Jump to content



Ελεγχος ασυμβατότητας


cranky

Recommended Posts

Γειά σας παίδες.

Παρακαλώ πολύ, όσοι μπορούν και δεν βαριούνται, να μου λύσουν μιά απορία :confused:που μου γεννήθηκε απο την στιγμή που αποφάσισα να συναρμολογήσω μόνος μου το νέο μου PC.

Η απορία μου αφορά τον έλεγχο της συμβατότητας μεταξύ των υποσυστημάτων ενός η/υ, ΠΡΙΝ αγοραστούν αυτά.Παράδειγμα :Αν το manual της μητρικής μας ζητάει μνήμες των 800/667/533 κατα πόσο είμαστε βέβαιοι οτι αν πάρουμε μνήμες στα 667 π.χ θα δουλέψουν ? Τί είναι αυτό που κάνει ένα μπλόκ μνημών να δουλεύει στην μητρική μας , και ενα άλλο όχι (στην ίδια,εννοείται, συχνότητα) ?

Μήπως η τάση λειτουργίας των μνημών ? και πώς ρυθμίζεται αυτό ? Ποιοί άλλοι παράγοντες μπορούν νά επέμβουν ? Υπάρχει το ενδεχόμενο η μητρική να μήν "γουστάρει" τους σκληρούς δίσκους ή ακόμα κι' οι σκληροί να μήν "χωνεύονται" μεταξύ τους ? Αν η κάρτα γραφικών είναι ίδια μάρκα με την μητρική, εξασφαλίζουμε οτι τουλάχιστον μεταξύ τους θα ταιριάξουν ?

Ελπίζω να καταλάβατε πανω-κατω τι ρωτάω.Οχι "βάλε άλλες μνήμες" ή "άλλαξε τον σκληρό".Ζητώντας πληροφόρηση στα sites των κατασκευαστών υπάρχει περίπτωση να μου απαντήσουν ? Δεν θέλω δλδ να πάρω ολα τα υποσυστήματα και μετά να τρέχω να τα αλλάζω ενα-ενα μέχρι να βρώ ποιό θα "κάτσει".

Ζητάω συγνώμη αν βρίσκετε αφελείς τις απορίες μου, αλλα είμαι αρχάριος και θέλω να μάθω(και ίσως να σας μοιάσω).Αν αναρωτιέστε γιατί δεν παραγγέλνω να μου τον "φτιάξουν", απαντώ :

1.Δεν ξέρω τι θα βάλουν μέσα.

2.Θα χάσω την χαρά της κατασκευής

3.Εχω ήδη το κουτί (Stacker) και το τροφοδοτικό (Enermax Liberty 620).

Αν κάποιοι βαριούνται να δώσουν τεχνικές οδηγίες, ας προτείνουν βιβλιογραφία (ελληνική κατα προτίμηση).Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων για τόν χρόνο και την υπομονή σας.:daisy:

Cranky.

ΥΓ. Θά διαβάσω τις απαντήσεις σας τον Δεκαπενταύγουστο, γιατι αύριο πουρνό-πουρνό την "κάνω" για διακοπές.Καλές βουτιές και σε σας.Φτού ξελευτερία !!

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα να δεις φίλε μου. Κάποιες (...λίγες) πληροφορίες ίσως βρείς σε site κατασκευαστών.

Το καλύτερο μερος για να δεις αν όλα θα πάνε καλά (αν και ποτέ δεν ξέρεις...) είναι τα Forum σαν το δικό μας:inlove: .

Βασικά όλα είναι θέμα δοκιμής και ψαξίματος. Ψάξε τα part που θές με την αναζήτηση και όλο και κάτι θα βρείς.

Στα parts που αναφέρεις το stacker δεν νομίζω να υπάρχει έστω και ένας παραπονεμένος χρήστης. Το Liberty είναι καλό και η μόνη ασυμβατότητα είναι, αν δεν κάνω λάθος με τις DFI NF4. (με χρηση της αναζήτησης με λέξεις τα: Liberty και Dfi παίρνεις αυτο: ttp://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=24723&highlight=liberty+dfi)

Αν θές να τσεκάρεις αν κάτι δεν πάει καλά από μεριάς ασυμβατοτητας τότε δεν έχεις παρά να κάνεις ένα θεματάκι στο forum και σύντομα θα έχεις απάντηση:T: .

P.S. Καλώς ήρθες στο Thelab.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σ' ευχαριστώ για την απάντηση.Για μητρική προσανατολίζομαι πρός Asus και μάλιστα με τσίπ ι975, γιατί το nF4 είναι δύστροπο (απ' όσο εχω καταλάβει).Οταν καταλήξω σε μητρική, θα ξαναποστάρω.Ευχαριστώ και πάλι.

Link to comment
Share on other sites

Τα chipset δεν είναι σύστροπα, απλά κάποιες υλοποιήσεις είναι χειρότερες από άλλες, σε κάποιους τομείς:whistling

Και τα intel έχουν προβλήματα.....

Asus και 975 είναι καλός συνδιασμός αλλά υπάρχει αυτο το vcore drop (χαρακτηριστικό πρόβλημα σε Asus mobo) σε load, αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει στις 975 mobo και πάλι όμως φτιάχνεται...:whistling

Πρίν κάθε αγορα συμβουλέψου το forum και θα βγείς κερδισμένος...:D

Ειδικά για conroe...:p

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.