Jump to content



Εγκατάσταση KDE 3.5.4 στο Mandriva 2006...


xaxa1982

Recommended Posts

Πριν μερικές μέρες, εγκατέστησα το KDE 3.5.4 στο Mandriva 2006. Αυτό που αντίκρισα μετέπειτα, ήταν ένα σταθερότατο περιβάλλον, πολύ σταθερότερο από το KDE 3.4.2 που έρχεται από την μαμά Mandriva. Το KDE 3.5.4 δεν το έκανα compile μόνος μου, αλλά το έχουν κάνει compile οι developers του Mandriva, για να το περάσουν όσοι έχουν Mandriva 2006.

Η όλη διαδικασία είναι ανεπτυγμένη εδώ: http://www.mde.djura.org/

Την διαδικασία την παραθέτω παρακάτω όπως την έκανα εγώ:

Καταρχάς κάνουμε σαν root στην κονσόλα το παρακάτω:


urpmi.addmedia MDE [url]http://www.mde.djura.org/2006.0/RPMS[/url] with hdlist.cz

Έπειτα για δική μας διευκόλυνση καλά είναι να εγκαταστήσουμε κάποια πακέτα:

urpmi smart-gui

Μετά είναι απαραίτητο δυστυχώς(για να είμαστε 100% σίγουροι ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα) να βγάλουμε το KDE 3.4.2, το οποίο το απεγκαθιστούμε είτε βγαίνοντας σε κονσόλα (πατάμε "init 3" και μετά για να ξαναμπούμε σε γραφικό πατάμε "init 5"), είτε μπαίνοντας σε άλλο γραφικό περιβάλλον όπως στο Gnome και εκτελούμε σε κονσόλα όπως παρακάτω:


urpme libkdecore4

Τώρα λοιπόν είναι η ώρα της εγκατάστασης. Είτε λοιπόν πατάμε:


urpmi --auto-select

για να επιλέξει τα πακέτα που θα εγκαταστήσει, είτε εγκαθιστούμε με το χέρι τα παρακάτω είδη πακέτων όπως kdelibs-suite,

kdebase-suite, kdemultimedia-suite και άλλα τέτοια πακέτα.

Αυτή είναι η διαδικασία! Εγώ στην αρχή φοβόμουν μήπως χάσω το γραφικό περιβάλλον και χρειαστεί να το εγκαταστήσω ξανά από το DVD, αλλά τελικά όλα πήγαν καλά, αφού εδώ http://forum.mandrivaclub.com/viewtopic.php?t=49132 και εδώ http://mandrivausers.org/index.php?showforum=49 είδα ότι όσοι το δοκίμασαν, δεν είχαν σοβαρά προβλήματα. Σε αυτά τα δύο links μπορείτε να βρείτε επιπλέον βοήθεια για ότι χρειαστείτε. Σε αυτά τα δύο links μπορείτε να βρείτε επιπλέον βοήθεια για ότι χρειαστείτε...

Καλή επιτυχία στους τολμηρούς! Νομίζω η τόλμη τους θα τους ανταμείψει...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.