Jump to content



Sircam32 virus


kunoobidi

Recommended Posts

Γεια χαρά!

Εδώ και και 2 μέρες παλεύω με τον Sircam32. Tα windows, κάθε φορά που προσπαθώ να ρυθμίσω κάτι από control panel ή desktop, μου πετάνε το παρακάτω μήνυμα:

''Τα Windows δεν είναι δυνατό να βρουν το C:\Windows\Rundll32.exe. Βεβαιωθείτε ότι πληκτρολογήσατε το όνομα σωστά και προσπαθήστε αργότερα. ''

Αναζητώντας, βρήκα πως πρόκειται για τον ιό Sircam32! OΚ λέω! Κάνω format, ξαναπερνώ τα πάντα από την αρχή, κάνω και χαρούμενος backup image με Acronis True Image, 1 restart, 2 restart, ε στο 3ο πάλι τα ίδια...Προφανώς κάπου βρίσκεται και στα άλλα partition, καθώς στο φρέσκο install δεν ήμουν συνδεδεμένος στο Internet.

Μια βοήθεια σας παρακαλώ! Ό,τι έχετε ευχαρίστηση. Κοντεύει να με τρελάνει. Bέβαια, διορθώνεται, προσωρινά, τρέχωντας:

expand X:\i386\rundll32.ex_ c:\windows\system32\rundll32.exe

(X είναι το γράμμα της μονάδας CD ROM.)

αλλά αυτή δεν είναι λύση, καθώς αργά ή γρήγορα επανεμφανίζεται)

Έχει κανείς την παραμικρή ιδέα για το πως να το ξεφορτωθώ (Jpavly, στηρίζομαι πάνω σου...);

linky από support της microsoft

http://support.microsoft.com/kb/812340/el

Link to comment
Share on other sites

LOLen.

Λοιπόν το rundll32.exe είναι το αρχείο που καλείτε για να ανοίξει όλα τα .dll αρχεία και τα services. Κάνε ένα κόπο και ψάξε σε όλη τη registry με το το "C:\Windows\Rundll32.exe". Αν βρεις, κάνε το "C:\Windows\system32\rundll32.exe"

Πριν το κάνεις αυτό όμως, πάρε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις που γράφω στον οδηγό για να μην γίνει ο Sircam restore. Και φυσικά κάνε ένα full scan με τα πάντα πριν το κάνεις. Ότι κι αν είναι που σου δίνει τον ιό να φύγει 100% :T:

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από kunoobidi

Απενεργοποίησα το system restore, και έκανα scan με το Ad-Aware. Προς το παρόν δεν ξανα-εμφανίστηκε. Ίσως είναι νωρίς, αλλά ευχαριστώ!

Ξέχνα το Ad-Aware, ρίξε μία ματιά με το AVG AntiSpyware. (Μόνο προσοχή αν έχεις crackάκια ;) )

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.