posted April 27, 2006 #14 Share Posted April 27, 2006 Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis Καλά, γμσ τα δηλαδή... Βασικά το άλλο που σκεφτόμουν ήταν πχ να έχω ένα DVD με διάφορα λειτουργικά μέσα και να ξεκινάω την εγκατάσταση όποιου θέλω κάθε φορά. αυτο που θελεις υπαρχει ηδη ετοιμο.... @ζαπ ζορισου λιγο ακομα και την επομενη φορα θα φτιαξεις υποτυπωδη kernel klp... Αρχική απάντηση από ---Zapotek--Εγω, με ζορι καταφερα να φτιαξω ενα υποτιποδη kernel ......... να μαθετε και οι δυο σας να μου "γυρνατε" σελιδες στο ΠΟΘ :D:D:P:p Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Posted April 28, 2006 #15 Share Posted April 28, 2006 τι ειναι το ΠΟΘ ;;; ????? ????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.