Jump to content



High Power Thermistor-driven TEC Controller


rainbow_326

Recommended Posts

Όπως αναφέρω και στον τίτλό, θέλω να κατασκευάσω έναν controller ώστε να μπορώ να ελέγχω την κατανάλωση του TEC. Η ιδέα δεν έιναι καινούρια και η κατασκευή-υλοποίηση ενός τέτοιου κυκλώματος έχει δοθεί από τον Uncle Jimbo στο xtremesystems.org. Παρακάτω, παραθέτω το διάγραμμα του κυκλώματος:

pwmv3a.jpg

Το TEC μου είναι αυτό που πουλούσε η FrozenCPU και τα χαρακτηριστικά του είναι Qmax = 437W at Imax = 32.8A και 26.7V. Το τροφοδοτικό του peltier είναι το Mean Well 600W 24V Single Output Switching Auxiliary Power Supply (SE-600-24) και τα χαρακτηριστικά του είναι:

Output Voltage: 24 Volts DC

Min Current: 0 Amps

Max Current: 25 Amps

Power: 600 Watts

Input Voltage: 90~132VAC / 180~264VAC

selectable by switch

(Το τροφοδοτικό δεν το έχω αγοράσει ακόμη :D)

Παραθέτω και μια εικόνα του κυκλώματος, έτοιμο σε stripboard από τον leuler στο ίδιο forum.

p10101051.jpg

Το δυσκολότερο κομμάτι είναι το MIC502 το οποίο είναι ένα πολύ χρήσιμο chip που σχεδιάστηκε αρχικά για τον έλεγχο ανεμιστήρων. Αλλά κάνει και για τον έλεγχο των TEC. Το έχω βρεί στην Αγγλία. Εαν κάποιος από εσάς το έχει βρεί στην Ελλάδα ας μου πεί ή αν του περισσεύει κανένα μπορεί να μου στείλει αν θέλει :p

Θα το σχεδιάσω αρχικά πάνω σε breadboard. Ύστερα βλέπουμε, έτσι κι αλλιώς μέχρι το stipboard μπορώ να φτάσω και δεν έχω γνώσεις soldering :039: Κάποια παιδιά από εδώ, είδα πως φτιάχνουν και PCB, αλλά εγώ δεν μπορώ :smile044:

Οπότε θα χρειαστώ αρχικά κάποια βοήθεια για να μαζέψω τα απαραίτητα components που ταιριάζουν στην περίπτωση μου.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.