Jump to content


DDR 400 Προβλημα


fovos

Recommended Posts

Λοιπών αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα με το pc που έχω, Mainboard Asus A8N SLI Deluxe

CPU AMD Athlon X2 64bit,RAM Kingston DDR 400 4gb ,Vga Nvidia 6600 512mb PCI-EX. Το πρόβλημα μου είναι ότι λειτουργικό και εάν βάλω από windows xp32,64,Vista 32,64bit, όλα δεν βλέπουν όλοι την μνήμη αλλά τα δε 32bit βλέπουν μόνο 2gb και τα δε xp 64bit βλέπουν 2.5gb και τα vista 64bit τα 3.5gb. Στο bios της μνήμες χρονίζουν στα 333 και όχι στα 400 εάν έχω και της 4 μνήμες πάνω, και εάν πάω και βάλω χειροκίνητα στα 400 τότε αρχίζουν τα blue screen. Και ένα άλλο περίεργο είναι ότι όταν αρχίζω να κάνω format για εγκατάσταση από την αρχή τον windows και έχω και τα 4gb πάνω στα vista 32,64bit, xp 64bit δεν ξεκινάει καν η εγκατάσταση και έχω blue srceen. μέσα από το forum της Asus είδα ότι η μνήμες που έχω είναι συμβατές με το mainboard που έχω.

Link to comment
Share on other sites

Καλώς ήρθες.

H συχνότητα των μνημών είναι μάλλον θέμα του imc, στους μονοπύρηνους (τουλάχιστον) athlon64 με 4 dimms πέφτει στα 333. Λογικά θα το λέει και στο manual της μητρικής σου.

Η ποσότητα ram που βλέπεις στα win είναι περιορισμός του λειτουργικού. Πιο αναλυτικά εδώ :

http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=36834

Link to comment
Share on other sites

Question : Why does the memory run at 333MHz if I use four DDR400 512MB/256MB memory modules on A8N-SLI?

Answer : To be more compatible and stable with some memory modules, the default clock will be at 333MHz if four DDR400 memory modules are plugged on the A8N-SLI. But you still can set at 400MHz manually in the Bios to gain better performance. Moreover, in order to get best performance and compatibility, please choose those memory modules which are verified by us.

Από το support της Asus (δυστυχώς δεν υπάρχει απευθείας link. Υπάρχει στo FAQ του μοντέλου.)

Φίλε fovos δοκίμασε το τελευταίο bios και ψάξε στις επιλογές των μνημών το command rate (βαλτο 2Τ αν και πρέπει να είναι από μόνο του έτσι) και αν υπάρχει κάποια επιλογή του στύλ memory compatibility...

Link to comment
Share on other sites

φίλε το έχω κάνει το update του bios στην τελευταία version αλλά και πάλι τίποτα ,και σε αυτό που λες για το command rate ειναι στα 2Τ,δεν έχω δει αυτή την επιλογή η κάποια ίδια του στυλ memory compatibility, και κάτι άλλο η cpu είναι dual core.

Link to comment
Share on other sites

λοιπών αυτές είναι η ρυθμίσεις που έχει μέσα στο bios

Timing Mode [Manual]

Memclock index value (MHz) 400MHz

CAS# latency (Tcl) 2

Min RAS# active time (Tras) 6T

RAS# to CAS# delay (Trcd) 3T

Row precharge Time (Trp) 3T

Row cycle time (Trc) 11T

Row refresh cyc time (Trfc) 13T

Read-to-Write time (Trwt) 5T

Write recovery time (Twr) 2T

1T/2T Memory Timing 1T

S/W DRAM over 4G remapping [Enabled]

H/W DRAM over 4G remapping [Enabled]

μπορεί κάποιος να μου πει ποιες είναι η σωστές?

Link to comment
Share on other sites

Το CAS latency βάλτο στο 3, αν οι μνήμες σου είναι Kingston Value θυμάμαι πως έχουν 3-3-3-8 σε tcl-trcd-trp-tras αντίστοιχα, και παίζει να σε κόβει αυτό. Εναλλακτικά βάλτο στο auto και μεσα από τα windows άνοιξε ενα cpu-z, δες τα timings και πες...

Το πιο σωστό βέβαια είναι να κοιτάξεις τα dimms και με το part number να βρείς ακριβώς τα timings τους στη σελίδα της Kingston.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.