Jump to content


Acer Aspire 5611 - ταχυτητα μνημης;


Maz00nga

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους.

Προσφατα δοκιμασα μια μνημη DDR2 στα 667MHz σε αυτο το λαπτοπ αλλα μετα λυπης το CPU-Z ανεφερε οτι τρεχει στα 533ΜΗz μονο. Κοιταω στην ιστοσελιδα της Ιntel τις πληροφοριες για το chipset που φοραει το λαπτοπ κ βλεπω οτι το FSB ειναι στα 667MHz. Δεν υπαρχουν ρυθμισεις στο BIOS που να καθοριζουν οποιαδηποτε συχνοτητα. Υπαρχει τροπος να τρεξει η μνημη στα 667MHz;

Link to comment
Share on other sites

To FSB μπορει να ειναι στα 667 αλλα μνημη να φτανει στα 533, το εχω ξαναδει και σε χαρακτηριστικα αλλων λαπτοπ.

Κοιτα στο site της acer, στο ελληνικο κατα προτιμηση, να δεις υποστηριζει 667MHz το λαπτοπ σου.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω για τις απαντησεις παιδες. H Acer αναφερει "Up to 2 GB2 of dual-channel DDR2 533/667 RAM means immense multi-tasking muscle" αλλα δεν διευκρινιζει αν η σειρα 5610 διαθετει το ιδιο chipset για ολα τα μοντελα. Υποθετω πως αλλα μοντελα της ιδιας σειρας διαθετουν σιγουρα διαφορετικο chipset μιας κ παιζουν με dedicated graphics κ οχι με το GMA950 που παει πακετο με το 945GM. Κατι ακομη αν κ λιγο ασχετο με το παρον θεμα: δεδομενου οτι η καρτα γραφικων χρησιμοποιει την RAM ως μνημη γραφικων μηπως θα εχει καλυτερη αποδοση με Dual Channel?

Εdit: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.907833 Σαν κατι να ξερουν... :D

Link to comment
Share on other sites

Παρε τηλ. στην Acer να στο διευκρινισουν για την ταχυτητσ 533/667.

Το dual-channel αυξανει το bandwidth του διαυλου μεταφορας δεδομενων απο και προς την μνημη. Δεν νομιζω αν αλλαξει τιποτα με το dual-channel στο gaming.

Οτι διαφορα θα δεις, αμα δεις, θα ειναι απο την χρηση dual-channel στις μνημες.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.