Jump to content



Επιλογη μπλοκ.. τι προτεινετε?


osiris

Recommended Posts

Εχω 4πλο ψυγειο black ice gtx, laing d5, 11 tank και θελω την βοηθεια σας σε επιλογη μπλοκ για cpu..

Ειχα σκοπο να βαλω του 11 αλλα καπου διαβασα οτι ειναι καλυτερο για αντλιεες χαμηλης ροης..

Γνωστος μου χρησιμοποιουσε το 11 block κ το αλλαξε με ενα καποιας αλλης μαρκας με αποτελεσμα καλυτερες θερμοκρασιες.. Με αντλια d4..

Μπορειτε μηπως να με διαφωτισετε?

ps.. Προς Θεου, δεν θελω να κατηγορησω το block του 11 γιατι ειναι ενα απ τα καλυτερα, αν οχι το καλυτερο, απλα σκαλωσα με αυτα που διαβασα..:confused:

Link to comment
Share on other sites

Τα 2 καλύτερα μπλόκ αυτή την στιγμή είναι το D-Tek Fuzion και το Swiftech Apogee GTX.

Χωρίς να κάνεις καμια μοντίφα το πρώτο αποδίδει καλύτερα και είναι χαμηλής αντίστασης ενώ το δεύτερο μπορεί να αποδώσει καλύτερα μόνο αν του καμπυλώσεις τον πάτο(το λεγόμενο bow) και είναι μπλίκ μεγάλης αντίστασης δλδ θές δυνατή αντλία κάτι που δεν έχεις πρόβλημα στο πρώτο.

Link to comment
Share on other sites

@steliosk1 :

Δύσκολο να πεις «αντλίες χαμηλής ροής». Ποιο εύκολο είναι να μιλά κανείς για χαμηλή ροή σε ένα κύκλωμα γενικά. Και αυτό που κάνει τη ροή χαμηλή ή όχι, συνήθως δεν είναι η αντλία. Είναι το ψυγείο, που έχει χαρακτηρισθεί και ως «φονιάς της ροής». Και ένα τετραπλό ψυγείο κόβει πάρα πολύ τη ροή. Τι και αν η D5 είναι ισχυρή, φτάνει τις 4800 στροφές και έχει 5 ταχύτητες ; Το μεγάλο πλεονέκτημά της μάλλον είναι το υψηλό (σχετικά) μανομετρικό της ύψος. Μετά τη διέλευση από το ψυγείο .. και αν υπάρχει και δεύτερο μπλοκ .. και αν μπει και κανένα ταυ..και αν υπάρχει ανάγκη για καμμιά γωνία..

Στην ερώτησή σου τώρα. Εννοείς ότι έχεις κύκλωμα υψηλής ροής οπότε το μπλοκ 11 είναι καλύτερο για χαμηλή ροή ;

Βλέπω είσαι με E6700. Έχω διαβάσει πολλά καλά για το μπλοκ 11 σε Ε6xxx.

Προσωπικά το χρησιμοποιώ και είμαι ευχαριστημένος από τις θερμοκρασίες που έχω. Όμως δεν έχω εμπειρία από άλλα μπλοκ. Αλλά στην καλή ψύξη ένα μπλοκ έχει κάποια συμμετοχή. Το κύκλωμά σου γενικά πρέπει να στηθεί σωστά και κάθε κομμάτι του να συνεισφέρει όσο καλύτερα μπορεί.

Όμως σέβομαι πολύ τη γνώμη του darkCount. Έχει μεγαλύτερη εμπειρία στο θέμα.Όπως και ο ΑΝ7 OverClocker.

Όποιο μπλοκ και να διαλέξεις, έχεις τη δυνατότητα να το δοκιμάσεις μέχρι την επόμενη άνοιξη, κάποια στιγμή έρχεται και ο χειμώνας, θα ψυχρύνει, μπορείς να το αλλάξεις το επόμενο καλοκαίρι και να συγκρίνεις με κάποιο άλλο. Δεν είναι το κόστος δυσβάσταχτο. Βλέπω έχεις πολύ καλό (ακριβό) σύστημα (stacker, premium mb, ocz μνήμες.), με τον καθαρισμό της υδρόψυξης σε 10 μήνες, κάνεις και μια αλλαγή στο μπλοκ. Και όποιο απoδίδει καλύτερα στο κύκλωμά σου το διατηρείς.

Έτσι τα βλέπω τα πράγματα steliosk1. Καλή τύχη

Link to comment
Share on other sites

@chessman μαλλον με εβαλες λιγο στη θεση μου..

Εχεις απολυτο δικιο για το ψυγειο κ τη μειωση της ροης..

Συμφωνα με τα σχεδια μου κ συμφωνα με τα δικα σου λεγωμενα η μονη μειωση ροης θα ειναι απο το ψυγειο.. ταφακια κτλ δεν θα υπαρχουν ουτε προς το παρων 2ο μπλοκ..

πως μπορω να δω/μαθω τι ειδους ροη εχω? χαμηλη ή υψηλη, γιατι πιστευα οτι ηταν θεμα αντλιας αλλα τελικα μου δωσες τα φωτα σου..

περι χαμηλης ροης κ μπλοκ 11 αυτα εχω διαβασει σε καποιο thread.. δεν κατακρινω κανεναν..

Link to comment
Share on other sites

..... από steliosk1 [Σήμερα, στις 21:05]

....πως μπορω να δω/μαθω τι ειδους ροη εχω? χαμηλη ή υψηλη, γιατι πιστευα οτι ηταν θεμα αντλιας ...

Οι παλιοί ξέρουν να μας πουν....Έχουν εμπειρία.

Κατέβασε το αρχείο αυτό.

Χρησιμοποίησέ το. Θα είναι ενδεικτικό για τη ροή σου. Μπορείς να κάνεις μερικές δοκιμές και να δεις τι ροή σου δίνει. Υπάρχει και μια ολόκληρη συζήτηση εδώ.Όρεξη και χρόνο νάχεις !

Δεν είπα ότι η μόνη μείωση ροής είναι από το ψυγείο, αλλά ότι είναι αυτό που κατεξοχήν την επηρεάζει.

Νομίζω, δεν είμαι σίγουρος αλλά αυτήν την αίσθηση έχω, ότι όσοι βάζουν υδρόψυξη έχουν περάσει από αρκετά μπλοκ ! μιας και η υδρόψυξη είναι και .μεράκι, οπότε με την πρώτη ευκαιρία δοκιμάζουν και κάτι άλλο, προσθέτουν και άλλο ψυγείο, αφαιρούν το τανκ, αλλάζουν το κύκλωμα, ψάχνουν πως θα μετρήσουν τη θερμοκρασία του υγρού κ.ο.κ.

Link to comment
Share on other sites

Μου φαίνεται κάπου μπερδευτίκαμε.

Το αν θα έχεις χαμηλή ροή η θα έχεις υψηλή ροή εξαρτάται κατα μεγάλο ποσοστό απ την αντλία που έχεις.

η D5 έχει Delivery height: at 12V: 3,7m, και max. Flow rate: 1500L/h.

Για εμένα σημαντικό ρόλο παίζει και το Delivery height μιας και είναι μια ένδειξη ότι μπορεί να κρατήσει καλύτερα την ροή της από μία άλλη αντλία που έχει τον ίδιο ονομαστικό λογο L/h αλλά με την μιση τιμή στο "μανομετρικό" να το πώ?..(δεν μ έρχεται η σωστή λέξη αυτήν την στιγμή ρε γμτ)

Οπότε μπορεί να έχεις 2 αντλίες 1500 Λ/Ω η μία και 1700Λ/Ω η άλλη, αλλά η μία να μπορεί να ανεβάσει το νερό σε 3,7 μέτρα και η άλλη μέχρι τα 2 αλλά η πρώτη με τα 3,7 να βάζει τα γυαλιά στην άλλη.

Απλά με το block του eleven όπως και με το D-Tek και το DD(Danger-Den) δεν θα έχει κάποια έννοια αν έχεις χαμηλή ροή και δεν αποδίδει το block στον επεξεργαστή μιας και αυτά που ανέφερα είναι μικρής αντίστασης.

Κάπου είχα διαβάσει ότι ο 11 θα έβγαζε νέo block,δεν έχω ιδέα αν έβγαλε τλκ.

Αν όμως δεν έβγαλε θα προτιμούσα το D-Tek μιας και είναι και μικρής αντίστασης και χτυπάει και το Apogee GTX χωρίς να το έχεις "καμπυλώσει"

Απ την άλλη δεν γνωρίζω τι αντίσταση έχει ένα 4πλο ψυγείο μιας και δεν έχω προσωπική εμπειρία από ένα τέτοιο για αυτό δεν ξέρω κατα πόσο θα έχεις αρκετά ικανοποιητική ροή για το Apogee GTX που θέλει αρκετή "πίεση"

Link to comment
Share on other sites

Εχω το pc περιπου 2 μηνες κ ηδη εχω σημειωση παρα πολλα κομματια που χρειαζονται αλλαγη..

Aπλα οταν ξεκινησα να το στηνω δεν ηξερα το the lab..

To οτι οι μετατροπες θα δινουν κ θα περνουν ειναι σιγουρο..

Παλι καλα που πιανουν κ τα χερακια μου..:laughing:

Συντομα θα εχει κ παρουσιαση:T:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.