Jump to content



Προβλημα με φυσαλιδες


Alucard

Recommended Posts

Μου κάνανε δώρο μια υδρόψηξη... την έβαλα κανονικα επάνω. το θέμα είναι ότι όλο και αυξάνονται οι φυσαλλίδες που έχει μέσα και γίνεται ενοχλητικό...

Το σύστημα είναι ένα απλό με radiator, pump, CPU block.

Το γέμισα μέσα σε λεκάνη έτσι ώστε να μην υπάρχει αέρας να κυκλοφορεί... επειδή ήταν used η υδρόψυξη ξαναέκοψα τα σωληνάκια, έβαλα καινούργιες τσιμούχες στα junction points... τι άλλο μπορεί να το κάνει αυτό??? το θέμα είναι ότι δεν γεμίζει αμέσως αλλά σιγά σιγά.....

Link to comment
Share on other sites

Σκέψου τη λύση ενός tank (και ένα μπουκάλι/τάπερ ή οποιοδήποτε άλλο δοχείο κάνει) ωστε να μπορείς να γεμίζεις το κύκλωμα πιο εύκολα και να μπορείς να κάνεις εξαέρωση. :)

Link to comment
Share on other sites

Το σκέφτηκα και αυτό και έχω ήδη παραγγείλει tank. Αλλά με κίνησε η περιέργεια γιατί να μπαίνει αέρας σε ένα κλειστό κύκλωμα υρόψυξης ώς που σήκωσα το PC και ανακάλυψα την μικρή πρέσπα!!!!. Απο κάπου χάνει το Pump και δεν μπορώ να καταλάβω πού! Πρώτη περίπτωση που σκέφτηκα ήτανε οι βόλτες εκεί που βιδώνουνε οι ενώσεις. Πρόσθεσα κάτι τσιμούχες που είχα, εφαρμοζανε πολύ καλά. Αλλά ακόμα τπτ.

Από ότι έχω προσέξει μόνο βγαίνουνε φυσαλλίδες από την αντλία χωρίς να μπαίνουνε. ’ρα κάπου μας τα χαλάει στιν μέση. Να έφτιαχνα μήπως προσωρινά μία δεξαμενή και μέσα να έβαζα την αντλία???

Link to comment
Share on other sites

Είναι η Hydor L20. Το κακό είναι ότι ξανάλλαξα τις τσιμούχες αλλά δεν φαίνεται ότι χάνει από πουθενά, γεμίζει όμως τις καταραμένες τις φυσσαλίδες. Έχει αρχίσει να μου σπάει να νεύρα. Ίσως η αντλία πρέπει να είναι όλη την ώρα μέσα στο νερό... Η καλύτερα να την βάψω μπλέ και να την πετάξω στην θάλασσα μην την βρεί και κανείς???

Link to comment
Share on other sites

Φιλε alcurad ειχα και εγω το ιδιο προβλημα με την L25. Απο εκει που ειναι η φτερωτη , εσταζε νερο. Ετσι κι εγω πηρα μια κολλα(δερματοκολα) την εβαλα στα πασα της πλαστικης βιδας μαζι με μια φλαντζα και ολα δουλευαν ρολοι.

Ομως ολο αυτο εχει ενα αρνητικο. Μετα αν θες να καθαρισεις την φτερωτη δεν μπορεις γιατι αν επιχειρησεις να το ανοιξεις και να το ξανακολλησεις θα σπασει. Αυτα.

Τωρα αν το προβλημα ειναι σε αλλη βιδα παλι χρησιμοπιησε κολλα. Βοηθαει πολυ

Και μια συμβουλη. Οταν βιδωσεις την βιδα , κολλα θα αρχισει να ξεχυλιζει. Το θεμα ειναι ετσι οπως θα ξεχυλησει η κολλα να μην την σκουπησεις. Αστο ετσι.

Αυτα και καλη τυχη!

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς εαν θέλεις να χρησιμοποιήσεις τεφλόν.Θεωρώ ότι είναι η πιο εύκολη λύση και φτηνή.και θα μπορείς αργότερα αν θέλεις να καθαρίσεις τη φτερωτή, να την ανοίξεις χώρις να πάθει ή να σπάσει κάτι από την αντλία σου...

Θα αφαιρέσεις πρώτα τη τσιμούχα που βρίσκεται σε εκείνο το στρογγυλό κομμάτι πλαστικού που τοποθετείται η μία πλευρά του αξόνα της φτερωτής.Μετά θα το τυλίξεις με 3 ή 4 στρώσεις τεφλόν (στο αυλάκι που έχει για να μπαίνει η τσιμούχα και όχι όλο το πλαστικό) και τέλος θα επαναφέρεις τη τσιμούχα εκει ακριβώς που ήταν αλλά πάνω από τις ήδη υπάρχουσες στρώσεις τεφλόν.Τέλος θα βάλεις πάλι τη φτερωτή στην αντλία σου και θα βιδώσεις εκείνο το μπλέ δακτυλίδι.Εφόσον έχουν γίνει όλα σωστά θα παρατηρήσεις ότι το δακτυλίδι θα δυσκολεύεται λιγάκι να ασφαλίσει.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Εαν δεις μεγάλο ζόρι στο δακτυλίδι μην προσπαθήσεις να το ασφαλίσεις διότι υπάρχει περιπτωση να το σπασεις.’νοιξε πάλι την αντλία και αφαίρεσε μία στρώση τεφλόν και ξαναδοκίμασε να βάλεις το δακτυλιδι.

Είχα και εγώ μία hydor L30 και είχα μεγάλο πρόβλημα στεγανότητας στο συγκεκριμένο σημείο.Με τη παραπάνω διαδικάσια έλυσα το προβλημα μου και μπορώ όποτε κανω κέφι και να την ανοίγω να τη καθαρίζω...

να και κάποιες φωτογραφίες από τη δικιά μου.Η ποιότητα δεν είναι καλή διότι είναι από κινητό αλλά παίρνεις μία ιδέα για τα παραπάνω

http://img103.imageshack.us/img103/7323/07092006cq3.jpg

http://img230.imageshack.us/img230/3200/07092006se0.jpg

Ελπίζω να δουλέψει και σε εσένα

;)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.