Jump to content



υλικό για hotspot


cypherth

Recommended Posts

ο κολλητός μου θέλει να κάνει την καφετέρια που έχει hotspot με μια μικρή συνδεσούλα και περιορισμό (μάλλον) μέχρι 5 πισι.

προτείνετε υλικό (ειδικά αν το έχει κάνει κάποιος για να δούμε ποιος συνδυασμός δουλεύει απροβλημάτιστα).

:)

έχω για προσωπική χρήση το wrt54gl με dd-wrtsp2 τη στανταρτ βέρσιον που δίνει και επιλογή για hotspot και σε συνδυασμό με το wag354g, έχω μείνει υπερ-ευχαριστημένος.

αν έχει να προτείνει επίσης κάποιος, κάποιο τιπ, θα του ήμουν ευγνώμων.

Link to comment
Share on other sites

υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο και να είσαι έτοιμος όμως πρέπει να βρεθεί τρόπος μετά για το firewall πώς θα οριστούν κάποια πράγματα για να μην είναι ξέφραγο αμπέλι το πισι και να μην μπαίνει ο ένας να κατεβάζει πχ torrents και οι υπόλοιποι να μην μπορούν να σερφάρουν.

κανονικά όμως σε ανοιχτό χώρο και ένα απλό μόντεμ όπως το wag354g που γράφω για μένα πιο πάνω κάνει δουλειά.

κάποιος άλλος δεν έχει κάνει κάτι παρόμοιο? έστω και στο σπίτι του

Link to comment
Share on other sites

σε software. για hardware δεν ξέρω.

σκέφτηκα και το άλλο αλλά δεν ξέρω αν γίνεται, μόνο του το wag354g αφού έχει καλή εμβέλεια και το νετλίμιτερ για να βάζει περιορισμό σε όποια ip συνδέεται.

εννοείται όμως ότι όταν θα θέλει κάποιο πισι να συνδεθεί θα ρωτάει πρώτα για να το κάνουν allow.

κάπως έτσι το σκέφτομαι...

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να βάλεις wep/wap στο router και για να συνδεθεί κάποιος να χρειάζεται κωδικός εκ της διαχειρίσεως, ο οποίος θα αλλάζει κάθε λίγο και λιγάκι. Από εκεί και πέρα το hardware firewall σου χρειάζεται μονάχα για να φιλτράρει το NAT (internet access), και το software firewall είναι χρήσιμο εφόσον θέλεις να έχεις p2p clients στα pc.

Ένα κοινό router τα καταφέρνει με αρκετά pc. Αλλά πρέπει να έχεις και μεγάλη σύνδεση για να τα καταφέρεις και όλα να λειτουργούν σωστά. Πέρα από αυτό πρέπει να κελιδώσεις την πρόσβαση σε διάφορες λειτουργίες και να αλλάξεις την Ip του router μιας και είναι κοινότυπη.

Εγώ με dlink DSL - G624T δεν έχω δεί πρόβλημα με κανένα pc μέχρι τώρα, με κρυπτογράφηση wep.

Link to comment
Share on other sites

δηλαδή για μία καφετέρια για να πιάνουν το πολύ ταυτόχρονα 5 λάπτοπ σε χώρο 60-80 τετραγωνικών ανοιχτός παραπάνω από ένα ασύρματο ρούτερ-μόντεμ και μια σύνδεση 2μβιτ πιστεύω είναι υπερ-αρκετό...

Link to comment
Share on other sites

Ένα καλό router που καλύπτει την έκταση είναι αρκετό, για το μέγεθος της σύνδεσης δεν θα ήμουν τόσο σίγουρος...Σπίτι έχω μια 1024 και 2 pc και μπορώ να πω ότι δεν φτάνει παρά μόνο για τα βασικά, αποκλείεται και οι 3 να παίζουν online games

Link to comment
Share on other sites

η σύνδεση δε θα γίνει για online games, θα γίνει μόνο για σερφάρισμα άντε και κανα download την ώρα του καφέ. τίποτα περισσότερο

webhunter ποιο ρούτερ προτείνεις?

Link to comment
Share on other sites

Τo router κατά τη γνώμη μου πρέπει να υποστηρίζει ADSL 2 / ADSL + για να είναι συμβατό μέχρι και τα 25 mb download και τα 2 mb (αν θυμάμαι καλά) upload. Από εκεί και πέρα, αν θα είναι annex A ή B αυτό το καθορίζει η γραμμή που θα έχει στο χώρο. Για μένα παίζουν καλά οι d-link, cisco και linksys. Προσωπικά έχω το D-Link DSL-G624T και για την ώρα είμαι πολύ ευχαριστημένος και ειδικά σε χώρους με εμπόδια το ασύρματο πιάνει πολύ καλά. Το interface είναι αρκετά φιλικό (και αν όχι θα το συνηθίσεις μέσα σε 1-2 μέρες) . Είχα κοιτάξει και η κεραία του είναι αρκετά δυνατή και σε περίπτωση που δεν χρειάζεται να χρησιμοποιηθεί κατά το 100% μπορείς να μειώσεις την ένταση στα επιτρεπτά όρια. Κατά τα άλλα διαθέτει όλες τις σύγχρονες λειτουργίες ενός router (firewall, 4 ethernet ports, b/g πρότυπα etc)

Περισσότερα δες http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.613495

και http://www.dlink.co.uk/?go=gNTyP9CgrdFOIC4AStFCF834mptYKO9ZTdvhLPG3yV3oVo5+hKltbNlwaaFp7DQtFzrqyCJG948BANfh

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.