Jump to content



Πρόβλημα με το Software Update της IBM


christoforos86

Recommended Posts

Καλησπέρα και καλωσήρθα,

κάνω το πρώτο μου post για να ζητήσω την βοήθεια-συμβουλή σας.

Έχω ένα ΙΒΜ Thinkpad και μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα το προγραμμα Thinkvantage Software Update της ΙΒΜ για να ενημερώνω drivers και βοηθητικά προγράμματα της ΙΒΜ(Lenovo).

Μια ωραία πρωία και ενώ όλα μέχρι τότε δούλευαν ρολόϊ, ξαφνικά μου λέει να κάνει update από version 2 σε version 3 και εγώ απλά αποδέχτηκα. Έλα όμως που εκεί άρχισαν όλα. Μόλις εγκαταστάθηκε πήγα να ενημερώσω drivers και software και στο βήμα που στέλνει στον server της IBM τα στοιχεία του υπολογιστή μου (Machine type and model, Operating system, Language) αντί για το σωστό 7ψήφιο Machine type and model στέλνει 0123456, και όπως είναι αναμενόμενο δεν βρίσκει κανένα update...

To απεγκαθιστώ και το ξάνα εγκαθιστώ, τίποτα, το ξαναδοκιμάζω τίποτα, εγκαθιστώ το version 2 ,το απεγκαθιστώ και εγκαθιστώ version 3 πάλι τίποτα...Δοκιμάζω να κάνω updates με την έκδοση 2 για να μπορέσω μετά να βάλω την 3 μπας και δουλεύει, μαντέψτε: πάλι τίποτα, εκεί επιμονή 0123456.Επιπλέον δεν αφήνει καν να κάνω updates την έκδοση 2,με αναγκάζει να αλλάξω σε έκδοση 3.:mad:

Συμπτωματικά παρατήρησα ότι και στο PC-Doctor για product type δίνει 0123456 αλλά όταν τσεκάρω το BIOS μου βγάζει κανονικά 183222G!!!:confused:

Επιπλέον εγκατέστησα χειροκίνητα όλους τους τελευταίους drivers και τα τελευταία προγράμματα για να αποφύγω πιθανότητα conflict,αλλά ούτε αυτό προσέφερε κάτι.

Ξέρω, θα μου πείτε αφου μπορώ να κάνω την δουλειά μου αλλιώς γιατί σκάω..

Ε είμαι σίγουρος ότι σας έχει τύχει να αφιερώνετε άπειρο χρόνο για να φτιάξετε κάτι όχι απαραίτητο, απλά και μόνο επειδή ξέρετε ότι δεν είναι σωστό....!!:help:

Αν κάποιος συνάντησε παρόμοιο πρόβλημα και κατάφερε να το λύσει, ή έχει εμπειρία απο Thinkpads ή γενικά κάθε ιδέα ευπρόσδεκτη..

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

P.S.δοκίμασα και έστειλα μήνυμα στην IBM(Lenovo), αλλά προς το παρόν καμία απάντηση, και εδώ που τα λέμε πόσο αισιόδοξος να είναι κανείς ώστε να περιμένει απάντηση..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.