Jump to content

Προβλημα με ΤΑΤ και cpu-z σε ΑΒΙΤ


emm_stra
 Share

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους

αντιμετωπιζω ενα προβλημα...

-Εχω την ABIT AW9D-max... αρχικα με bios 11.

CPU E6600.

Eβαλα την 13 εκδοση του bios.(μηπως δεν χρειαζονταν γιατι με την 12 που εβαλα πρωτα εμφανιστηκε ενα μενου στο bios σχετικα με thermal ρυθμισεις για CPU και με την 13 εξαφανιστηκε παλι οπως την 11)

Οταν εγκαθιστω το ΤΑΤ και παω να το τρεξω βγαζει ενα μυνημα λαθους και κλεινει..

τοτε αν δω στο cpu-z λεει πολλαπλασιαστης Χ6 και fsb 266.

Διορθωνεται αν παω στο bios και το αλλαξω χειροκινητα.

αν δεν τρεξω το ΤΑΤ ολα καλα!!!

γιατι γινεται αυτο????

-Αυτο ειναι ενα αλλο θεμα που υπηρχε απο την αρχη αλλα το αναφερω μηπως βοηθησει

Επισης οταν εχω την CPU στο default λεει 266, αλλα πηγαινει στο 272.... με πολλαπλασιαστη Χ9.

Τωρα την εχω manual στο 266 με Χ9..

Αν μπορει καποιος να με βοηθησει....??

Link to comment
Share on other sites

To 272 το βαζει η ιδια η abit για να εχει καλυτερες μετρησεις στα υποτιθεμενα "default".Μην ανησυχεις,απλα κανει ενα μικρο o/c απο μονη της.

Το ΤΑΤ ειναι ενα προγραμμα της ιntel? Αν ναι ,ουτε εμενα μου τρεχει (ετρεχε στην gigabyte που ειχα πριν).Παντως δεν μου πολυκαιγεται και καρφι.Το guru που τρεχει με βολευει απιστευτα.Εχει την επιλογη default στην οποια εχει την ρυθμιση που εχεις εσυ απο το bios σου,κοινως το o/c που εχεις κανει, και on the fly αν θες σου ριχνει την ταχυτητα στα default η σε καποια αλλα ενδιαμεσα σταδια που εχει, απλα με ενα κλικ του ποντικιου.

Εχω την abit ab9.

Link to comment
Share on other sites

κι εμενα τα ιδια κανει αλλα δεν υπαρχει κανενας λογος να ανησυχεις.

αστο το ΤΑΤ.γενικα ακουγεται πως λιγη δουλεια παραπανω απ`οτι πρεπει και δεν το τρεχω καθολου μην εχουμε τιποτα ντραβαλα.υπαρχουν 1000 τροποι να δεις αν εισαι σταθερος.

για το 266*6 λογικα θα εχεις ενεργοποιημενο το speedstep γι`αυτο σου ριχνει multi.

Link to comment
Share on other sites

ok

γιαυτο ομως??

-Αυτο ειναι ενα αλλο θεμα που υπηρχε απο την αρχη αλλα το αναφερω μηπως βοηθησει

Επισης οταν εχω την CPU στο default λεει 266, αλλα πηγαινει στο 272.... με πολλαπλασιαστη Χ9.

Τωρα την εχω manual στο 266 με Χ9..

Link to comment
Share on other sites

και τις μνημεσ δεν τις βλεπει αυτοματα σαν 800αρες (cellshock 2GB 800).

τις ορισα χειροκινητα σαν 2:3 διαιρετη και τα timings 4-4-4-12

καλα εκανα?

Link to comment
Share on other sites

σ`αυτο δεν φταιει η μητρικη αλλα οι μνημες.αν στο spd τους ειναι περασμενο πως θα εχουν 5-5-5-15 για παραδειγμα αντι για 4-4-4-12 στα 800mhz,τοτε και η μητρικη θα τα βαλει τοσο.

μην ανησυχεις.ασε τα χειροκινητα και τελος.ολα καλα.

δες και εμενα.αντι για 4-4-4-12 διαβαζει 5-5-5-15 η μητρικη by spd.

post-4606-1416072950,8761_thumb.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...