Jump to content



Ubuntu 10.10 ή Kubuntu ;


QantonisQ

Recommended Posts

Εχει να κανει με το γραφικό περιβάλλον όπως σου λέει ο Orion. Κοίταξε διάφορα screenshots και αποφάσισε. ΤΟ Ubuntu είναι πιο λιτό και απλό, ενώ το KDE είναι πιο εφετζίδικο. Υπάρχουν κι άλλα όπως το Xfce που είναι ελαφρύ αλλά και ακόμα πιο ελαφριά όπωψς το Lightbox, Open-κατι-δεν-θυμαμαι κλπ. Στην τελική, κατέβασε το Ubuntu, και μετά αν θες κανεις intall το KDE. Για να μπαίνεις μία με το ένα και μία με το άλλο το αλλάζεις στο παράθυρο που πας να κανεις Login (μολις ανοιγει το PC), και επιλέγεις Session (Gnome ή KDE αντίστοιχα).

Drivers δε χρειαζεται, τα περνάει μόνο του, εντκός κι αν παίζει κάποια ασυμβα΄τοτητα συνήθως με wireless κάρτες, ειδικά αν έχεις κανενα ασύρματο φλασάκι - γεια σας - είναι μπέρδεμα μετά. Παιζει, αλλά πρέπει να ξέρεις και καποια πράγματα απο linux και εντολές. Αν δεν εχεις ξανα δει bash στην ζωη σου θα δυσκολευτείς. Πλεον όμως τα πράγματα έχουν εξελιχθεί πολύ και δεν νομιζω να αντιμετωπίσεις καμία δυσκολία και να σου βρει τα πάντα μονομιάς. Το μόνο που θα χρειαστεί είναι να περάσεις drivers για κάρτα γραφικών, αν έχεις nVIDIA. Για ATI δεν ομιζω να υπαρχει κατι αντίστοιχο, έχω καιρό να ασχοληθώ.

Link to comment
Share on other sites

Πατα F10 ή F8 (δεν θυμαμαι πιο) κατα το POST του BIOS (την ιδια χρονικη στιγμη που θα πατουσες το DEL για μπεις στο BIOS). Θα σου φορτωσει ενα πτυσσομενο μενου με υπολογη boot απο διαφορες συσκευες. Το πιο πιθανό είναι να μην έχεις κάνει το φλασάκι σωστά bootable με βάση Linux.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.