Jump to content


προβλημα σε p4p800 δε βλεπει dvd-rom,dvd-rw


lowin

Recommended Posts

καλησπερα παιδια.ξαφνικα χθες εκει που δουλευε ωραια και καλα το pc αρχιζει να ψιλοκολλαει(το παρατηρησα σε παιχνιδι,και μετα για κανα τεταρτο αφοτου εκλεισα το προγραμμα κολλαγε με τον ιδιο ακριβως τροπο ακομα και η κινηση του δεικτη).μετα απο λιγο δουλευει κανονικα,οποτε λεω καιρο εχω να κανω φορματ λογικο ειναι.

ετσι και αλλιως ηθελα να κανω φορματ,οποτε λεω να ξεκινησω το backup και να καψω κανα dvd.και ξαφνικα dvd γιοκ.δε τα βλεπει.ρωταω ενα φιλο μου μου λεει κανε κανα 2 restart και θα τα δει.οντως ετσι γινεται και τα βλεπει.σημερα ομως ξαφνικα τα ξαναχανει και δεν τα βρισκει με τπτ.σημειωτεον οτι οταν δεν τα βλεπει δεν τα βλεπει ουτε στο bios οπου βλεπει μονο το σκληρο και το floppy.επισης και τα 2 drives παιρνουν ρευμα,και κανουν eject(φυσικα οχι μεσω των windows αλλα χειροκινητα(πατωντας το κουμπι))

ανοιξα και το κουτι μηπως και καποιο καλωδιο ειχε ψιλοτραβηχτει και δεν ειχε καλη επαφη αλλα ολα ειναι οκ.εχει κανεις καμια αλλη ιδεα στο τι να δοκιμασω?

συγγνωμη για το κουραστικο ποστ μου αλλα προσπαθησα να βαλω μεσα οτι ακριβως παρατηρησα μιας και δεν εχω τις τρελες γνωσεις..

Link to comment
Share on other sites

δοκιμασες να συνδεσεις μονο το ενα dvdrw/dvdrom σε master;

πως τα εχεις; το ενα slave & το αλλο master ή και τα 2 slave σε σκληρους;

δοκιμασε και αλλο καλωδιο. Ειναι συχνο φαινομενο καλωδιου...

Link to comment
Share on other sites

το rw ειναι slave στο dvd που ειναι master.κοιτα το σκεφτηκα δε το χω δοκιμασει ακομα μηπως και ειναι κατι αλλο.παντως 3χρονια κοντα το χω το μηχανημα να τα παιξε ξαφνικα το καλωδιο?υποθετω βεβαια καλυτερα αυτο απο τπτ αλλο στο mobo...thx

Link to comment
Share on other sites

Πριν ένα μήνα περίπου έπαθα το ίδιο δεν μου έβλεπε καθόλου το to dvd rom και το dvd rw. έβγαλα τον δίσκο και έβαλα στο primary channel το dvd rw ,dvd rom.Όταν εκανε boot τα αναγνώρισε και όταν τα έβαλα στο secondary δούλευαν κανονικά...(Είχα ξανακάνει το ίδιο πριν 1 χρόνο στο ίδιο pc).Τα pc θέλουν μαγικά να κάνεις...A και το σημαντικό να μην βάλεις τα drives στο ίδιο channel με τον δίσκο.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.