Jump to content



Θέλω μια βοήθεια.. για Joomla


gvarth

Recommended Posts

Παιδιά καλησπέρα

Ζητώ βοήθεια από μέλος που να έχει κάποια σχετική πείρα ώστε να "σηκώσω" Joomla 1.5.14 ή 1.5.15 (όποια είναι σταθερότερη) , με σωστή υποστήριξη Ελληνικών στο περιβάλλον διαχείρισης αλλά και στο περιεχόμενο που ανεβάζουμε.

Απλά θα ήθελα να μου δείξει και την διαδικασία λήψης backup ώστε αν σκαλίσω κάτι ... :rolleyes: να μπορώ να επαναφέρω την πρότερη κατάσταση.

Ευχαριστώ Πολύ

Γιώργος

Link to comment
Share on other sites

Ξερω αρκετά από Joomla. Τι ακριβως θες να πειράξεις και θελεις να κρατήσεις backup ;

Ενα SQL Backup αν δεν σου ειναι αρκετό, πάνε στο website της Joomla και θα βρεις πολλά εργαλεία για backup που θα σε σώσουν πραγματικά.

Link to comment
Share on other sites

Απλά έχω πληρώσει χώρο και κάθεται. Καιρό τώρα ... :(

Δεν έχω καμμία όρεξη να ασχοληθώ με ftp και custom settings .

Βασικά θέλω/χρειάζομαι εξ' αρχής στήσιμο ελληνικού joomla και κάποια βοήθεια ώστε κατά καιρούς να κάνω backup.

Ευχαριστώ Πολύ

Link to comment
Share on other sites

Εχουν γράψει πολύ καλούς οδηγούς και είναι πάντα διαθέσιμα τα παλικάρια στο joomla να σε βοηθήσουν σε ό,τι θελήσεις.

http://www.joomla.gr/

Εκει θα βρεις τόσο την ελληνική έκδοση αλλά και λύση στι backup που θελεις.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα.

Κάτι σαν παρακαταθήκη ειδήσεων - λύσεων για ανθρώπους που δραστηριοποιούνται σε τεχνικά έργα.

Η θεματική οργάνωση δεν είναι ακόμη καθαρή στο μυαλό μου αλλά υποθέτω ότι η κατηγοριοποίηση μπορεί και ν' αλλάξει .

Τι είδους αρχεία επιτρέπει το Joomla να "ανεβάζω" ώστε να τα βλέπουν οι χρήστες ;

Link to comment
Share on other sites

Το Joomla είναι CMS, οπότε είναι ακριβώς για αυτό που θέλεις. Τι εννοείς τι είδους αρχεία ; Το κειμενο δεν το ανεβάζεις ως αρχείο, αλλά το γράφεις στον αντίστοιχο editor του Joomla για άρθρα. Επίσης, όπως σου είπα υπάρχουν extensions στα οποία μπορείς να φτιάξεις Photo Gallery, Video Gallery, News Gallery με slides, ό,τι θέλεις. Αρχικά όμως, θα πρέπει να έχεις μία ξεκάθαρη ιδέα για το πως θα χτίσεις στο website σου. Το να εγκαταστήσεις κάτι είναι στο Joomla είναι άκρως γελοίο, αφού το μόνο που κάνεις είναι upload το αρχείο και στην συνέχεια να πατάς το κουμπί Install :p Δηλαδή, δεν έχει καμία σχέση με το phpbb που έπρεπε να πειράξεις καμιά 10άρια php files με κώδικα (τουλάχιστον τότε έτσι ήταν, τώρα δεν ξερω αν άλλαξε). Κάνε μια εγκατάσταση του Joomla στο localhost και πειραματίσου εκεί εκ του ασφαλούς. Μετά, όταν καταλήξεις στην τελική μορφή, το ανεβάζεις στο νετ.;)

Link to comment
Share on other sites

Κοίταξε,

Τα αρχεία που θα ανεβαίνουν θα είναι png , jpg , Autocad DWG και ίσως και κάποιο μικρό slideshow. Ούτε format γνωρίζω ούτε είμαι διατεθειμένος (λόγω χρόνου) να ψάξω ΟΛΑ που πιθανόν υπάρχουν για να βρώ εκείνο που δίνει το μικρότερο μέγεθος.

Δεν έχω αποκρυσταλλώσει ακόμη. Ούτε φυσικά και βιάζομαι. Θα γραφτώ εκεί που μου υπέδειξες και αν κάποιο παιδί έχει χρόνο για ... χάσιμο , θα ρωτήσω τι χρήματα μπορεί να θέλει και αφού δω ότι μπορώ να ανταπεξέλθω θα του δώσω κωδικούς για να το αναλάβει. Είμαι αρκετά πηγμένος και αρκετά μεγάλος για να ξεκινήσω τώρα τέτοια πράγματα με FTP , file access , admin panels κ.λ.π.

Link to comment
Share on other sites

Κατάλαβα, τότε ναι... όπως και να το κάνουμε τις ώρες σου θα τις φας. Και αφού δεν έχει χρόνο για χάσιμο, τότε καλύτερα να κάνεις αυτό που λες. Σίγουρα θα σε βοηθήσουν στο Joomla.gr ,αρκετοί αργάζονται κ όλας σε εταιρίες.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.