Jump to content



AMD σχεδιάζει τρίτο Fab στη Δρέσδη


Sol

Recommended Posts

edit: http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=27559

Σύμφωνα με πληροφορίες από το fabtech που διέρρευσαν από το γερμανικό τύπο, η ΑMD σχεδιάζει την ανέγερση και τρίτου εργοστασίου παραγωγής επεξεργαστών στην ίδια τοποθεσία με τα Fab 30 και 36.

Η ΑΜD πουλάει όλους τους παραγόμενους επεξεργαστές από το αποδοτικότατο Fab30 που κατασκευάσει wafers των 200mm. Mε το Fab 36 να κατασκευάζει wafers των 300mm και να έχει μπει σε παραγωγή 65nm, η AMD κινείται με σκοπό να διπλασιάσει την παραγωγή του 2005 μέχρι το 2008.

Η AMD ήρθε πρόσφατα σε συμφωνία με την Chartered Semiconductors για παραγωγή επιπλέον επεξεργαστών για λογαριασμό των πρασσίνων, σε προσπάθεια να παρέχουν ικανοποιητικό απόθεμα λόγω υψηλής ζήτησης των επεξεργαστών της.

Η ανέγερση του νέου εργοστασίου θα συμπέσει με την δαπανηρή διαδικασία εκσυγχρονισμού του Fab36 για παραγωγή chips των 45nm.

Το τρίτο εργοστάσιο θα βοηθήσει την AMD να μειώσει τιμές, να καλύψει αυξανόμενη ζήτηση των πολυπύρηνων επεξεργαστών στον απώτερο στόχο για αύξηση μεριδίου αγοράς.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή o προβλεπόμενος χώρο για το τρίτο εργοστάσιο είναι γνωστός από πέρσυ καθώς εκεί στήθηκαν προσωρινά καταλύματα για να φιλοξενήσουν τους δημοσιογράφους για τα εγκαίνια του Fab36.

more links:

http://www.theinquirer.net/?article=31974

http://www.xbitlabs.com/news/cpu/display/20060429140139.html

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.