Jump to content



Aπο το ενσυρματο στο ασυρματο: πως θα παρει ιντερνετ το 2ο pc?


ramolimento

Recommended Posts

Eχω ενα δευτερο PC μεχρι πριν λιγο συνδεδεμενο στο πρωτο με straight ethernet καλωδιο, ανεξαρτητο και ολο το 24ωρο στο ιντερνετ(broadband). Αντικατεστησα το modem/router και το switch με ενα ασυρματο modem/router, εβαλα κι ενα wireless usb stick στο δευτερο pc κι ετσι τωρα αυτο(το 2o pc) μπορει να επικοινωνει με το 1ο ανευ καλωδιου και να ανταλλασονται αρχεια. Πλην ομως δεν μπορει να μπει στο ιντερνετ...

Μπορειτε να μου πειτε εν συντομια τι πρεπει να κανω για να μπει οπως και πριν που υπηρχε το καλωδιο ωστε να συνεχισει το αδιαλειπτο κατεβασμα?

Τhanx :)

Link to comment
Share on other sites

Eννοειται οτι αυτα τα εχω βαλει. Η σελιδα του router φαινεται κανονικα στο δευτερο pc.

Στο 2ο pc υπαρχουν 2 συνδεσεις, αυτη για το τοπικο που ειχα μεχρι τωρα για ανταλλαγη αρχειων μεσω crossover(με 192.168.0.2, να την εχω enable ή disable?) και αυτη που δημιουργηθηκε τωρα, μετα την εγκατασταση του wireless usb (συγχρονως απεκτησα και adsl).

Τωρα προσεξα οτι το BitComet που εχω στο 2ο pc τσουλαει ποτε-ποτε αλλα παρα πολυ αργα(1kBps) ενω η αποστολη γινεται κανονικα...Ωστοσο αν παω να ανοιξω καποια σελιδα αυτη δεν ανοιγει.

Μηπως πρεπει να τρεξω απ το control panel τον wizard του Wireless Network Setup? Αν το τρεξω αρχικα μου προτεινει να μεταφερω σε καθε συσκευη τις ρυθμισεις με usb stick(που δεν εχω) αλλιως να τις περασω manually(και μου εκτυπωνει μια σειρα ρυθμισεων). Πως να περασω αυτες τις ρυθμισεις?

Link to comment
Share on other sites

Πως γινεται η καταργηση?

Wizard δε χρειαζεται να τρεξω?

Αν παω "view available wireless networks" του usb(2o pc), μου λεει οτι δε βρισκει τιποτα...

Kατεβαζει λεω, απειροελαχιστα.

Proxy ως τωρα δεν ειχα, λες να μπηκε μονος του ξαφνικα?

Νομιζω οτι ειναι θεμα ρυθμισεων, δε νομιζω οτι και στο ενσυρματιο και στο ασυρματο να πρεπει να υπαρχουν οι ιδιες ρυθμισεις!!

Link to comment
Share on other sites

Κατσε λιγο γιατι εχω μπερδευτει. εχεις δυο pc και θες να τα συνδεσεις ετσι ωστε να εχεις τοπικο δικτυο μεταξυ τους και ιντερνετ απο το ρουτερ σωστα?

Στο pc με την ασυρματη καρτα θα τρεξεις το utility της καρτας (αν δεν εχει τρεξε το αντιστοιχο που εχουν μεσα τα windows).

Αν δεν βλεπει διαθεσιμο ασυρματο δικτυο τοτε πρεπει να μπεις στο interface του router και να ενεργοποιησεις την ασυρματη εκπομπη (σε μερικα ειναι off απο default).

Link to comment
Share on other sites

Ειπαμε, τοπικο δικτυο εχω και μεσω remote και κοινοχρηστων φακελων μπορω να μεταφερω αρχεια απ το ενα pc στο αλλο. To προβλημα ειναι οτι το pc2(αυτο με το ασυρματο usb) δε μπορει να μπει κανονικα στο internet και να ανοιξει σελιδες.

Πως κανω port forwarding? Πως ενεργοποιω την ασυρματη εκπομπη?

Link to comment
Share on other sites

ramolimento,

Για port forwarding πρέπει να ξέρεις την τοπική IP του υπολογιστή στον οποίο θα στέλνεις τα δεδομένα. Πάνε στο control panel του ασύρματου διανεμητή σου και όρισε μια πόρτα και την εν λόγω IP στην οποία θα στέλνεις δεδομένα TCP και UDP. Κάνε και μια επανεκκίνηση στον διανεμητή.

Τέλος στις ρυθμίσεις του bittorrent όρισε την παραπάνω πόρτα για σύνδεση, κλείστο, ξανάνοιξτο και είσαι έτοιμος.

(Όλα αυτά μπορούν να γίνουν αυτόματα μέ Universal Plug'n'Play αλλά παίζουν προβλήματα ασφάλειας με αυτό).

Link to comment
Share on other sites

Astactus, οπως σου ειπα γινεται.

Bιξ, την τοπικη IP εγω τη ρυθμιζω αναλογα την ΙP του router, σωστα? Βαζω ενα νουμερο παρακατώ ή παραπανω.

Οταν λές ασυρματο διανεμητη εννοεις το router? Πως οριζω πορτα?

Επειδη δεν ειμαι εξοικιωμενος με τα ασυρματα, καλυτερα πεσμου πως να τα κανω αυτοματα με το Plug'n'Play και τα θεματα ασφαλειας τα αφηνουμε για μετα, οk?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.