Jump to content



ΑΓΟΡΑ ΕΚΤΥΠΩΤΗ


Recommended Posts

Εδω και 3 χρονια περιπου εχω εναν εκτυπωτη τον hp920... Σχετικα ειμαι ευχαριστημενος αλλα σκεφτομαι να τον αλλαξω κυριως λογω κοστους μελανιων του...Αυτα που θελω να εχει ενας εκτυπωτης με σειρα προτεταιοτητας ειναι: 1) φτηνα μελανια, 2) ποιοτητα εκτυπωσης 3) ταχυτητα. Ο εκτυπωτης που εχω εκτυπωνει σε μεγιστη αναλυση 2400Χ1200, δεν ειναι πλεον απο τους πιο γρηγορους αλλα το χειροτερο απο ολα ειναι το κοστος μελανιων του... Παιρνει δυο μελανια, ενα μαυρο και ενα εγχρωμο με συνολικο κοστος περιπου 55 ευρω. εχω δοκιμασει και την λυση να βαλω imitation, παιρνω απο plaisio τα works με κοστος 34 ευρω και τα δυο, αλα μου δινεται η αισθηση οτι κρατανε πολυ λιγο, οχι δηλ οτι και τα original κρατανε πολυ...Θυμαμαι τον θρυλικο hp 690 που σε draft mode εκτυπωνα περιπου 1000 σελιδες! Σκεφτομαι τον canon pixma 1600 που κοστιζει 39 ευρω και τα μελανια του 36! καθως επισης και τον canon pixma 4300 (μαλλον αντικαθιστα τον 4200) με κοστος στα 109 ευρω και τα 5 ανεξαρτητα μελανια του περιπου στα 68 ευρω. Με γνωμονα κυριως την σχεση τιμης μελανιων/μεγιστο αριθμο εκτυπωσιμων σελιδων, εχετε να προτεινετε κατι; Δεν μπορω να πω πως εκτυπωνω ιδιαιτερα μεγαλο αριθμο σελιδων, αλλα με τον εκτυπωτη που εχω, ειναι ζητημα αν το εγχρωμο μελανι του μπορει να εκτυπωσει πανω απο 30 σελιδες Α4 glossy.... Σιγουρα δεν παιζει ρολο μονο το ποσο κοστιζει το καθε μελανι, αλλα τι αριθμο σελιδων εκτυπωνει... Κλεινω προς τον 4300, εχω διαβασει τα χαρακτηριστικα του 4200, επειδη ακομα για τον 4300 η canon δεν εχει βγαλει στοιχεια, και διαπιστωσα αρκετα θετικα οπως μεγιστη ποιοτητα εκτυπωσης 9600Χ2400, 30 σελιδες μεγιστη ταχυτητα, εκτυπωση σε dvd, και 490 εγχρωμες σελιδες μεγιστο αριθμο εκτυπωσης και 360 μονοχρωμες...Εσεις τι λετε; Δεν ξερω αν συμφερει κανενα πολυμηχανημα, αυτα που εναι 3 σε ενα...Γενικα δεν θελω να δωσω πολλα χρηματα...Αν καποιος μπορει να μου πει με τον 4200 ποσες σελιδες εκτυπωνει ασπρομαυρα και εγχρωμα;

Link to comment
Share on other sites

http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=26911

ενα review του 4200

Έχω μείνει πολύ ικανοποιημένος από τον εκτυπωτή και σε ποιότητα αλλά και κόστος μελανιών

Έχω εκτύπωση τα άπυρα σε εργασίες περίπου 500-600 σελίδες και έχουν κατεβεί τα μελανιά λίγο κάτω από την μέση

Link to comment
Share on other sites

τον 4200 εχω και θα τον συνιστουσα..(4300 πλεον).

δεν εχω "μετρησει" ποσες φωτο μπω να εκτυπωνω με τα μελανια...

Εμεινα ευχαριστημενος παντως..

Δες και τον epson R300 (δεν ξερω αν βγει αντικαταστατης)...υποτιθεται ανηκουν στην ιδια κατηγορια..!

Link to comment
Share on other sites

αυτο που με ενδιαφερει κυριως ειναι να ειναι οικονομικος στα μελανια...θυμαμαι οταν ειχα αλλαξει τον hp690 και πηρα τον hp920, το κριτηριο ητανε παλι αυτο, δηλ. η σχεση τιμης μελανιων/εκτυπωσιμες σελιδες, και τελικα την πατησα...τα μελανια του hp 920 κοστιζουν ακριβα και δεν κρατανε πολυ... τωρα ειμαι μεταξυ του 4300 και του mp170 (πολυμηχανημα)... ξερετε τπτ για το 2ο? καθε βοηθεια δεκτη!

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ θα σε πρότεινα εναν Cannon pixma ip 4200-4300 ή 5200-5300. Έχω εδώ και ενα χρόνο έχω τον pixma ip5000 και ειμαι πολυ ευχαριστημένος σε σχέση με τον HP7150 που είχα παλλιότερα. Καταρχάς τυπώνουν στην επιφάνεια του cd, έχουν σταγόνα στο 1pl και έχουν 5διαφορετικά μελάνια, με κόστος γύρω στα 11 ευρω. Το κυριότερο αλλάζεις το μελλάνι που τελείωνει και όχι όλο τα μελ/χείο όπως στους παλιοτερους ΗP

Link to comment
Share on other sites

οτιδηποτε δηλωνει οποιαδηποτε εταιρια για το ποσες σελιδες/φωτογραφιες μπορεις να τυπωσεις ουδεμια σχεση εχει με την πραγματικοτητα καθως ειναι μετρημενα υπο "ιδανικες" συνθηκες...:D:p

(τις οποιες ιδανικες συνθηκες δεν γνωριζεις..)

Link to comment
Share on other sites

Στα αρνητικά των κάνον υπολόγισε το ότι οι κεφαλές πρέπει να αλλάζουν επίσης κάθε λίγα γεμίσματα και είναι ένα κόστος. Ακόμη έχε υπόψη σου ότι όσο πιο φωτογραφικός είναι ένας εκτυπωτής όσο περισσότερο ρουφάει το μελάνι.

Ένα ακόμη αρνητικό των νέων κάνον είναι ότι από όσο έχω διαβάσει δεν έχει βρεθεί τρόπος παράκαμψης των τσιπ των μελανιών πράγμα που σημαίνει μόνο αυθεντικά. ’ρα δεν μπορείς να τα ξαναγεμίσεις , που φυσικά αποτελεί τον οικονομικότερο τρόπο χρήσης ενός εκτυπωτή.

Από την αλλη έπσον δεν παίρνεις όταν σκέφτεσαι πόσο μελάνι θα χαλάσεις παρά μόνο όταν θες έναν εκτυπωτή που να αντέχει και να είναι απόλυτα φωτογραφικός. Αλλά οι άτιμοι τα ρουφάνε τα μελάνια όπως εμείς το νεράκι το κατακαλόκαιρο.

Οπότε μπορείς και πάλι να δοκιμάσεις ένα ΗΡ.

Και έχε υπόψη σου ότι αν δεν ξέρεις ποιος σου γεμίζει τα μελανάκια δεν μπορείς να κάνεις και τίποτα όταν διαπιστώνεις ότι δεν τα γεμίζουν τέρμα.Βρες λοιπόν κάποιον σταθερό και έμπιστο να αγοράζεις από αυτόν μελανάκια και θα ηρεμήσεις. ΚΑι αν εννοούσες πιο πάνω 30 glossy Α4 σελίδες ανά μελάνι μάλλον είναι υπερβολικά πολύ... για 100% κάλυψη

Link to comment
Share on other sites

γιατι πιστευεις οτι οι hp ειναι οικονομικοι στα μελανια; απλα εχουν το πλεονεκτημα να εχουν ενσωματωμενες τις κεφαλες (δεν ξερω αν αυτο ισχυει για τους καινουργιους ομως). Στο site της canon λεει για 300 περιπου Α6 σελιδες, που και παλι υπερβολικο ειναι... Βασικα θελω ενα πολυμηχανημα, κυριως για φωτοτυπιες ασπρομαυρες, αντε κανα scannarisma και πολυ λιγοτερο για εγχρωμες glossy εκτυπωσεις... Βασικα λιγο πολυ ολα το ιδιο ειναι, ιδια τιμη εχουνε, πανω-κατω ιδια ταχυτητα και ποιοτητα εκτυπωσης. Λεω να παρω canon... ξερω γω... Καποιος μου ειπε οτι γεμιζει και μελανια για canon pixma (www.inkline.gr)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.