Jump to content



Πρόβλημα CPU ή/και μητρικής;


Nognir

Recommended Posts

Είχα προβλήματα με το σύστημα της υπογραφής. Το πρόβλημα ήταν το εξής: Πάγωμα του συστήματος σε τελείως τυχαίες φάσεις. Έβαλα πάνω την παλιά μητρική μου (Chaintech VNF4) και τα προβλήματα εξαφανίστηκαν προς στιγμή. Δοκίμασα να παίξω λίγο με τις τάσεις απ'το BIOS και διαπίστωσα πως με την παραμικρή αύξηση της vcpu (ανέβασα από 1,35 σε 1,375) πάγωνε και δεν έμπαινε σε Windows XP SP2 Pro και σε Debian GNU/Linux έβγαζε HAL error στο ξεκίνημα και μετά κόλλαγε.

Οπότε τις πταίει; Η μητρική έκανε overvoltage και ο cpu τα έπαιζε;

Link to comment
Share on other sites

Undervoltage μπορεις να κανεις? Ισως να μην φταιει αποκλειστικα η μητρικη ή ο επεξεργαστης. Μνημη, ΝΒ, ψύξη. Παστα αλλαξες? Μηπως ετυχε να ανεβασει πολυ θερμοκρασια και ελιωσε παραπανω η παστα. Μου εχει τυχει και αυτο, ναι.

Link to comment
Share on other sites

Η πάστα μια χαρά είναι (την είδα αλλάζοντας μητρική), και οι θερμοκρασίες επίσης. Οι μνήμες είναι 1000ελεγμένες από το memtest. Undervoltage δεν δοκίμασα, πόσο να το κατεβάσω να δω αν παίζει σταθερά; Θυμίζω πως τώρα είμαι με την παλιά μητρική που γράφεται στο 1ο ποστ

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.