kokonik Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2006 ΚαλημέραΕχω το εξης προβλημα εδω και .....2 χρονια :-)Eιχα αγορασει μια καρτα γραφικων GeForce FX 5700LEQhttp://www.albatron.com.tw/images/product/it/vga/picture/big/FX5700LEQ.jpghttp://www.albatron.com.tw/english/it/vga/specification.asp?pro_id=96#Oταν την πηρα για λιγες ημερες δουλευε κανονικα(αν θυμαμαι καλα).Καποια στιγμη ενω επαιζα mohpa μου παγωσε η οθονη.Απο τοτε οτι παιχνιδι βαζω η κολλαει η κανει επανεκινηση..Μπενει κανονικα στο παιχνιδι και μπορει να κολλησει αμεσως μπορει σε 2-3 λεπτα η να restart ο υπολογιστης.Με εξαιρεση το football manager που μαλλον λογω του οτι δεν υπαρχει καμια κινηση δεν ζοριζεται.Aπο τοτε λοιπον συνεχιζω να εχω μεσα την geforce4 mx440se(sparkle)!!!!Παιζω κανονικα μερικα παιχνιδακια σχετικα παλια χωρις κανενα προβλημα.Εχθες δοκιμασα να παιχω το lma07(manager)και μου ειπε οτι δεν το σηκωνει η καρτουλα μου :-( Καπου εκει και μετα απο δυο χρονια ειπα να ξαναβγαλω την 5700 να δω τι γινεται.Την βαζω και το τρεχει κανονικα.Μεσα σε 2 λεπτα θυμηθηκε τα παλια και restart,κολλημα κτλΕχω βαλει ολους τους νεους,παλιους ενδιαμεσους drivers και απο την nvdia και απο την albatron αλλα τιποτα.Εχω δοκιμασει να βαλω λιγο μεγαλυτερο τροφοδοτικο μια που ειμαι με 300αρι,εβαλα 400,τιποτα.Drivers στην μητρικη τζιφος...Δεν θυμαμαι γενικα τι αλλο εκαναα)Τι διαφορα εχει η agp,pci,pci express δεν εχω ιδεα απο αυτα..Αυτη που εχω αν καταλαβα απο το μινι ψαψιμο ειναι agp(?)β)Τι αλλο μπορει να φτεει βρε παιδια?Η καρτα εχει το προβλημα η καποια ασυμβατοτητα συμφωνα με τα παρακατω που εχω?γ)Η καρτα ηταν στην εγγυηση αλλα λογω μετακομισης δεν την βρηκα πουθεναδ)Επειδη τωρα τουλαχιστον δεν παιζουν πολλα φραγκα τι καρτα να παρω που να τρεχει τα τελευταια παιχνιδια και φυσικα να την τραβαει το συστημα μου και η μητρικημου?motherboardModel P4X400-8235Chipset Vendor:VIA Technologies IncChipset Model ProSavageDDR P4X333 CPU to PCI BridgeBIOS Version VIAP4X - 42302e31CPU Intel Pentium 4 2.66Video Bios Version Version 4.36.20.41.00Μemory 512
george1551 Οκτώβριος 3, 2006 #2 Οκτώβριος 3, 2006 Για οιτα θερμοκρασιες στο pc σου επισης δωσε πληροφοριες για το συστημα σου
kokonik Οκτώβριος 3, 2006 Author #3 Οκτώβριος 3, 2006 Πως βλεπω θερμοκρασια και πως παραπανω πληροφοριες?29 πηγα και ακομα δεν τα εμαθα :-)
tolis861416003225 Οκτώβριος 3, 2006 #4 Οκτώβριος 3, 2006 φιλε χωρις να θελω να προτρεξω και να βγαλω σιμπερασμα χωρις εξεταση θα σου πω πως το τσιπσετ της βια φταιει... βια και ουλι τσιπσετσ εμφανιζουν ασυμβατοτητες με καρτες οχι μεγαλων επονημων κατασκεβαστων ή με καρτες πιο καινουριες απο την κοικλωφορια τους οπως εχω διαπιστωσει εγω τουλαχιστον με τη μικρη μου πειρα τα τελευταια χρονια... αν ειναι να παρεις καποια καινουρια παρε αν παρεις ατι καρτα να ειναι απο sapphire αν παρεις nvidia να παρεις xfx,asus δε θα εχεις προβλημα νομιζω και αν θες να σου προτινουμε πες μας ευρος τιμης γιατι αλλιως τι να σου πουμε? μπορεις να παρεις και με 40, μπορεις και με 600 ευρω...
kaklas13 Οκτώβριος 3, 2006 #5 Οκτώβριος 3, 2006 Κατέβασε το everest home edition που ειναι τσαμπα κ θα δεις οτι πληροφορια θες...
kokonik Οκτώβριος 3, 2006 Author #6 Οκτώβριος 3, 2006 Θα το κατεβασω οταν παω σπιτι..tolis86 μηπως ειναι καλυτερα να παω να παρω ενα σετακι που ειδα στο πλαισιο με 300ευρω Core 2 Duo με μνημη και μητρικη μαζι και να αγορασω και μια καρτα να τελειωνουμε?To εχει δει κανεις αυτο?Αξιζει?Εχω ζαλιστει μιλαμε με αυτο το θεμαΕπισης στο πλαισιο μου ειπαν οτι δεν υπαρχουν πλεον μητρικες για p4
tolis861416003225 Οκτώβριος 3, 2006 #7 Οκτώβριος 3, 2006 θερμοκρασια καρτας nvidia βλεπεις ακολουθοντας το ακολουθο:
panos17 Οκτώβριος 3, 2006 #8 Οκτώβριος 3, 2006 Αρχική απάντηση από kokonik [Σήμερα, στις 15:32] Θα το κατεβασω οταν παω σπιτι.. tolis86 μηπως ειναι καλυτερα να παω να παρω ενα σετακι που ειδα στο πλαισιο με 300ευρω Core 2 Duo με μνημη και μητρικη μαζι και να αγορασω και μια καρτα να τελειωνουμε?To εχει δει κανεις αυτο?Αξιζει?Εχω ζαλιστει μιλαμε με αυτο το θεμα Επισης στο πλαισιο μου ειπαν οτι δεν υπαρχουν πλεον μητρικες για p4 αυτο ειναι το καλυτερο!
tolis861416003225 Οκτώβριος 3, 2006 #9 Οκτώβριος 3, 2006 καλη λυση θα ηταν αλλα οχι μητρικες με βια!!! κατω η βια! λοοοοολ!! τσιπακι απο ιντελ ή απο νβιδια σε ιντελ επεξεργαστη....καλητερα να παρεις αυτή:http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.528357 και ας εχει παλιο τσιπσετ (ειναι πολυ καλο ομως) παρα το οτιδιποτε βια και μιας και περνει και δδρ μνημες και οχι δδρ2 κρατας και τις μνημες σου....αλλα ομως παιρνει agp καρτες...αν δοκιμαζες την 5700 σου σε αλλο παιδι θα ηξερες αν φταιαει η ιδια και οχι η μητρικη...αλλα αν θες να παρεις και καινουρια καρτα σε pci express τοτε παρε καλητερα αυτη:http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.528360 αλλα θα πρεπει να παρεις και μνημες και καρτα γραφικων...αν θα πραξεις ετσι τοτε με 400 ευρο +116 η καρτα γραφικων(μπορεις να παρεις και μια καλητερη ετσι αβαλα αυτη μιας και νομιζα οτι ο προυπολογισμος ειναι σφιχτος) να παρεις αυτα:
knight_77 Οκτώβριος 3, 2006 #10 Οκτώβριος 3, 2006 Αρχική απάντηση από kokonik Πως βλεπω θερμοκρασια και πως παραπανω πληροφοριες?29 πηγα και ακομα δεν τα εμαθα :-) H 5700LE δυστυχως δεν εχει σενσορα θερμοκρασιας....
kokonik Οκτώβριος 3, 2006 Author #11 Οκτώβριος 3, 2006 Οχι δεν εχει κατι τετοιο.Υπαρχει καποιο προγραμμα το οποιο να μου δειχνει την θερμοκρασια καρτας ή και επεξεργαστη?
tolis861416003225 Οκτώβριος 3, 2006 #12 Οκτώβριος 3, 2006 αν δεν υπαρχει σενσορας πρεπει να παρεις εσυ και να τον σφυνωσεις στυ ψυκτρα αλλα και παλυ θα σου διχνει τη θερμοκρασια της ψυκτρας και οχι του πυρηνα που σιγουρα θα ειναι μεγαλητερη(του πυρηνα) οχι και πολυ αλλα σιγουρα θα ειναι.... για τον επεξεργαστη σιγουρα καποιο προγραμα θα εχει η μητρικη σου στο σιντι σου αν εχεις ασους που νομιζω πως ασους εχεις τοτε εχεις το ασους προμπ αλλα λενε πως δε μετραει πολυ σωστα...αρα καποιο αλλο οπως το εβερεστ οπως ειπαν και πιο πανω θα ηταν καλο... μπορεις να το βρεις εδω: http://www.softpedia.com/get/System/System-Info/Everest-Home-Edition.shtml
kokonik Οκτώβριος 3, 2006 Author #13 Οκτώβριος 3, 2006 Βρηκα ενα pc wizard δεν ξερω τι λεει Χωρις να τρεχω κανενα παιχνιδι εχω Processor Temperature : 45 °C Mainboard Temperature : 46 °C Power/Aux Temperature : 17 °C Power/Aux Temperature : 28 °C και καπου πανω δεξια λεει cpu temp 29βαθμους Το processor και το power παιζουν συνεχεια,μπορει να πανε 20 μπορει να πανε και 75 με παιχνιδι παιλι μου πανε πανω κατω τα ιδια
tolis861416003225 Οκτώβριος 3, 2006 #14 Οκτώβριος 3, 2006 λιγικοτατο να υπαρχουν μεταβολες στη θερμκρασια και εσυ οταν τρεχεις ιδωνεις για να δροσιστεις διοτι ζεσταθηκες!παντως αν εξερεσουμε τη θερμοκρασια του σκληρου εισαι οκ... το κουτι σου δεν εχει μπροστα καποιον ανεμιστηρα να φυσαει το σκληρο?
kokonik Οκτώβριος 4, 2006 Author #15 Οκτώβριος 4, 2006 Καλα εγω λιγο να τρεξω 100% παω Μπροστα?Πισω εχει εναν.Εναν του τροφοδοτικου και ακομα εναν στο κουτι.Ο οποιος απο οτι ειδα καποια στιγμη δεν γυρισε και του εδωσα μια και πηρα φορα Αλλα το προβλημα ειναι το ιδιο παρα την σφαλιαρα που εφαγε...Μηπως σταματαει μετα? Καποιος μου ειπε να βαλω μια κρεμα στον πυρηνα της καρτας γραφικων?Υπαρχει περιπτωση??
tolis861416003225 Οκτώβριος 4, 2006 #16 Οκτώβριος 4, 2006 ναι υπαρχει περιπτωση αλλα δε νομιζω να χριαζεται αυτη η κρεμα μπαινει για να εχει οσο το δυνατο καλυτερη επαφη η ψυκτρα με τον πυρηνα και να ψυχεται αποτελεσματικοτερα....δεν εχεις ομως προβλημα δε χρειαζεται...αυτο που χρειαζεσε ειναι ενα ΚΑΛΟ ξεσκονσμα στο κουτι,στον επεξεργαστη και γενικα ΠΑΝΤΟΥ, αντικατασταση του χαλασμενου ανεμιστηρα με ενα καινουριο και προσθηκη ενος μπροστα! αν δε ξερεις η φοβασε πηγενε σε καποιο μαγαζι με σερβις να στα κανουνε(μη σε πιασουν κοροηδο! τα ανεμιστιρια πανω απο 20 ευρο ΔΕΝ υπαρχει περιπτωση να κανουν)
kokonik Οκτώβριος 4, 2006 Author #17 Οκτώβριος 4, 2006 Θα το κανω και αυτο...Οταν λες μπροστα εχεις κανενα Link να δω τι εννοεις? Thanks για την βοηθεια παντως
kokonik Οκτώβριος 4, 2006 Author #18 Οκτώβριος 4, 2006 κατεβασα και το motherboard5 και μου εβγαλε σχεδον το ιδιο δειχνει και στο pcwizard.Στο everest δεν καταλαβα που το δειχνει Αυτα χωρις να τρεχω καποιο παιχνιδι edit:Και μολις ανοιξα και το pc και ειδα οτι το ανεμηστηρακι(οχι της καρτας)δεν γυριζει.. Αν φτεει αυτο γιατι να μην τα κολαει τα παιχνιδια και στην αλλη καρτα?Εστω τα παλια που μπορει να τρεξει.. Edit2:Δεν αλλαξε και τιποτα που του τραβηξα μια και πηρε φορα Υπαρχει καποιο που προτεινετε να παρω?
tolis861416003225 Οκτώβριος 4, 2006 #19 Οκτώβριος 4, 2006 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.808530 οριστε. αυτο εχει ανεμιστηρα μπροστα και φενεται και απεξω...δεν ειναι ολα τα κουτια ετσι βεβαια...αν μας ελεγες ποιο κουτι εχεις καλο θα ηταν... το μπροστα ανεμιστηρι ομως μπαινει κατα κανονα μπροστα απο τις θεσεις των σκληρων δισκων. με τη παλια δε κολαει επειδη η παλια εχει πολυ μικροτερες αναγκες για ψυξη...αβ φταιει αυτο παντως αυτο ισχυει 87 βαθμους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 πο ψηνεται!!!!!!πηγενετο γρηγορα σε καποιο τεχνικο να το δει και να στο τακτοποιησει!!
kokonik Οκτώβριος 4, 2006 Author #20 Οκτώβριος 4, 2006 Παιζει οτι εxω και 200αρι δισκο πανω? Εκανα αυτο με την κρεμουλα.Εβαλα το prey και επαιξε κανονικα!!!!!!Δεν κολησε καθολου.Εβαλα ενα αρκετα ποιο παλιο(bloodrayne2) το οποιο ζηταει πολυ λιγα πραγματα και κολησε!!!!!!! http://www.gameweb.gr/reviews/review_760.asp Ελεος
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.