Jump to content



Fujitsu-Siemens Amilo M6500 CPU fan


regent

Recommended Posts

Χαιρετώ.

Έχω (του πατέρα μου είναι) έναν Fujitsu-Siemens Amilo M6500 που "φοράει" έναν Intel Pentium III στα 1000Mhz πάνω σε μία Fujitsu μητρική βασισμένη στο 440MX chipset της Intel. Δυστυχώς όμως θερμαίνεται ιδιαίτερα και δημιουργεί πολλά κολλήματα. Παρατήρησα λοιπόν πως το ανεμιστήρι του αρχίζει να λειτουργεί όταν η θερμοκρασία ανέβει στους 70C. Έπαιξα με τα power options αλλά δεν είδα καμία αλλαγή. Στο (υποτυπώδες) forum της Fujitsu-Siemens βρήκα ένα αρχείο Cooling που κάποιος ισχυριζόταν πως έλεγχε τον ανεμιστήρα σε πιο καινούργια laptops (που έχουν πρόβλημα με τον ανεμιστήρα συνεχώς αναμένο). ΔΥΣΤΥΧΩΣ όμως όταν πάω να το εγκαταστήσω το laptop κάνει shut down(;;;). Επίσης έκανα εγκατάσταση στο speedfan αλλά μόλις πάει να ανοίξει το σύστημα κλέινει απότομα (όχι shut down). Όταν έβαλα το Sandra να διαβάσει από το BIOS το σύστημα έκλεισε απότομα πάλι. Μάλλον δεν δέχεται να του διαβάζουν το BIOS... Μόνο το hardware monitor μου δείχνει και αυτό μονο θερμοκρασία επεξεργαστή. Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος για να ελέγξω τον ανεμιστήρα;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

EDIT: Το λειτουργικό είναι Windows 2000 Pro και το firmware της μητρικής είναι το τελευταίο επίσημο από τη Fujitsu-Siemens (εντελώς ανεπαρκές αλλά δεν θα ήθελα να ασχοληθώ με modded)

Link to comment
Share on other sites

Να σου πω, γιατί δε δοκιμάζεις να το ανοίξεις το μηχάνημα μήπως έχει γεμίσει χνούδια και σκόνες. Επίσης, μήπως έχει στεγνώσει η θερμοαγώγιμη πάστα ανάμεσα στον επεξεργαστή και στο σύστημα ψύξης?

Link to comment
Share on other sites

Δεν θα 'ηθελα να προβώ σε τέτοιες ενέργειες γιατί ο πατέρας μου φεύγει αύριο για ταξίδι πολλών μηνών και δεν θα έχω το χρόνο να το κάνω προσεκτικά. Επίσης, όπως ήδη ανέφερα, ο ανεμιστήρας ανοίγει κανονικά χωρίς ενδείξεις δυσλειτουργίας αλλά αυτό γίνεται στους 70 βαθμούς που είναι αργά...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.