Jump to content



Πρόβλημα με διαγραφή και format


Jasim

Recommended Posts

Παιδιά βασικά έχω δύο δίσκους, έναν 74 ράπτορα που έχει εγκατεστημένα λειτουργικό και κάτι άλλα ψιλά και έναν 250 Maxtor που τον έχω για τα υπόλοιπα.

Το πρόβλημα παρουσιάστηκε όταν πήγα να απεγκαταστήσω ένα πρόγραμμα της Sony,μια σουίτα για διαχείριση αρχείων μεταξύ κινητού και υπολογιστή το οποίο ήταν στον Maxtor.

Εκτός ότι δεν μπορούσα να το απεγκαταστήσω(μου έβγαζε κάποια τρελά μηνύματα ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η απεγκατάσταση), μου έχει αφήσει ένα εικονίδιο στην επιφάνεια εργασίας, Sony File Manager, το οποίο κάνοντας δεξί κλικ δεν μου εμφανίζει στο μενού "διαγραφή" του εικονιδίου παρα μόνο "ανοιγμα","εξερεύνηση" κτλ.

Για να μην μακρυγορώ τελικά το απεγκατέστησα το πρόγραμμα, αλλά το σπαστικό εικονίδιο είναι ακόμα στην επιφάνεια εργασίας μου και δεν μπορώ να το εξαφανίσω. Πάω να κάνω format μπας και δω άσπρη μέρα και εξαφανιστεί η μαμακία και δεν μπορώ να κάνω format(στον Maxtor).Κάνοντας δεξί κλίκ στον σκληρό και επιλέγοντας "διαμόρφωση" μετά την πρώτη ειδοποίηση για το αν είσαι σίγουρος ότι θες να κάνεις την ενέργεια αυτή επειδή θα στα σβήσει όλα μου σκάει μία δεύτερη που μου λέει ότι δεν μπορεί να γίνει "διαμόρφωση" έτσι ξερά :mad:

Για να μην το σπάσω αν έχει κανείς κάποια ιδέα....

Link to comment
Share on other sites

Το φορματ δεν ειναι παντα λυση. Αν τρεχεις καποιο προγραμμα μεσω του maxtor τοτε δεν θα σε αφησει ποτε να κανεις φορματ. Επισης το προγραμμα αυτο με δεξι κλικ τι μενου βγαζει? Μηπως εχει επιλογη για να φυγει απο την επιφανεια?

Link to comment
Share on other sites

To εικονίδιο που βλέπεις είναι κάτι σαν τον Explorer. Δεν είναι shortcut και για αυτό δε σου βγάζει διαγραφή. Η πιό εύκολη λύση είναι εγκατάσταση του προγράμματος της Sony στο ΙΔΙΟ φάκελο με πριν, και μετά ξανά απεγκατάσταση.

Η άλλη λύση είναι ψάξιμο στη Registry...

Link to comment
Share on other sites

Format έχω ξανακάνει μέσα από τα windows στον Maxtor αλλά όπως φαίνεται τώρα δεν με αφήνει για λόγους ότι υπάρχουν εγκατεστημένα προγράμματα αν και δε μου βγάζει μήνυμα(που θα πρεπε)ότι ο χρησιμοποιείται ο δίσκος από κάποιο πρόγραμμα και δεν είναι δυνατή η διαμόρφωση.

Παλιότερα στον Maxtor δεν είχα εγκατεστημένα προγράμματα παρά μόνο διάφορα αρχεία και ίσως γι αυτό να με άφησε να κάνω τότε format...ποιός ξέρει...

Πάντως Wizartd! έχεις δίκιο για αυτό που λες για ότι είναι κάτι σαν τον explorer...θα δοκιμάσω εγατάσταση και απεγκ/ση και θα σας πω.

Pavou δοκίμασα safe mode boot αλλά τίποτα...

post-4831-1416073138,4636_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Το προγραμματάκι αυτό ήταν ενός φιλου και περίμενα να το βρει και να μου το δώσει για να κάνω εγκατάσταση και απεγκατάσταση.Δεν το έβρισκε και τελικά άκολούθησα την οδό που πρότεινε ο jpavly και τελικά δούλεψε :T:

"’νοιξα" την registry και βάζοντας στην αναζήτηση "sony ericsson" έσβησα ότι υπήρχε από δαύτο.΄Μπορώ να πω ότι βρήκα πολύ πράμα με sony ericsson και έσβηνα πολύ ώρα.Τελικά το βρωμοεικονίδιο εξαφανίστηκε μετά από κάποια σβησήματα. :D

Έφτασα σ ένα σημείο όμως που ο υπολογιστής δεν μ άφηνε να σβήσω άλλο από sony και δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο???

Να ήταν κ'ατι των windows θα το καταλάβαινα αλλά αυτό???

Τελικά ως διαχειριστής δεν μπορείς να εξαφανίσεις ότι θέλεις?

post-4831-1416073145,0925_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.