Jump to content



Βοήθεια για σύνδεση SATA και 2 ATA


john18625

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους!

Έχω το εξής πρόβλημα:

Από διετίας έχω την P5AD2 Deluxe mombo της ASUS και είχα δύο ΑΤΑ δίσκους. Στον master ένα πρόβλημα με μήνυμα αμέσως μετά το boot "NTLDR is missing".

Έψαξα σε διάφορα sites (περιλαμβανομένου και του ntldrmissing.com) αλλά το πρόβλημα παρέμεινε και μάλιστα σε bootάρισμα από το CD των Windows XP Prof δεν μπορούσε να βρει τον δίσκο.

Αποφάσισα να αγοράσω και έναν SATA WD 250 GB τον οποίο και σύνδεσα κανονικά και αναγνωρίζεται ώς first primary master, ενεργοποίησα τον Silicon Image 3114R RAID controller και φόρτωσα τα winXP.

Το πρόβλημα είναι ότι οι δύο IDE δίσκοι παραμένουν άφαντοι!!

Να σημειώσω ότι στο BIOS φαίνονται κανονικά.

Τι θα μπορούσα να κάνω??

Πρέπει να αλλάξω κάτι στη σύνδεση ή στις ρυθμίσεις του BIOS?

Βοήθεια!!!!

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά, ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις. Οι ΑΤΑ δεν φαίνονται πουθενά.

Η μόνη αλλαγή που έκανα στο ΒΙΟS είναι στην ενεργοποίηση του 3114R RAID controller. Οι υπόλοιπες ρυθμίσεις είναι όπως όταν είχα μόνο τους IDE.

Να πω εδώ ότι οι IDE sto BIOS φαίνονται όταν γίνεται το scan για ΙDE. Δηλ. στον έλεγχο μνήμης και masters-slaves φαίνονται μόνο ο SATA και τα DVDs

Link to comment
Share on other sites

Έχεις κλοκάρει ψηλά? Αν ναι, ρίξτα όλα στα default και δές. έιχα το ίδιο πρόβλημα όταν το πούσαρα πολύ και ειδικά τις μνήμες. Με το που το έριχνα λίγο...έβλεπε ως δια μαγείας τους δίσκους...

Link to comment
Share on other sites

Ο Raid controller να μην είναι ενεργοποιημένος ως raid αφου δεν κάνεις raid.

Επίσης λες ότι οι IDE φαίνονται στο scan και πιο δίπλα λες ότι φαίνονται μόνο ο sata και τα dvds. Με μπέρδεψες.. Φαίνονται ή δεν φαίνονται?

Link to comment
Share on other sites

Φιλε μου ολοιδιο προβλημα ειχα κι εγω με τον seagate 7200.7 sata.Μια μερα στα καλα καθουμενα εβγαλε αυτο το μηνυμα στο boot και απο τοτε δεν μπορει να μπουταρει το συστημα απο αυτον τον δισκο.Βεβαια ολα τα αλλα του λειτουργουν κανονικοτατα.Βεβαια ετρεχα χωρις antivirus και firewall επι 3 χρονια...Μπας και ειναι κανας βρωμοιος που χτυπα τιποτα boot sector η κατι τετοιο??????

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από jpavly [Χθες, στις 11:49]

Ο Raid controller να μην είναι ενεργοποιημένος ως raid αφου δεν κάνεις raid.

Επίσης λες ότι οι IDE φαίνονται στο scan και πιο δίπλα λες ότι φαίνονται μόνο ο sata και τα dvds. Με μπέρδεψες.. Φαίνονται ή δεν φαίνονται?

Στην έναρξη όταν εμφανίζονται οι primary, scondary κ.λ.π. masters - slaves φαίνονται μόνο ως primary master ο sata και ως third master-slave τα δυο DVDs. Στην συνέχεια γίνεται IDE scan και εμφανίζονται ως IDE 0 και IDE 1 οι δύο σκληροί IDE. Ήταν δικό μου το λάθος που δεν το διευκρίνησα. Στα windows ακόμα αρνούνται να εμφανισθούν.

Θα τους δοκιμάσω σε άλλο PC μήπως έχουν "χτυπήσει" και οι δύο (ταυτόχρονα?? θα ήταν περίεργο..).

Ή αλλιώς πιθανολογώ συνομωσία ιών.

Πάντως ευχαριστώ πάρα πολύ για την προθυμία σας να βοηθήσετε

Link to comment
Share on other sites

Από το Overview της μητρικής σου στο site της Asus:

Serial ATA & IDE RAID

The onboard Silicon Image Sil3114R and ITE 8212F RAID controllers plus the Intel ICH6R southbridge provide the best solution to your RAID requirements on different storage standards. The Intel ICH6R supports RAID 0, 1 and Intel Matrix RAID Technology on 4 Serial ATA ports. The Silicon Image Sil3114R controller offers four additional SATA interfaces and allows RAID 0, 1, 10, JBOD, and a RAID software patch to support RAID 5. For IDE hard disk drives, the ITE 8212F controller provides RAID 0, 1 , 0+1 functionality for two ATA133 channels.

Προφάνως έχεις τους IDE δίσκους σου πάνω στο ITE 8212F controller. Γι' αυτό τους ψάχνειθ μετά την πρώτη οθόνη και όχι στην πρώτη μαζί με τον SATA και το DVD. Μπες στο BIOS και απενεργοποίησε το RAID σε αυτόν τν ελεγκτή ή αν δεν γίνεται κάτι τέτοιο άλλαξε θέση στους ide. (βάλε τους δίσκους στον ελεγκτή που είναι το DVD)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.