Jump to content



Aπορια για Tv In


hayabusa

Recommended Posts

Ειναι video in για να στελνεις εικονα απο εξωτερικη συσκευη στο pc. Για παραδειγμα αν εχεις μια καμερα μπορεις να στειλεις την εικονα αναλογικα σε καποιο προγραμμα επεξεργασιας. Ή αν εχεις ενα nova π.χ. να στεiλεις την εικονα στο dscaler και να βλεπεις tv στο pc.

Link to comment
Share on other sites

Με ενα rca απο τo composite out της τηλεορασης, στο video in του laptop. Στελνεις το σημα π.χ. στο dscaler και μπορεις να γραφεις στο δισκο το προγραμμα της tv. Βεβαια τα παραδειγμα που σου δινω, δεν εχεi μεγαλο νοημα γιατι θα μπορουσες να κανεις το ιδιο, με πολυ ανωτερη ποιοτητα με ενα tv tuner.

Οι εφαρμογες οπου εχει πρακτικη σημασια κατι τετοιο, ειναι αν θες να κανεις ενα αναλογικο σημα εικονας ψηφιακο. Γιατι μετα σε ψηφιακη μορφη μπορεις να το στελνεις μεσω Internet, να του προσθετεις εφε με 2 κλικ και διαφορα αλλα.

Link to comment
Share on other sites

rca ειναι το καλωδιο :

http://www.opengroup.com/daddario/prodimages/rca.jpg

Η composite ειναι η ΕΞΟΔΟΣ (στην περιπτωση που συζηταμε) της tv που ταιριαζει το παραπανω καλωδιο. Σε μερικες δεν υπαρχει, οποτε μπορεις να παρεις μια απο adaptor-ακι scart.

Link to comment
Share on other sites

Σε μερικες Tv που δεν εχουν τετοια εξοδο, μπορεις να συνδεσεις στην υποδοχη για scart ενα ανταπτορακι απο scart σε composite. Αυτα τα ανταπτορακια εχουν πανω τους ενα κουμπι in/out, οποτε αναλογα με το που θα το γυρισεις περνεις, εισοδο ή εξοδο εικονας.

http://photobucket.com/mediadetail/?media=http%3A%2F%2Fi101.photobucket.com%2Falbums%2Fm48%2Fluoqi_2006%2Fscart-connector.gif&searchTerm=scart&pageOffset=4

Link to comment
Share on other sites

πολύ ωραία. μια τελευταία ερώτηση. αφού συνδεσω την tv πχ οπως ειπαμε παραπανω την εικονα θα την παίρνω κατευθείαν από το dscaler ή χρειάζεται και κάποια επιπλέον διαδικασία;

Link to comment
Share on other sites

Πρεπει να ρυθμισεις το dscaler (εχει σχετικη ρυθμιση) να εχει input εικονας απο το composite της vga. Εχουν τυχει παντως περιπτωσεις, να μην ερχεται σωστα η εικονα για διαφορους λογους οπως το vga bios ή μη συμβατο σημα απο την Tv. Ισως ενα tuner να σε γλιτωσει απο ασκοπο ψαξιμο.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.