Jump to content



Καμμένο psu ?..


LordOfRings

Recommended Posts

καλησπέρα..

Πως καταλαβαίνουμε αν ενα τροφοδοτικό ειναι καμμένο... μου ειχαν δειξει παλια αλα δεν θυμαμαι απο οτι θυμαμαι βραχυκύκλονουμε 2 καλώδια.. κατι τέτοιο ...

αν καεί μπορεί να φτιαχτεί ? ..

:)

Link to comment
Share on other sites

Καλύτερα να μην δοκιμάσεις να το βάλεις στην πρίζα εκτός και αν ξέρεις τι κάνεις. Το δικό μου ας πούμε όταν κάηκε έβγαλε καπνό και μύρισε άσχημα. Επειδή και εγώ είχα την ίδια απορία με εσένα, το ξεβίδωσα δηλαδή το άνοιξα ωστε να βλέπω το κύκλωμα (με γάντια για τυχόν απρόοπτα) και το έβαλα στην πρίζα. Ε δεν πέρασαν 3 δεύτερα άρχισε πάλι να βγάζει καπνούς οπότε σταμάτησα το πείραμα και το πέταξα.

Αν το δικό σου δεν έχει μυρίσει και απλά δε δουλεύει, δοκίμασε να το βάλεις στη πρίζα χωρίς να συνδέεται πουθενα. Μετά βραχυκύκλωσε τα πιν που πρέπει (το γράφει σε άλλο θέμα νομίζω είναι το 3 και 4) και σύνδεσε κάτι όπως έναν ανεμιστήρα ή μία cold cathode και δες τα αποτελέσματα. Ακόμη καλύτερα είναι να μετρήσης με Βολτόμετρο αλλά αυτά τα αφήνω στους ηλεκτρονικούς της παρέας.

Link to comment
Share on other sites

Στο 20-24πινο που συνδέεται στη μητρική, υπάρχει ένα πράσινο καλώδιο. Παιρνεις ένα λεπτό καλωδιάκι και το ενώνεις με ενα από τα μαύρα. Μετά το συνδέεις στο ρεύμα και βλέπεις αν δουλεύει ή όχι. Αν ναι, πάρε κι ενα πολύμετρο αν σου βρίσκεται πρόχειρο να μετρήσεις τάσεις...το οτι παίρνει μπρός δε σημαίνει οτι δουλεύει και σωστά βέβαια, αυτό θα πρέπει να το τσεκάρεις συνδέοντας κάτι πάνω του (2-3 ανεμιστήρες πχ, αν δεν έχεις πρόχειρο PC). Τα περισσότερα που έχω δοκιμάσει πάντως αν δεν έχουν φορτίο βγάζουν τάσεις ο,τι να'ναι...το καλύτερο είναι να το συνδέσεις σε PC και να δείς εκεί τι παίζει.

(εννοείται οτι έχεις σιγουρευτεί πρώτα οτι λειτουργεί για να μη δεις καπνούς και τα συναφή...)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.