Jump to content



Κουφό πρόβλημα


man@ice

Recommended Posts

Καμια φορα στο pc μου παρουσιάζεται το εξης κουφό. Εώς τώρα έχει παρουσιαστεί 3 ή 4 φορές σε περίπου 3 ευδομάδες και την μια εαν θυμαμαι καλά ηταν μετα απο restart.

Όταν το ανοίγω στην αρχή βλέπω κανονικά στην οθόνη το boot που βρήσκει τις συσκευές αλλά όταν φύγει απο εκεί και πάει να φορτώσει τα windows ξαφνικά δεν φαίνεται τίποτα στην οθόνη ενώ το pc συνεχίζει να φορτώνει κανονικά τα windows και το φωτάκι της οθονης παραμένει μπλέ, δηλαδή ακόμα πέρνει σήμα και δεν εχει μπει σε standby οπου θα γινοταν πορτοκαλί. Εαν σε αυτό το σημείο απλά κλείσω και ξανανοίξω την οθόνη τότε δια μαγείας έχει κανονικά εικόνα!

Έχει κανένας καμια ιδέα τι μπορεί να φταίει;

Το συστημα είναι Asus A8N32-SLI, X2 4400+, X1900XT, 2GB Skill, X-fi, Liberty 620w και η οθόνη είναι η LG 1780Q.

Edit: Ξέχασα να αναφέρω ότι λειτουργούν όλα default χωρις το καθόλου o/c.

Link to comment
Share on other sites

Όταν το ανοίγω στην αρχή βλέπω κανονικά στην οθόνη το boot που βρήσκει τις συσκευές αλλά όταν φύγει απο εκεί και πάει να φορτώσει τα windows ξαφνικά δεν φαίνεται τίποτα στην οθόνη ενώ το pc συνεχίζει να φορτώνει κανονικά τα windows και το φωτάκι της οθονης παραμένει μπλέ, δηλαδή ακόμα πέρνει σήμα και δεν εχει μπει σε standby οπου θα γινοταν πορτοκαλί.

Αν τελείωνες εδώ την περιγραφή σου θα έλεγα πως τα mhz της ανάλυσης της κάρτας γραφικών είναι περισσότερα απ' ότι σηκώνει η οθόνη σου. (πάντως κοίτα το και αυτό)

Τώρα αφού της κάνεις επανεκκίνηση και όλα πάνε καλά κοίτα τις συνδέσεις της με την κάρτα γραφικών (σε ποια έξοδο είναι συνδεδεμένη;) μήπως φταίει κάτι εκεί. Τσέκαρε επίσης την τροφοδοσία της κάρτας γραφικών.

(Ξέρω πως όλα αυτά είναι πολύ γενικά αλλά είπα να στα πω μήπως βοηθήσω...)

Link to comment
Share on other sites

Τα refrase rate δεν μπορώ να το αλλάξω αφού με το DVI έχει μονο μια επιλογή στα 60Hz. Αλλά και πάλι εαν ήταν αυτό δεν θα το έκανε συνέχεια; Μου φαίνεται περίεργο αφου το έχει κάνει μόνο 3-4 φορές και εάν κλείσεις και ξανανοίξεις την οθόνη είναι οκ και δεν υπάρχει πουθενά αλλού κάποιο πρόβλημα ουτε στα windows (έαν δεν το κάνει αυτό δηλαδή) αλλά ούτε και όταν παίζεις κανενα game.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από tolis86 [Σήμερα, στις 19:58]

σου το εκανε ανεκαθεν ή αφοτου εκανες καποια εγκατασταση καποιο προγραμμα?

Ποτέ δεν μου έκανε κατι τέτοιο παρα μόνο αυτές τις 3-4 φορές και δεν έχει αλλάξει κάτι στο σύστημα τους τελευταίους 2 μήνες οσο αφορά το hardware αλλά και ούτε έχω εγκαταστήσει τίποτα περα απο τις εφαρμογές που χρησιμοποιώ πάντα.

Link to comment
Share on other sites

μπορει να ακουστει αστειο αλλα μιας την ειχα παθει μια φορα ετσι και νομιζα πως τα ειχε παιξει η οθονη μου μηπως δε παταει καλα το καλωδιο τροφοδοσιας της οθονης?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.