Jump to content



Προταση για S-PVA Panel


JERY

Recommended Posts

Θελω να παρω οθονη με S-pva πανελ kai ειχα καταληξει στην 932bf samsung που την εχει φερει μονο το plaisio αλλα τελικα εχει tn πανελ.Νομιζα οτι θα ηταν οπως η 931bf.

Εχετε να μου προτεινετε καμια οθονη με spva γυρο στα 260ε 19¨?

Link to comment
Share on other sites

Επειδή και εγώ ψάχνω για τέτοια οθόνη, από το ψάξιμο που έχω κάνει η πιο φθηνη οθόνη με τέτοιο πάνελ είναι η Philips 190P7 στα 330. Με εξαίρεση την οθόνη του πλαισίου που κάνει 260.

Για την 931 BF έχει tn και όχι pva. (http://prad.de/en/guide/screen3139.html) , φυσικά το ίδιο και η 932, που την έχω στα υπόψη.

Link to comment
Share on other sites

Mπερδευτικα και νομιζα με το χαμο που ειχε γινει για τα διαφορα πανελ A S kai P gia τα μοντελα της samsung οτι τα panel ηταν S-pva η Α-pva.

Aφου ηταν tn τοτε πιστευω οτι και αυτη μια χαρα θα ειναι στα χρωματα γιατι εχω ασχημη εμπηρεια απο φτηνιαρικη lg.Τωρα η 932 δεν εχει κυκλοφορισει και πολυ εξω αλλα βρηκα ενα πολυ αναλυτικο review και το διαβασα ολο

http://www.xbitlabs.com/articles/other/display/19inch-7_19.html

Λεει οτι ειναι αστερι

Βασικα αυτο που φοβαμαι ειναι εχει περισσοτερες ασπρες αποχρωσεις και να μην μπορει να κεντραριστει.Για παραδειγμα αν ειναι πολυ φωτεινη και την χαμηλωσης να μειωθουν οι μαυρες αποχρωσεις και να μην βλεπεις τιποτα σε μια σκωτεινη σκηνη

Παντως λεω να την παρω

Link to comment
Share on other sites

Για τα λεφτα της ειναι πολυ καλη.Σε σχεση με του πλαισιου δηλαδη που υην δοκιμασα σε εναν φιλο καμια σχεση,μπορει ειχε μεγαλη γωνια θεασης αλλα στα games δεν ελεγε μια.Επαιξα το spiderman και φενονταν οι μισες κινησεις.

Οσο για την 932bf με την γωνια θεασης δεν αντιπετοπιζω προβλημα αν και το κρεβατι ειναι σε διαφορετικο υψος και θεση απο την οθονη,απλα την γυρνας λιγο.Αν δεν τη γυρισω η διαφορα ειναι ελαχιστη στα χρωματα.Στα παιχνιδια δεν υπαρχει καποια διαφορα ο χρονος αποκρισης ειναι μια χαρα.

Τωρα για τα χρωματα αν την συγκρινεις με μια crt υπαρχει διαφορα,δεν ειναι τοσο εντονα και τοσο ζωντανα.Επισης καλη δουλεια κανει και το προγραμμα magic tune της samsung που βοηθαει να την ρυθμισετε.Η γνωμη μου ειναι οτι η οθονη αξιζει τα λεφτα της και ειναι οτι πρεπει για γενικη χρηση,Τα χρωματα δεν φτανουν μια crt αλλα η διαφορα ριναι μικρη.Αδειασε και το μισο γραφειο.

Την πηρα απο το πλαισιο 259ε και δεν δεχτηκαν να μου την ανοιξουν να δω αν εχει καμενο pixel αλλα ευτυχως ημουν τυχερος

Link to comment
Share on other sites

Jery από πλευράς ρυθμιστικών (ύψος, γωνία ) τι λέει?

Σε ταινίες την δοκίμασες? Δεν ξέρω αν την δοκίμασες σε πολύωρη χρήση ('ανω των 4-5 ωρών) για να μου πεις αν είναι καθόλου κουραστική.

Η ποιότητά της είναι καλή?

Σόρρυ που σε κουράζω αλλά θέλω να πάρω σύντομα και αφού την έχεις , μπορώ να έχω μια άποψη επιπλέον για την οθόνη.

Aαα κάτι για την εγγύηση. Ξέρεις τι ισχύει για την οθόνη (πόσα pixel ???) ???

Link to comment
Share on other sites

Tην οθονη μπορεις να την κανεις μονο μπρος πισω αλλα δεν αντιπετοπιζει προβλημα με τις γωνιες,το ιδιο σκεφτομουν και εγω αλλα τελικα η διαφορα ειναι ελαχιστη αν ξεπερασεις τις 160 μοιρες,δεν το καταλαβαινεις.

Την εχω δουλεψει αρκετες ωρες δεν ειχα προβλημα απλα πρεπει να μειωσεις την φωτηνοτητα γυρο στο 60.

Ειδα και ταινιες, τα χρωματα δεν ειναι ιδαι με μια crt αλλα μικρη η διαφορα,αν και μετα απο λιγο το συνηθιζεις .Εκει που καταλαβα διαφορα στα χρωματα ειναι στα παιχνιδια και στην επιφανεια εργασιας που χρησιμοποιουν εντονα χρωματα εκει μου φανηκε λιγο αλλα στις ταινιες κανενα προβλημα δεν καταλαβα διαφορα.Ο χρονος αποκρισης ειναι απολυ καλος.

Για τα λεφτα της ειναι η καλυτερη επιλογη, τωρα η εγγυηση καλυπτει 7 pixel αυτο ειναι καπως αλλα την προτιμουσα απο μια lg.Oso για τις ρυθμισεις χρησιμοποιησε το προγραμμα που σου δινει.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Χρησιμοποιησε την basic mode calibration και ακολουθησε τα βηματα.

Οταν σε ρωτησει για το φως βαλε daylight kai στο τελευταιο για την φωτηνοτητα medium.

Τωρα δεν ξερω δεν εχουμε και την ιδια οθονη κανε δοκιμες, παντως με το advance den εβγαλα ακρη

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.