Jump to content



Excel - Αυτοματοποίηση διαδικασίας καταχώρησης στοιχείων


koulis13

Recommended Posts

Καλημέρα.

Χρειάζομαι τη βοήθειά σας να αυτοματοποιήσω μια διαδικασία στο Excel.

Έχω μια αριθμημένη κατά αύξοντα αριθμό λίστα που αφορά κωδικούς προϊόντων. Το κάθε προϊόν θα φτάνει σε εμένα με τυχαία σειρά σε σχέση με την αριθμημένη λίστα και η μονάδα μέτρησής του είναι το βάρος. Δηλαδή τη μια μέρα μπορεί να παραλάβω τμήμα του 1, την άλλη τμήμα του 2 και μετά από μέρες μπορεί να παραπάνω και πάλι τμήμα του 1 και πάει λέγοντας.

Αυτό που θέλω να επιτύχω ώστε να γλυτώσω χρόνο είναι να φτιαχτεί ένα κελί για κάθε κωδικό όπου εκεί θα περνιέται αυτόματα (κατά την καταχώρηση των στοιχείων) το σύνολο το βάρους για καθένα από αυτά. Για παράδειγμα (φαίνεται και στο αρχείο που επισυνάπτω) αν μια μέρα λάβω τον κωδικό 1.1.1 και τον κωδικό 1.1.2 και μια άλλη μέρα παραλάβω τους ίδιους κωδικούς θέλω να γίνεται αυτόματα η άθροιση των βαρών των ίδιων κωδικών για όλες τις μέρες. Νομίζω ότι στο αρχείο που επισυνάπτω θα καταλάβετε τι ακριβώς θέλω. Να μη χρειάζεται να κάνω την άθροιση εγώ. Απλά να βλέπω το αποτέλεσμα.

Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο;

Αναμένω τη βοήθειά σας. Ευχαριστώ.

111.xls

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.