Jump to content



Αλλαγη fan σε psu


G101416003215

Recommended Posts

καλησπερα σε ολους ...σκεφτομαι να αλλαξω τα δυο φανσ του τροφοδοτικου μου(antec 480W) με δυο αντιστοιχων διαστασεων χαμηλότερων ομως στροφων και αντιμετοπίζω καποια μικροπροβληματάκια....

1.στο μικρο φαν που βγαζει τον αέρα απο το τροφ ειναι κολλημενη και βιδομενη μια μικρη πλακέτα οπως φαινεται κ στη φοτο...με το ξεβιδωμα ολα οκ αλλα θα ηθελα να ρωτήσω αν υπαρχει καποιος "σιγουρος" τροπος για να βγαλω αυτο που φαινεται κυκλωμενο στη φοτο ???

post-2887-1416072685,2901_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

2.απο το παραπανω φαν φευγουν 3 καλωδια ενα κοκκινο ενα μαυρο κ ενα μπλε (πρασινος κυκλος) .το μπλε συνδεεται με την μοβο και τα μαυρο και κοκκινο στο βισματακι που φαινεται στον κοκκινο κυκλο...απο οσους φανς εχω δει μεχρι τωρα ολοι έχουν κοκκινο και μαυρο και αντι για μπλε καποιο αλλο χρωμα....αν συνδέσω κοκκινο με κοκκινο , μαυρο με μαυρο και μπλε με το τριτο καλωδιο του φαν θα έχω προβλημα ???

post-2887-1416072685,3462_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

3.επειδη αυτο το βισματακι δεν το χρησιμοποιω σκεφτομαι να κοψω τα καλωδια οσο το πιο κοντα γινεται ωστε να μην χρειαστει να βγαινουν εξω απο το τροφοδοτικο και να τα τυλιξω με μονωτική ταινια....θα πρεπει να προσεξω κάτι???

post-2887-1416072685,3901_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Έχω το ίδιο σχεδόν τροφοδοτικό και είχα πρόβλημα με τους ανεμιστήρες αλλά όχι θορύβου. Αντίθετα ο σένσορας ακόμα και όταν το τροφοδοτικό ζεσταινόταν δεν άφηνε τους ανεμιστήρες να γυρίσουν με πάνω από 5-6 volt και αναγκάστηκα να κάνω μετατροπές.

Σύνδεσα φυσικά τις παροχές μεταξύ τους (τα κόκκινα) και τις επιστροφές (μαύρα) και έδωσα 7 volt μόνιμα από ένα molex του τροφοδοτικού συνδέοντας τα κόκκινα στα 12 βολτ (κίτρινο) και τα μάυρα στα 5 βολτ(κόκκινο). Τα καλώδια τα έβγαλα από τις τρύπες στην πίσω πλευρά του τροφοδοτικού. Όσο για το μπλε καλώδιο αν θυμάμαι καλά αφορά μόνο τον ένα ανεμιστήρα από τους δύο...

Στα 7 volt πάντως οι ανεμιστήρες είναι ΕΝΤΕΛΩΣ αθόρυβοι και το τροφοδοτικό δεν ζεσταίνεται ποτέ. Γιατί θες να τους αλλάξεις???

(EDIT 7 = 12-5 V και όχι 12 - 0!!!)

Link to comment
Share on other sites

λεω να βαλω 2 φανς με μπλε λεντακια που τους εχω και καθονται με φιλτρα για σκονη και να αλλαξω κ τα γκριλσ........ αυτο που λες για το ξεχωριστο μολεξ δεν ξερω αν θα το κανω μιας κ ολα ειναι γεματα..... για το 3ο θεματακι τι λες να γινει αν τα κοψω τα καλωδια.....αυτα που λες με τα βολτ δεν τα πολυκαταλαβαινω , απλα ρωταω αν συνδεσω τα τρια καλωδια του παλιου φαν με τον τροπο που λεω παραπανω αν θα δουλεψει το φαν

Link to comment
Share on other sites

το καλοδιο που δεν χρισιμοποιεις κοψτο χωρις φοβο!το ειχα κανει και εγω σε ενα zalman!

απλα προσεξε να μονοσεις το καθε καλοδιακι του ξεχωριστα μην σου γινει κανενα βραχυκυκλωμα!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.