Jump to content



airflow...


aspirin

Recommended Posts

Έχω ένα sunbeam κουτί το οποίο παίρνει έναν 12άρι μπροστά, έναν πίσω και ένα στην πλαινή πόρτα. Το θέμα είναι πώς πρέπει να μπεί ο πλαϊνός ανεμιστήρας για να υπάρχει καλύτερη ροή? Να διώχνει προς τα έξω τον αέρα ή να βάζει αέρα στο εσωτερικό? Ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

αν φυσαει μεσα τοτε βοηθας στην τοπικη ψυξη στο σημειοο που φυσαει. θυσιαζεις ομως πιθανοτατα το γενικο airflow στο κουτι. αν φυσαει εξω τοτε βοηθας γενικα στην μειωση παντου αλλα θα βγαινει περισοτερος αερας αποσος θα μπαινει και δεν ειναι και οτι καλυτερο. μαλλον το καλιτερο ειναι να βαζει αερα ή να το αφησεις διατριτο. τωρα κανωντας απλως 3 πειραματα θα βρεις ποιο ειναι το καλιτερο στη πραξη

Link to comment
Share on other sites

Με ενα προγραμματακι κανε δοκιμες για να βρεις τι ειναι καλυτερο. Ειναι ο ασφαλεστερος τροπος για να δεις τι πραγματικα γινεται.

Παντως δε νομιζω να ειναι απαραιτητα κακο να βγαινει περισσοτερο απ οτι μπαινει. Ακομα και 2 φουρφουρια να εχεις πισω και ενα μπροστα παλι θα υπαρχει ροη αερα. Διαφορετικα θα ειχαμε για καποιο διαστημα κενο αερος και αργοτερα υποπιεση. Πραγμα αδυνατο. Αερας κουτσα στραβα παντα θα μπαινει. Ο ζεστος αερας ομως ειναι ατιμος και δεν βγαινει παντα και αμεσως.

Link to comment
Share on other sites

Έλεγα μήπως γλύτωνα τα πειράματα :-)))))

Θα δοκιμάσω αν και κατα πάσα πιθανότητα θα βάλω το πλαινό ανεμιστήρα να φυσάει προς τα μέσα και να σημανδεύει τον επεξεργαστή που δουλεύει χωρίς ανεμιστήρα. Πρόκειται για έναν600 celeron.

Link to comment
Share on other sites

Το πιο σημαντικό στην ψύξη είναι η ύπαρξη ισχυρού ρεύματος στο εσωτερικό του κουτιού, έτσι ώστε να εναλλάσσεται συνεχώς ο αέρας.

Θα πρότεινα να δοκιμάσεις χωρίς το πλαϊνό, αν δεν έχεις ισχυρή κάρτα γραφικών ώστε να χρειάζεται απευθείας τροφοδοσία με φρέσκο αέρα, το πλαινό δημιουργεί υπερπίεση με αποτέλεσμα να παγιδεύεται ζεστός αέρας στο εσωτερικό.

Το καλύτερο είναι να υπάρχει μια μικρή υποπίεση και να μην ξεχνάς ότι υπάρχει και το ανεμιστηράκι του τροφοδοτικού.

Link to comment
Share on other sites

Χμμμμμμμ λές ε? Το κακό είναι ότι λειτουργώ τη ψύχτρα χωρίς ανεμιστήρα, οπότε ο πλαϊνος έριχνε έψυχε τη cpu καθώς και έστελνε κρύο αέρα στο τροφοδοτικό. Βέβαια δε πρέπει να κάνει καλό airflow γενικότερα,αλλά αυτόείναι σημαντικό για τα υπόλοιπα μέρη του συστήματος? Δλδ, από τη στιγμή που τροφοδοτικό-επεξεργαστής-σκληρός δίσκος έχουν πολύ καλή ψύξη, τα άλλα ηλεκτρονικά θα πάθουν τίποτα από την αυξημένη θερμοκρασία?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.