Jump to content


Μπερδευτηκα με Intel και AMD


nosader

Recommended Posts

οι διαφορες ειναι στην αρχιτεκτονικη.

η AMD παλευει με την ιδια αρχιτεκτονικη εδω και περιπου 1μιση χρονο.......απο τους πρωτους 64μπιτους με ενσωματωμενο memory controller.........αλλαξε μονο socket (939>AM2) ωστε να συμβαδισει με την αγορα των ddr2 μνημων και εδω και 1μιση χρονο δεν εχει αλλαξει κατι αλλο........η λιθογραφικη μεθοδος παραμενει στα 90nm.......

η Intel με το Core 2 duo περασε στα 65nm.....που σημαινει οτι μπορει να χωρεσει περισσοτερα σε λιγοτερο χωρο (χοντρικα μιλωντας)......επισης λιγοτερος χωρος σημαινει μειωμενο μεγεθος πυρηνα αρα χαμηλοτερη θερμικη καταναλωση.

επισης η Intel θελησε να μιμηθει την AMD με τον ενσωματομενο MemController.....ετσι στους core 2duo εδωσε περισσοτερη βαση στην επικοινωνια cpu-L2 cache και καταφερε να χρησιμοποιειτε η Cache και των 2 πυρηνων ακομα και εαν η εφαρμογη υποστηριζει μονοπυρηνο.σαν συνεπεια μπορει να τρεχεις μια εφαρμογη εχοντας sharedL2.....2ΜΒ στους 6300-6400 και 4ΜΒ απο τον 6600 και πανω παντοτε χρησιμοποιουμενα δινουν μεγαλη ωθηση σε συνδυασμο με νεωτερο πακετο εντολων

εδω και περιπου 2μηνες ο νεος επεξεργαστης της Intel αποδεικνυεται ταχυτερος στις περισσοτερες εφαρμογες εναντι του επεξεργαστη της Amd.

αλλα οπως και να χει εαν σκοπευεις την επενδυση σε μια απο τις 2 πλατφορμες λογικοτερο μου φαινεται να επενδυσεις σε μια νεοτερη τεχνολογια

τα παραπανω ειναι μια γενικη εικονα που εχω σχηματισει με βαση αυτα που διαβαζω (αποψεις και συγκριτικα)

εχω ομως και προσωπικη εμπειρια απο τις καλυτερες επιδοσεις της Core2duo πλατφορμας σε σχεση με τον 3800+ Χ2 που ειχα παλιοτερα.

σχεδον 50-100% αυξηση επιδοσεων σε παιχνιδια και συμπιεση βιντεο........

εχω μια Χ1800ΧΤ 512.......με τον 3800+ παλευα να τον υπερχρονισω για να μην εχω bottleneck απο τον cpu....πλεον το bottleneck μου το κανει η καρτα μετα τα 3.2γιγα του 6600.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.