Jump to content


Μαλλον μας εχουν περασει για ...


cabrinha

Recommended Posts

Τελικα τα νεα διαδιδονται πολυ γρηγορα την σημερον ημερα. Με τοσο αστραπιαια ταχυτητα που πολλες φορες φτανουν στον προορισμο τους πριν καλα καλα συμβουν. Αναρωτιεμαι ποσο χαμηλου πνευματικου επιπεδου μπορει ενας δημοσιογραφος να πιστευει οτι ειναι το κοινο. Ή αντιθετα ποσο εξυπνος μπορει να πιστευει οτι ειναι ο ιδιος ωστε να ξεγελασει τους αναγνωστες του.

Αφορμη για τα παραπανω αποτελουν δυο δημοσιευθεισες ειδησεις. Η πρωτη κανει λογο για μια επικειμενη ομιλια. Η δευτερη αποτελει την δημοσιογραφικη καλυψη της γενομενης τελικα ομιλιας. Ως εδω τα πραγματα ειναι φυσιολογικα. Ο δημοσιογραφος ενημερωνει για την ομιλια που θα λαβει χωρα τους αναγνωστες και στη συνεχεια καλυπτει τα γενομενα σε αυτη. Ουδεν μεμπτον. Ομως πως ειναι δυνατον να καλυπτει μια ομιλια πριν αυτη γινει?

Ειδηση 1η.

Ομιλία Μπεκίρη για τα τρία χρόνια κυβέρνησης της ΝΔ

Tuesday, 06 Mar 2007 22:00

ΠΑΤΡΑ: Με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών στη διακυβέρνηση της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία, ομιλία πραγματοποιεί την Τετάρτη ο Αχαιός Βουλευτής της Ν. Μιχάλης Μπεκίρης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ στις 8.00 το βράδυ.

Ο κ. Μπεκίρης θα αναφερθεί αναλυτικά στο έργο της νέας διακυβέρνησης που πραγματοποιήθηκε μέσα στα τρία προηγούμενα χρόνια. Ειδικότερα, θα τονίσει ότι οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις πραγματοποιούνται προκειμένου να ωφεληθεί ο πολίτης και να απελευθερωθούν όλες οι υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας. Παρατάσσοντας απτά και συγκεκριμένα παραδείγματα θα αποδείξει ότι τα πρώτα θετικά σημάδια των πολιτικών που ακολουθεί η κυβέρνηση έχουν ήδη αρχίσει να διαφαίνονται. Στη συνέχεια, ο Αχαιός πολιτικός θα πραγματοποιήσει μια σύντομη αλλά και περιεκτική περιγραφή της πολιτικής δραστηριότητας που έχει αναπτύξει μέσα στο χρονικό διάστημα της θητείας του ως Βουλευτής. Πιο συγκεκριμένα, θα αναφερθεί στο πλούσιο κοινοβουλευτικό έργο που έχει επιτελέσει, στη συνεχή και αδιάκοπη στήριξη της κυβέρνησης αλλά και σε ένα μεγάλο αριθμό παρεμβάσεων και σύγχρονων ιδεών που έχει καταθέσει. Τέλος ο Μιχάλης Μπεκίρης θα αναφερθεί στα μεγάλα έργα που υλοποιούνται στο νομό. «Μετά από τη στασιμότητα και το τέλμα των είκοσι τελευταίων ετών η Αχαΐα μπαίνει ξανά στο επίκεντρο του κυβερνητικού ενδιαφέροντος. Με τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η νέα διακυβέρνηση, ο νομός Αχαΐας αλλά και η Πάτρα, μπορούν να γίνουν πόλος ανάπτυξης. Εκείνο που χρειάζεται είναι η συστράτευση όλων των τοπικών φορέων έτσι ώστε το κυβερνητικό ενδιαφέρον να μετουσιωθεί σε ωφέλιμο έργο για όλους τους πολίτες» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Βουλευτή.

Ειδηση 2η.

Ομιλία Μπεκίρη για τα 3 χρόνια διακυβέρνησης

Wednesday, 07 Mar 2007 14:39

Μέσα στην κατάμεστη, από εκατοντάδες πολιτικούς του φίλους, αίθουσα του Ξενοδοχείου ΑΣΤΗΡ, μίλησε την Τετάρτη το βράδυ ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλης Μπεκίρης. Με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών διακυβέρνησης απο τη Νέα Δημοκρατία ο Αχαιός πολιτικός πραγματοποίησε την ομιλία του με σκοπό να ενημερώσει τους πολίτες της Πάτρας για το έργο της νέας διακυβέρνησης αλλά και για τις προοπτικές που διανοίγονται για το μέλλον.

Ειδικότερα ο κ. Μπεκίρης ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι « Στις 7 Μαρτίου του 2004 οι πολίτες επέλεξαν με συντριπτική πλειοψηφία τη Νέα Δημοκρατία για να κυβερνήσει τη χώρα. Έδωσαν ρητή, ξεκάθαρη εντολή στον Κώστα Καραμανλή και σε όλους μας να απεγκλωβίσουμε τη χώρα από τα συσσωρευμένα προβλήματα που μας κληροδότησε το χθες. Ανέδειξαν μια κυβέρνηση αποφασισμένη να συγκρουστεί με τις χρόνιες παθογένειες του δημόσιου τομέα. Με τις κλειστές ομάδες προνομιούχων. Είπαν φτάνει πια στην αναποτελεσματική και αδιέξοδη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Είπαν φτάνει πια στο σύστημα ΠΑΣΟΚ».

Στη συνέχεια ο Αχαιός πολιτικός πραγματοποίησε έναν σύντομο απολογισμό της κοινοβουλευτικής αλλά και γενικότερα της πολιτικής του δράσης κατά το διάστημα των τριών αυτών ετών. Πιο συγκεκριμένα, υπογράμμισε την πλούσια κοινοβουλευτική του παρουσία, τη συνεχή στήριξη της κυβέρνησης και του κυβερνητικού έργου, εντός και εκτός Βουλής αλλά και την αδιάλειπτη επαφή και επικοινωνία που έχει με τους πολίτες της Αχαΐας. Παράλληλα δίνοντας ένα πιο προσωπικό τόνο στην ομιλία ο Μιχάλης Μπεκίρης τόνισε ότι «Εγώ δεν μπήκα στην πολιτική για να με αλλάξει. Μπήκα στη πολιτική για να φέρω το καινούργιο. Για να φέρω την ανανέωση. Να προσφέρω τη σύγχρονη σκέψη. Έχω επιλέξει τον δρόμο της προσφοράς. Προσφοράς προς τον τόπο μας. Προσφοράς προς το κόμμα μας. Γνωρίζετε ότι μεγάλωσα μέσα σε αυτή την παράταξη. Θέλω να γνωρίζετε ότι θα είμαι ο τελευταίος που θα της δημιουργήσει προβλήματα. Η παλαιοκομματική νοοτροπία δεν μου ταιριάζει. Δεν κοιτώ στο χθες. Οδηγός μου είναι το μέλλον. Το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Μπεκίρης άσκησε δριμεία κριτική στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι « Οι πολιτικές που είχε ανάγκη η χώρα, προκειμένου να βγει από το αδιέξοδο, συνεχώς αναβάλλονταν. Τα αιτήματα για αλλαγή, για ανανέωση, αγνοούνταν. Οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, ποτέ δεν έγιναν. Ο φόβος του πολιτικού κόστους, παραμέριζε κάθε σκέψη, κάθε πρωτοβουλία. Όμως την ατολμία και την αδράνεια, την πληρώσαμε όλοι. Και δεν είναι μόνο αυτό. Σήμερα αναζητούν διέξοδο στην οξύτητα, το λαϊκισμό και την τεχνητή πόλωση. Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να ξεπεράσει τον εαυτό του. Δεν εξελίσσεται. Δεν συμβαδίζει με τις ανάγκες των καιρών. Εγκλωβίζεται. Παλινδρομεί. Μένει προσκολλημένο στο χθες. Ο νέος αρχηγός μπήκε με την προσδοκία να αλλάξει το ΠΑΣΟΚ. Σήμερα τρία χρόνια μετά όλοι ομολογούν ότι το ΠΑΣΟΚ άλλαξε τον αρχηγό του. Ισοπέδωση, μηδενισμός, άρνηση είναι το τρίπτυχο της αντιπολιτευτικής τακτικής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Κανένα επιχείρημα. Καμία καινούργια ιδέα. Δεν σέβονται τους θεσμούς. Δεν σέβονται τους πολίτες. Περιχαρακωμένοι στα εσωκομματικά τους προβλήματα έχουν χάσει την επαφή με την κοινωνία».

Αναφερόμενος στα τρία χρόνια διακυβέρνησης ο Αχαιός Βουλευτής υπογράμμισε ότι «Ο απολογισμός είναι θετικός. Δεν λέμε ότι λύθηκαν όλα τα προβλήματα. Έγιναν όμως πολλά. Μένουν ακόμα περισσότερα να γίνουν. Δεν επαναπαυόμαστε. Δεν μας ικανοποιούν τα πρώτα θετικά σημάδια που διαφαίνονται στον ορίζοντα. Θέλουμε το καλύτερο. Αγωνιζόμαστε για το καλύτερο. Και θα το πετύχουμε. Στα τρία αυτά χρόνια που πέρασαν, λύθηκαν δύσκολα προβλήματα. Προβλήματα που ούτε καν τολμούσαν να αγγίξουν εκείνοι που τα δημιούργησαν. Δημιουργήσαμε και δημιουργούμε γερές βάσεις για μια ισχυρή οικονομία: Μειώσαμε το έλλειμμα από το 7,8% στο 2,6%. Οι ρυθμοί ανάπτυξης υπερβαίνουν το 4%. Η ανεργία από το 11,3% έχει μειωθεί στο 8,3%. Ο τουρισμός σημειώνει διαρκή άνοδο. Υπερδιπλασιάσαμε την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων. Βελτιώσαμε τις υπηρεσίες υγείας. Επιταχύνουμε την απονομή δικαιοσύνης. Αντιμετωπίζουμε την διαφθορά. Απελευθερώνουμε την αγορά ενέργειας. Στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα. Ενισχύουμε τη τοπική αυτοδιοίκηση. Προχωρούμε σε δραστικές αλλαγές στον χώρο της παιδείας».

Επιπλέον τόνισε ότι τα αποτελέσματα από το νοικοκύρεμα των τελευταίων τριών ετών έχουν αρχίσει ήδη να μεταφέρονται σε εκείνους που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Αποκαταστάθηκαν αδικίες ετών. Ενισχύονται κοινωνικές ομάδες που είχαν ξεχαστεί από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Ανάμεσα στα άλλα ανέφερε ότι « Αυξήσαμε και το αφορολόγητο όριο από τα 10.000 στα 12.000 ευρώ. 3 εκ. πολίτες δεν θα πληρώνουν καθόλου φόρο εισοδήματος. Μειώνουμε αποφασιστικά τους φορολογικούς συντελεστές για τα φυσικά πρόσωπα. Αυξάνουμε τις συντάξεις του ΟΓΑ. Αυξάνουμε το ΕΚΑΣ. Αυξάνουμε το επίδομα ανεργίας. Ρυθμίσαμε το μεγάλο θέμα με τα πανωτόκια. Καταργήσαμε το ΛΑΦΚΑ. Ενισχύουμε τις τρίτεκνες οικογένειες. Καταρτίσαμε πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της φτώχειας».

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο κ. Μπεκίρης στα έργα που έχουν δρομολογηθεί στο νομό και ειδικότερα στη Πάτρα τονίζοντας ότι «Μέσα σε τρία χρόνια δρομολογήθηκαν τόσα έργα όσα δεν είχαν γίνει στη μακρόχρονη παραμονή του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Πιο συγκεκριμένα: Ξεκινάει η κατασκευή των εθνικών οδών Πατρών - Κορίνθου και Πατρών - Πύργου. Μέχρι το 2008 θα είναι έτοιμη η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου του Αγίου Ανδρέα. ’ρχισαν τα έργα στο Διακονιάρη. Κατασκευάζεται με ΣΔΙΤ το νέο Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας. Δρομολογήθηκε ο Πείρος-Παραπείρος. Ολοκληρώνεται η κατασκευή του Αρχαιολογικού Μουσείου στη Πάτρα. Δημοπρατήθηκαν οι Παραγλάυκιοι δρόμοι. Αναβαθμίζεται το Σιδηροδρομικό Δίκτυο Πατρών - Κορίνθου. Προχωρούν τα έργα στη Μίνι Περιμετρική. Το νέο λιμάνι της Πάτρας θα είναι έτοιμο μέσα στο 2008».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Μπεκίρης τόνισε « Τρία χρόνια πριν οι πολίτες επέλεξαν τη Νέα Δημοκρατία για μια νέα Διακυβέρνηση. Διακυβέρνηση ευθύνης και προοπτικής. Εμπιστοσύνης και ανανέωσης. Ανανέωση στις πολιτικές, στη νοοτροπία, στα πρόσωπα. Σήμερα συνεχίζουμε με μεγαλύτερη σιγουριά τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων και αλλαγών. Συνεχίζουμε για να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον. Ένα καλύτερο μέλλον που αξίζει η Ελλάδα. Που δικαιούται η Αχαΐα.

Σας παρακαλω προσεξτε τις ημερομηνιες. Στις 6 του μηνα ανακοινωνεται η προγραμματισμενη ομιλια ενος πολιτικου. Η ομιλια αυτη ενημερωνομαστε οτι θα λαβει χωρα στο ξενοδοχειο Αστηρ την Τεταρτη στις 8 το βραδυ. Διαβαζοντας την δευτερη ειδηση σημερα (ημερα Τεταρτη) ο αναγνωστης παρατηρει οτι απο τις 14:39 υπαρχει η καλυψη του γεγονοτος αυτου. Αρχιζει και αναρωτιεται τι μπορει να συμβαινει. Δεν ειναι καχυποπτος και προσπαθει να καταλαβει μηπως καπου εγινε λαθος. Διαβαζοντας ομως την ειδηση σταματαει στο εξης σημειο "Μέσα στην κατάμεστη, από εκατοντάδες πολιτικούς του φίλους, αίθουσα του Ξενοδοχείου ΑΣΤΗΡ, μίλησε την Τετάρτη το βράδυ ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλης Μπεκίρης". Πλεον δεν υπαρχουν περιθωρια για αμφισβητησεις και δικαιολογιες περι λαθους.

Ο δημοσιογραφος ενημερωνει την Τριτη για μια ομιλια που θα γινει την επομενη και ωρα 20:00. Την Τεταρτη και ωρα 14:39 υπαρχει καλυψη του γεγονοτος ως τετελεσμενου. Και οχι μονο αυτο. Ο γραφων την ειδηση αναφερει τα γενομενα και προκλητικα κανει λογο για ομιλια που εγινε το βραδυ της Τεταρτης πριν καν αυτο το χρονικο σημειο φτασει. Για την ακριβεια τη στιγμη αυτη που γραφω τα παραπανω η ομιλια αυτη δεν εχει ξεκινησει ακομα.

Θελω να πιστευω οτι ειμαι ανθρωπος ανοιχτομυαλος και λογικος. Ομως δεν πιστευω οτι ειμαι μπουφος. Ουτε ανεχομαι απο καποιον τριτο να νομιζει κατι τετοιο για το προσωπο μου. Ποσο μαλλον ενας δημοσιογραφος. Δυστυχως οπως φαινεται υπαρχουν καποιοι που δεν εχουν ενδοιασμους και ηθικους φραγμους. Δεν θελω να πω παραπανω. Ο καθε αναγνωστης μπορει να βγαλει τα ιδια συμπερασματα χωρις τη βοηθεια μου.

Οι παραπανω ειδησεις δημοσιευθηκαν στο www.go-west.gr . Για να βρειτε τις ειδησεις πατηστε Ενημερωση-->Επικαιροτητα-->Πολιτικη-->Αχαια.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.