Jump to content



Σχεδιασμός πλακέτας


Dr.Paneas

Recommended Posts

Έχω φτιάξει ένα κύκλωμα σε ράστερ και θέλω να το μετατρέψω σε πλακέτα. Δυστυχώς δεν γνωρίζω τίποτα για σχεδιασμό πλακέτα παρά μόνο να "διαβαζω" το σχέδιο.

Καποιο link ή συμβουλές θα ήταν ευπρόσδεκτες από όσους γνωρίζουν.

Link to comment
Share on other sites

οποτε θελεις βρισκομαστε απο κοντα να κανουμε τη βρωμοδουλεια.κατι τετοια μαρεσουνε πολυ.eagle πολυ ευκολο προγραμμα οπως ειπε ο πανος αν και προτιμω το orcad που το εχω δουλεψει πιο πολυ.

Link to comment
Share on other sites

Κ εγω orcad εχω δουλεψει αλλα μονο 10 λεπτα ως παρουσιαση στην σχολη :p

Εχω πάρει το περιοδικό Electronic Circuits

http://www.electroniccircuits.gr/

Κατι τετοιο θελω να φτιαξω δηλαδη. θα βρεθουμε απο κοντά και θα τα πούμε.

Η διαδικασία με απλά βήματα ποια ειναι περιπου ;

Σχεδιαζεις το κυκλωμα στο PC.

Μετά ; :p

Link to comment
Share on other sites

βασικα πρεπει να ξερεις τι θελεις να κανεις.ε αυτο το ξερεις :p

επειτα πρεπει να ξερεις τι υλικα θα σου χρειαστουνε για αυτο που θελεις να κανεις.αν τα βρεις αυτα μετα κανεις το κυκλωμα σχεδιο δλδ σε ενα προγραμμα και μετα περνας αφου βρεις τα καταλληλα footprints στο layout.footprints θελει προσοχη τι θα βαλεις.ειναι ουσιαστικα το αποτυπωμα του εξαρτηματος που θα τυπωθει στη πλακετα.γιαυτο πρεπει να προσεξεις αποστασεις κλπ.δεν ειναι δυσκολο.αλλωστε συνηθως οι πλακετες που κανουμε ειναι απλες δεν εχουνε και τρεχαγυρευε υλικα εκτος κιαν θες να κανουμε καμια μητρικη:p

επειτα αφου τα ταξινομησουμε σωστα και τακατανημουμε σωστα στο layout το οποιο ειναι και αυτο που θα τυπψθει ,,επεειτα περναμε στην τυπωση της πλακετας.λαμπες κλπ η αποχαλκωση..βεβαια με λαμπα ειναι πιο ευκολο αλλα δεν εχω.βρισκονται αυτα ειναι τα απλα.οι κολλησεις επειτα και μετα σε καλη μερια..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.