Jump to content



Τί να φταίει άραγε;


Φάνης

Recommended Posts

Ρε παιδιά μπας και υπάρχει κανείς να με βοηθήσει με ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω;

Ακούστε τι γίνεται: είχα έναν P4 2.8 πάνω σε μια ABIT IS7 και είπα να στήσω ένα PC. Πήρα λοιπόν ένα Thermaltake TR2 470W, μια Gainward 7600GT (AGP), και κάποια άλλα κομμάτια. Σημ: Η μητρική έχει 20πινο ΑΤΧ ενώ το τροφοδοτικό 24πινο, οπότε βάζω μόνο τα 20 που χρειάζονται. Τα συνδέω και βλέπω ότι η μητρική δεν έπαιρνε ρεύμα. Αλλάζω το τροφοδοτικό με το δικό μου Thermaltake 550W που λειτουργεί άψογα σε άλλο PC και ούτε αυτό δίνει ρεύμα. Δοκιμάζω ένα Q-TEC (20pin) και η μητρική παίρνει κανονικά. Μετά δοκιμάζω να αλλάξω την 7600 GT με μια κάπως αρχαία RIVA ΤΝΤ2 και η μητρική παίρνει ρεύμα (με το Thermaltake πάνω). Θα έλεγε κάποιος ότι φταίει είτε τα 24πιν του τροφοδοτικού είτε η κάρτα γραφικών.

Αλλά προσέξτε το παράδοξο: ανακάλυψα ότι αν <<έπαιζα>> με το ΑΤΧ του Thermaltake πάνω στη μητρική σε κάποιο σημείο της έδινε ρεύμα. Μετά το κούμπωνα κανονικά και όλα οκ. Και ο υπολογιστής άναβε και την κάρτα αναγνώριζε πριν μπει στο BIOS. Αλλά εάν έκλεινα το τροφοδοτικό, όταν το ξανάνοιγα δεν έδινε ρεύμα. Τί νομίζετε ότι συμβαίνει;

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.