Jump to content



Ανεμιστήρες στη μητρική ή στο τροφοδοτικό;


fonzi

Recommended Posts

Επειδή έχω λύσει τα πάντα (άλλαξα επεξεργαστή και northbridge cooler) ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας για την σύνδεση των ανεμιστήρων. Τώρα έχω τους 2 του case, 2 του τροφοδοτικού, cpu, gpu, nf4.

Χρησιμοποιώ το hardcano 13 που υποτίθεται ελεγχει τις στροφές με βάση τη θερμοκρασία. Ομως δεν κάνει καλή δουλειά διότι σε manual mode δεν κρατάει τις παλιές ρυθμίσεις (θέλει μπαταρία κάθε 2 εβδομάδες) οπότε αναγκαστικά το έχω στο αυτόματο.

Και ότι περισεύει από ανεμιστήρες (4 παίρνει το hardcano) το έχω κατευθείαν στο τροφοδοτικό.

Εχω επίσης ενεργοποιημένο το cool and quiet αλλά βέβαια αυτό μόνο την τάση ανεβοκατεβάζει.

Σκέφτομαι μήπως είναι καλύτερη και απλούστετη λύση η σύνδεση των ανεμιστήρων στη μητρική και η χρήση του speedfan. Είχε προβλήματα η μητρική παλιά με αυτό αλλά τα νέα bios τα έχουν διορθώσει όλα. Θα ταλαιπωρήσει λέτε την μητρική αυτή η λύση; 20πιν ρευμα της δίνω.

Επίσης στο northbridge λέω τελικά να χρησιμοποιήσω τον stock amd cpu fan που όλοι λένε ότι έιναι ήσυχος και αποτελεσματικός και είναι σαφώς μικρότερος απο τον 8ρι akasa που έλεγα να βάλω. Aλλά έχει αισθητήρα θερμοκρασίας απάνω του. Οπότε δεν γίνευαι να τον ελέγξω με το speedfan ή με το hardcano; Πως μπορώ να ακυρώσω τελείως τον αισθητήρα. Αν τον κόψω θα γυρίζει σε φουλ στροφές ή σε ελάχιστες;

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.