Jump to content

Ότι πιο κουφό μου έχει τύχει !!


Guest nitrodr125
 Share

Recommended Posts

Guest nitrodr125

Αν συνδεθώ με ethernet στο δίκτυο του σπιτιού μου το laptop μου δεν βλέπει ούτε κοινόχρηστους φακέλους ούτε εκτυπωτές , το ίδιο και το Desktop.

Αν συνδεθώ με wifi όλα δουλεύουν τέλεια !!!

Έχω ένα Acer 5920 με Vista και ένα modemrouter Speedtouch 585 .

Προσπαθώ να λύσω το πρόβλημα αυτό πάνω από μια εβδομάδα .

Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι όλα δούλευαν πολύ καλά πριν λίγο καιρό .

Ξαφνικά έπαθε ότι έπαθε !

Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω και πολλά από Vista και ίσως κάτι παίζει εκεί .

Πήγα στις συνδέσεις δικτύου πήγα στην σύδεση και έκανα "Διάγνωση αυτής της συσκευής" και μου έβγαλε ότι "Οι ρυθμίσεις ΙΡ σε αυτόν τον υπολογιστή δεν είναι έγκυρες".

Και μου δίνει 3 επιλογές...

1)Αυτόματη λήψη νέων ρυθμίσεων ΙΡ για τον προσαρμογέα δικτύου "Τοπική Σύνδεση"

2)Κάποιο πρόβλημα με τον δρομολογητή δικτύου ή το modem ευρείας ζώνης ίσως εμποδίζει τη σύνδεση στο internet (*ενώ έχω κανονικά Internet)

3)Eπαναφορά του προσαρμογέα "Τοπική Σύνδεση"

Δοκίμασα και τα 3 παραπάνω και τίποτα !!!

Έχετε καμιά ιδέα για το τι μπορεί να φταίει??

(*Sorry για το κατεβατό)

Link to comment
Share on other sites

Με το 10.0.0.138 δεν μπαίνεις στο Speedtouch?

Βάλε στο PC σου IP 10.0.0.100 και δες αν είναι ΟΚ. Ίσως σου δίνει λάθος IP και δεν βλέπει τίποτα. Πάλι από την άλλη, έχεις Vista και αυτά έχουν διαφορετικές ρυθμίσεις για κάθε LAN Connection. Βάλε το καλώδιο και ψάξε τις ρυθμίσεις στο Network Center.

Link to comment
Share on other sites

Δοκίμασε να κάνεις μία επαναφορά συστήματος και μπορεί να λυθεί το πρόβλήμα. Προχθές είχα και εγώ έν α παρόμοιο πρόβλημα, ήταν ένα δίκτυο που είχα φτιάξει εγώ και μια μέρα πήγε κάποιος άλλος θέωρώντας ότι θα το κάνει καλύτερο και του άλαξε τα φώτα. Όσο και αν έψαξα δεν μπόρεσα να το διορθώσω και έτσι έκανα μια επαναφορά συστήματος.

Link to comment
Share on other sites

Guest nitrodr125

Μια ρύθμιση στο router που λέει "Always use the same address" πρέπει να είναι τικαρισμένη ?

Σκέφτομαι ότι μάλλον φταίει το router .

Λέτε να φτιάξει άμα του κάνω κανένα reset ?

Link to comment
Share on other sites

Guest nitrodr125
Αρχική απάντηση από jpavly

Με το 10.0.0.138 δεν μπαίνεις στο Speedtouch?

Βάλε στο PC σου IP 10.0.0.100 και δες αν είναι ΟΚ. Ίσως σου δίνει λάθος IP και δεν βλέπει τίποτα. Πάλι από την άλλη, έχεις Vista και αυτά έχουν διαφορετικές ρυθμίσεις για κάθε LAN Connection. Βάλε το καλώδιο και ψάξε τις ρυθμίσεις στο Network Center.

Ναι με 10.0.0.138 μπαίνω στο speedtouch

Θα δοκιμάσω να βάλω ΙΡ 10.0.0.100 . Να την αλλάξω από τα windows από τις ιδιότητες της σύνδεσης ?

Και το άλλο περίεργο είναι ότι το δίκτυο μου ήταν Workgroup και τα pc είχαν κάποια ονόματα. Μετά που παρουσιάστηκε το πρόβλημα έκανα λέει μια αλλαγή. Είπα να αλλάξω workgroup και ονόματα στα pc , αλλά στο router μέσα εκεί που λέει Ethernet τα pc έχουν την παλιά ονομασία .......Και αυτό είναι που με βάζει σε υποψίες ότι ίσως φταίει το router τελικά.

Link to comment
Share on other sites

Guest nitrodr125

Λοιπόν προχώρησα ένα βήμα ακόμα !

Έβαλα στο router να δίνει αυτόματα ΙΡ και τώρα δεν βγάζει σφάλμα αλλά και πάλι δεν έχω κοινόχρηστα αρχεία και εκτυπωτή....

Link to comment
Share on other sites

Guest nitrodr125

Πως να τις βάλω ? Έχω τα Vista και αν αλλάξω ΙΡ πρέπει να αλλάξω και DNS !!

Link to comment
Share on other sites

Guest nitrodr125

Πως να τις βάλω ? Έχω τα Vista και αν αλλάξω ΙΡ πρέπει να αλλάξω και DNS !!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.