Jump to content



Απορία για Memset


Jasim

Recommended Posts

Έχω τις A DATA DDR2 6400 800+ Extreme Edition.

Με βάση το CPUZ τα timings τους αυτή τη στιγμή είναι 5-5-5-18 2Τ με 1:1 στα 760Mhz και το SPD στα 4-4-4-12 και ρεύμα απείραχτο στα 1,8.

Ο επεξεργαστής μου 6600 στα 3,24,(380χ9) με 1.47V :mad: και ανεβασμένες επίσης οι τάσεις σε FSB, NB PCIe,SB PCIe και HTT LINK από +0,1 σε όλα.

Η μητρική μου είναι Gigabyte N680-DQ6, κουτι Armor silver και ψύξη κανονικό αεράκι μόνο που στον επεξεργαστή έχω βάλει μία Scythe πολύ καλή.

Το προβλημά μου είναι ότι επειδή μέσα από το bios δεν έχω επιλογή συγκεκριμένη και θέλω να κατεβάσω τα timings των μνημών χρησιμοποιώντας το memset 3.3(δεν γνωρίζω και άλλο όντας νεούδι στο κλοκάρισμα). Και ενώ μπορώ μέσα απ το προγραμματάκι αυτό μπορώ να κατεβάσω τα υπόλοιπα timings δεν μπορώ να "ρίξω" το πιο βασικό, το πρώτο δηλαδή το CL το οποίο είναι κολλημένο στο 5 ενώ τα άλλα τα κατεβάζω χωρίς πρόβλημα.Δοκίμασα και με ανεβασμένη τάση +0,25 και πάλι τίποτα :(

Αλλά επειδή πιστεύω ότι λόγω απειρίας έχω κάνει μαμακία σίγουρα :rolleyes: μήπως μπορείτε να μου πείτε τι συμβαίνει?

Link to comment
Share on other sites

To cl δεν μπορείς να το βάλεις από bios? Κουλό μου ακούγεται! crtl+f1 υπάρχει όπως σε άλλες gigabyte?

Με τη μικρή πείρα μου στο θέμα πάντως, το cl από memset δεν το αλλάζεις, κι αν το κάνεις το pc θα κολλήσει...

Link to comment
Share on other sites

Όντως αποκλείεται να μην υπάρχει ρύθμιση σε τέτοια μητρική για τα timings.

Αλλά τώρα που ανέφερες για ctrl+f1 αυτό δεν το γνώριζα.

Μάλιστα το googlαρα και βρήκα ότι μ αυτό τον συνδυασμό ανοίγονται στις νέες μητρικές της Gigabyte κάποιες έξτρα δυνατότητες στο bios οπότε μάλλον εκεί θα βρίσκεται και η ρύθμιση για τα timings...

Σ ευχαριστώ inertiacreep :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.