Jump to content



προβλημα με το βερνίκι


drakoulis

Recommended Posts

Κατι δεν κάνω καλά στο βερνικι.....

Λοιπόν.

εχω τρίψει, εχω περάσει αστάρι και εχω βαψει με μαυρο σπρει το κουτί.

το προβλημα είναι το βερνικι. Αγορασα βερνικι σε σπρέι και αρχιζω να ψεκάζω. Το αποτέλεσμα ειναι αποκαρδιοτικό αφού σε σημεία βγαινει γυαλιστερο σε κάποια άλλα βγαίνει ΜΑΤ. Ξαναπερνάω βερνίκι το ίδιο πάλι. Αυτό που κατάλαβα έιναι ότι εκει που πέφτει πολύ βερνίκι γυαλίζει.

το πρόβλημα έιναι ότι η γιαλάδα εξαρτάται από το τελευταίο πέρασμα. Δηλαδη αν στο 1ο χερι γυαλίζει το σημείο Α και στο δευτερό επιμείνω με περισσότερο βερνικι στο σημείο Β τοτε το Α θα χάσει την γυαλάδα του.

Δεν καταλαβαίνω. Μήπως να περάσω βερνίκι με πινέλο η με ρολό??

Link to comment
Share on other sites

Μιας και ανοιξες το thread, λεω να μην ανοιγω αλλο και φωναζουν. Εγω εχω ενα παλιο ασπρο σιδερενιο κουτι και λεω να το βαψω κι εγω. Με σπρέι χριστουγεννιατικο που ειναι στην ουσια (απ' ο,τι γραφει πανω) ασημοσκονη (το αντιστοιχο της χρυσοσκονης :D). Θα πιασει ή τσαμπα θα παιδευτω? Ας απαντησουν οι ειδικοι.

Link to comment
Share on other sites

Το ασημι σπρευ να ξερεις οτι θα ξεβαψει ευκολα, ειδικα τον πρωτο καιρο θα αφηνει παντου το χρωμα κ μετα θα δωσει την θεση του σε γκρι- ασημι μη γυαλιστερο

εκτος κ αν το περασεις με κανα βερνικι (να το αφησεις να στεγνωσει καλα πριν το βερνικωσεις 2-3 μερες γιατι το ασημι αργει πολυ)

την εχω πατησει με κουτι βαμμενο που καθε φορα που το ακοθμπουσα εβγαζε χρωμα...

Link to comment
Share on other sites

Για το πρώτο ερώτημα.

Κοίτα τα πράγματα είναι απλά στη θεωρία αλλά δυσκολα ελαφρώς στην πράξη. Μετά από λίγα μπουκάλια μαθαίνεις

Η βασική αρχή που όλοι βροντοφωνάζουν είναι το σπρέι μακριά και λεπτά στρώματα. Αυτό μερικές φορές μπορεί να σε ωθήσει να απομακρύνεις περισσότερο από όσο πρέπει το μπουκάλι και να έχεις το αποτέλεσμα που λες. Μοιάζει με ματ αλλά αν κοιτάξεις από πολύ κοντά και το νιώσεις με το ακριδάχτυλο λίγα λεπτά μετά είναι σα σαγρέ.

Αυτό διότε από την απόσταση πολλά πλέον σωματίδια φτάνουν στεγνωμένα πάνω στο μέταλλο.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ

χρήση ακρυλικού σπρέι : Μόνο για μέταλλο όχι για πλαστικό, και αν ρίξεις καλό χέρι θα έχει άριστη γυαλάδα. Μετά με βερνίκι δύσκολα κερδίζεις κάτι σε εμφάνιση

χρήση κανονικού σπρέι και βερνικιού.

Το σπρέπει σου να είναι κάποια από τις μάρκες με "εγγύηση" Για μένα cosmos και motip από τα λίγα μπουκάλια που έχω χαλάσει. Τα cosmos στεγνώνουν πιο γρήγορα από όλα τα άλλα αλλά και τα motip του praktiker δε με χαλάνε.

Όταν έρθει η ώρα για το βερνίκι θα το έχεις σε απόσταση μέχρι 20 εκατοστά όχι παραπάνω. Και θα κάνεις κινήσεις δεξιά αριστερά σε όλα το πλάτος του μετάλλου που βάφεις μέχρι να βλέπεις τη γυαλάδα που πρέπει να προσδίδει το γυαλιστικό σπρέι.

Πρόσεχε όμως. Αν από τη στιγμή που δεις τη γυαλάδα μείνεις έστω κι ένα δευτερόλεπτο ακόμη σχεδόν σίγουρα θα έχεις κάνει δάκρυ ή στην καλύτερη πολύ παχύ στρώμα βερνικιού που στεγνώνει πιο δύσκολα και εύκολα θα σου αφήσει σημάδι μόλις κάτι αγγίξει πάνω του

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.