Jump to content



ubuntu +xp


superiorblend

Recommended Posts

Καλησπέρα!

Αποφάσισα να δοκιμάσω και εγώ το λειτουργικό linux.

Φίλος με προέτρεψε να κατεβάσω το ubuntu.

Σκοπός μου ήτανε να έχω 2 λειτουργικά,το xp και το ubuntu ston 1 και μοναδικό δίσκο του laptop.

Xθες το βράδυ πέρασα ubuntu και έντρομος παρατήτησα ότι φορμαρίστηκαν τα πάντα...

παρά το γεγονός ότι προσπάθησα να κάνω την εγκάτάσταση root και wap σε διαφορετικό τμήμα του σκληρού το οποίο δεν είχε καμία σχέση με τα xp.

Μετά έκανα πάλι format και έβαλα xp διότι με τα ubuntu δεν μπορούσα να περάσω drivers για το modem....

Επιθυμώ να περάσω παράλληλα ubuntu και να επιλέγω λειτουργικό κατά την εκίννηση.

Αν είναι δυνατόν κάποιος να μου πεί τα απαραίτητα βήματα ώστε να μη βρεθώ στη δυσάρεστη θέση να χάσω τα xp.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον σας και την απάντησή σας.

Καλό σας απόγευμα!

Link to comment
Share on other sites

Eίναι αρκετά παράξενο που αντί για εγκατάσταση με dual boot έκανες format τον σκληρό σου.Τα βασικά βήματα είναι να τρέξεις το live cd να επιλέξεις το install εικονίδιο που υπάρχει στην επιφάνεια εργασίας και να ανοίξει ο wizard για το installation.Eκει σου εμφανίζοντε τρεις επιλογές η μία έιναι για χρήση ολόκληρου του δίσκου και εγκατάσταση του ubuntu ,η δεύτερη που είναι και η κατάλληλη για εγκατάσταση σε δίσκο με xp αφού υπάρχει μια μπάρα ώστε να ορίσεις το μέγεθος του δίσκου που θα χρησιμοποιήσει το ubuntu για εγκατάσταση αφήνοντας το υπόλοιπο στα windows.Το partitioning σε αυτήν την περίπτωση γίνετε αυτόματα χώρις να πειραχτούν τα windows.

Yπάρχει και μια τρίτη επιλογή για manual εγκατάσταση αλλά χρειάζετε μια εμπειρία στο λειτουργικό για να προχωρήσεις σε μια τέτοια επιλογή.Η καλήτερη λύση στην περιπτωσή σου είναι η δεύτερη επιλογή.

Δες και αυτο το video εδώ

http://ubuntuclips.org/videos/18

Στο video λείπει η δευτερή επιλογή που σου έλεγα που εμφανίζετε μόνο αν έχεις και άλλο λειτουργικό στον σκληρό σου όπως τα windows.Φυσικά η σειρά πάντα για dual boot είναι πρώτα εγκατάσταση windows και μετά ubuntu.

Link to comment
Share on other sites

καλυτερα φιλε μου ειναι να εγκαταστησεις πρωτα τα χp και μετα τα ubuntu για να μπει αυτοματα και το grub(επιλεγεις εσυ λειτουργικο εκκινησης).Φροντισε να κανεις την εκστασταση με χειροκινητα για τυχον λαθος..!Εδω ειμαστε για οτι αλλο θες!!!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.