Jump to content



2η Γραμμή DSL Help me ASAP!


Heatspreader

Recommended Posts

Στο σπίτι μου έχω ίδι μια γραμμή τηλεφώνου η οποία έχει DSL, αλλά θέλω να βάλω και εγώ στο δωμάτιο μου. Θέλω να είναι ανεξάρτητη από την άλλη γραμμή. Στην ουσία πρέπει να βάλω δικό μου αριθμο στο δωμάτιο μου έτσι?

1) Κάτι τέτοιο είναι εύκολο? Στον πΟΤΕ μπορώ να πάρω και να τους πω για δεύτερη γραμμή ok, αλλά πως γίνεται μόνο η πρίζα στο δωμάτιο μου να έχει? Ο πΟΤΕ δεν το αναλαμβάνει το ξέρω αυτό. Σας παρακάλω αν ξέρει κανείς να βοηθήσει.

2) Έχω ακούσει ότι υπάρχουν πάροχοι που δεν χρειάζεται να έχεις ΟΤΕ, έχουν αυτοί δικό τους δίκτυο. Μπορείτε να μου πείτε ποιοι είναι αυτοί και θα βρω μόνος μου αν έχουν γραμμές εκεί που μένω.

Ευχαριστώ πολύ.... :)

Link to comment
Share on other sites

Προκειμένου να έχεις 2η γραμμή ανεξάρτητη , είτε από τον ΟΤΕ είτε από εναλλακτικό παροχό , θα πρέπει στο διαμέρισμά σου να καταλήγουν 2 ζεύγη καλωδίων.

Το ένα ζεύγος είναι ήδη ενεργοποιημένο , ενώ το 2ο όχι

Τα ζεύγη μπορείς να τα δεις απλά ανοίγοντας το μικρό κουτί που υπάρχει στα περισσότερα σπίτια (δεν γνωρίζω πώς είναι στα καινούργια διαμερίσματα)

Photo-0002Small.jpg

Αν όλες οι τηλεφωνικές μπρίζες στο σπίτι σου είναι ενεργοποιημένες , δηλαδή μπορείς να συνδέσεις τηλέφωνο πάνω τους και να παίξει απευθείας , λογικά είναι συνδεδεμένες με το ενεργοποιημένο ζεύγος καλωδίων

Προκειμένου να δρομολογήσεις το 2ο ζεύγος που θέλεις να ενεργοποιήσεις απευθείας στο δωμάτιό σου , θα πρέπει να φωνάξεις έναν άνθρωπο να σου κάνει την δουλειά , εκτός και αν είναι πολύ απλό να γίνει και από εσένα .

Ξανατονίζω πως δεν γνωρίζω πως είναι η τηλεφωνική εγκατάσταση στο σπίτι σου , σε εμένα πάντως γίνεται πανεύκολα

Τώρα όσων αφορά το θέμα των εναλλακτικών παροχών - που δεν πληρώνεις πάγιο στον ΟΤΕ- θα πρέπει να ελένξεις αν καλύπτεται η περιοχή σου από το ιδιόκτητο δίκτυο του καθενός . Αν δεν καλύπτεσαι , αναγκαστικά πας μέσω κέντρου ΟΤΕ , όπου και θα χρειάζεται να πληρώνεις το μηνιαίο πάγιο

Link to comment
Share on other sites

Ναι η αληθεια ειναι οτι εχω και ενα ζευγος στον πινακα εξω το οποιο ειναι ανενεργο... για μελλοντικη γραμμη. Απλα ρωταω μηπως και χρειαζτει να σπασουμε κανα τοιχο για να κουτια για να περασουν τα καλωδια... ξερετε για αυτο?

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω να χρειαστεί να σπάσεις τοίχο

Μπορείς να δεις ποιες γραμμές καταλήγουν στο ενεργό ζεύγος?

Αν μπορείς να βρεις την γραμμή που καταλήγει στην μπρίζα του δωματίου σου , μπορείς απλά να την συνδέσεις με το 2ο ζεύγος όταν θα το ενεργοποιήσεις , και θα έχεις αυτόνομη γραμμή στην συγκεκριμένη μπρίζα

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.