Jump to content

AMD Athlon XP Thoroughbred 2400+ AXDA2400KV3C


pkouzan
 Share

Recommended Posts

Καλησπέρα, παιδιά!

Έχω ένα προβληματάκι και θα επιθυμούσα λίγη βοήθεια, αν γίνεται!:)

Έχω στον δεύτερο υπολογιστή μου τον επεξεργαστή που αναφέρω στο τίτλο του μηνύματος. Ξαφνικά, παρατήρησα ότι τόσο στα windows, όσο και κατά την εκκίνηση του υπολογιστή, βγάζει ότι δουλεύει στα 913MHz, με το fsb στα 133. Βέβαια, η συχνότητα θα έπρεπε να είναι στα 2GHz. Έβαλα στο BIOS default settings, αλλά δεν άλλαξε τίποτα. ’λλωστε, δεν είχα πειράξει και τίποτα. Έχω μια μητρική Κ7Ν2 της MSI, chipset nforce2. Βέβαια, υπάρχουν πολλά μοντέλα της οικογένειας Κ7Ν2, αλλά δεν ξέρω ποιο ακριβώς είναι, γιατί μου την είχε δώσει παλιά ένας φίλος, χωρίς απόδειξη κτλ. Απλά, στην αρχική οθόνη, γράφει ότι έκδοση είναι W6570NMS v5.8. 080204 κτλ

Λέτε να θέλει αλλαγή το BIOS; Κουφό δεν είναι; Αφού, νομίζω πως παλιά έδειχνε μια χαρά. Δεν μου είχε κινήσει ποτέ την περιέργεια. Τον έχω και όλο ανοιχτό στο Internet και έτσι σπάνια κάνω επανεκκίνηση για να το δω...

Υπάρχει περίπτωση να άρχισε να τα "παίζει" ο επεξεργαστής; Δεν το πολυπιστεύω... Δεν θα δούλευε καθόλου, σε μια τέτοια περίπτωση.

Οποισδήποτε ξέρει κάτι και μπορεί να βοηθήσει, θα του ήμουν υπόχρεος!

Ευχαριστώ πολύ!:worship:

Link to comment
Share on other sites

Αλλάξε τον πολλαπλασιαστή από 7 που θα είναι τώρα σε 15, που είναι το νορμάλ...

Αν και μίας και τον έχεις για κατεβαστήρι απ'ότι κατάλαβα, άστον στο 7 και κατέβασε την τάση στα 1,2-1,3v για να μην καταναλώνει πολύ...

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από mech5107 [Σήμερα, στις 17:45]

Αλλάξε τον πολλαπλασιαστή από 7 που θα είναι τώρα σε 15, που είναι το νορμάλ...

Αν και μίας και τον έχεις για κατεβαστήρι απ'ότι κατάλαβα, άστον στο 7 και κατέβασε την τάση στα 1,2-1,3v για να μην καταναλώνει πολύ...

Τον έχω, όντως, για κατεβαστήρι, αλλά με ενδιαφέρει να είναι και γρήγορος λόγων κάποιων εργασιών (κωδικοποίηση π.χ.) που εκάστοτε κάνω...

Τον πολ/στη δεν τον δίνει στο BIOS... Μάλλον θέλει να δω τα τζαμπεράκια...

Thanks!

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από CrazyAnt [Σήμερα, στις 17:49]

ειπες οτι δοκιμασες απο το bios να βαλλεις default ή load optimal settings ετσι?

δοκιμασε ενα clear cmos και εαν παραμεινει βλεπουμε

Tα έκανα και τα δύο που είπες...

Λέτε να αλλάξω έκδοση BIOS; Αλλά είναι κι αυτή η MSI... Τριακόσιες παρόμοιες μητρικές K7N2... Αν και βλέποντας την τωρινή έκδοση του BIOS... πιστεύω ότι έχω καταλάβει ποια ακριβώς είναι!

Thanks και σε σένα, φίλε μου!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.