Jump to content



Θελω να κάνω clone τα partition


Passenger57

Recommended Posts

Εχω στην κατοχή μου το ACRONIS και το NORTO GHOST.

Έχω έναν δίσκο sata με 2 partition C kai D. Στον C έχω το λειτουργικό σύστημα.

Το πρόβλημα είναι πως στον δίσκο αυτό ο C με το λειτουργικό είναι στο δεύτερο μέρος και ο D στο πρώτο. Δηλαδή πρώτα είναι to logical partition kai meta to primary το οποίο θέλω να διορθώσω, για αυτό πήρα έναν καινούργιο δίσκο sat2 320gb.

To Acronis όμως μου κάνει clone τον HDD ακριβώς όπως είναι και όχι με την σειρά που θέλω. Δηλαδή δεν μου δίνει δυνατότητα επιλογής να clone το D στο δεύτερο μέρος του καινούργιου σκληρού και το C στο πρώτο μέρος του καινούργιου.

Πως μπορώ να το κάνω αυτό? Αν απλά κάνω clone ton δισκο μου στον νεοθα έχω επιπτώσεις στην ταχύτητα αφου πρώτα θα έχω το logical partition και μετα το primary???

Link to comment
Share on other sites

ΘΑ σου πρότεινα με το Ghost να κάνεις πρώτα partition to disk και να μεταφέρεις το C στον νέο δίσκο.

Εννοείτε ότι δεν αθ μεταφέρεις το partition σε ολόκληρο τον νέο δίσκο αλλά θα αφήσεις ένα κομμάτι ελεύθερο (όσο θέλεις)

Μετά μπουτάρεις, διαμορφώνεις το D στον δεύτερο δίσκο (από το ελεύθερο κομμάτι που άφησες πριν) και απλά κοπιάρεις από τα data τον παλιό.

Προσοχή λίγο με τα μπουταρίσματα μόνο, μετά την αντιγραφή, βγάλε τον παλιό, μπούταρε με τον νέο, φτιάξε το partition και μετά κοπιάρεις.

Link to comment
Share on other sites

Δεν χρειάζόταν να κάνεις τίποτα στον νέο δίσκο.

Απλά με το partition to disk επιλέγεις μόνο αυτό το partition που θέλεις να αντιγραφεί πρώτο και όταν φτάσεις να επιλέξεις target drive (ο νέος δίσκος) μπορείς να αλλάξεις το μέγεθος του partition (αυτό θα σου δείξει όλον τον δίσκο) και να αντιγράψεις σε ένα μόνο κομμάτι του.

Το υπόλοιπο μόλις μπουτάρεις θα φαίνεται σαν άδειο οπότε το φτιάχνεις εσύ σαν D μέσα από τα win και φυσικά θα είναι μετά το C.

Αν μπερδεύεσαι έτσι όπως στα λέω μπορώ να σου προτείνω το εξής:

να αντιγράψεις πάλι με partition to disk μόνο το C από τον παλιό σε ολόκληρο τον νέο δίσκο.

Μετά με κάποιο πρόγραμμα (partition magic) χωρίζεις τον δίσκο στα δύο.

Το C θα είναι πάλι πρώτο.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.