Jump to content



Επιδιόρθωση backlit/flickering σε Samsung 226BW


Dr.Paneas

Recommended Posts

Όλοι γνωρίζετε ότι ειχα πρόβλημα με την οθόνη μου. Ενα πρωινό ξύπνησα, την άνοιξα και αυτή τρεμόπαιζε. Ένα μήνα αργότερα περίμενα μέχρι και 10 λεπτά μέχρι να σταματήσει το τρεμόπαιγμα της οθόνης.

Την λύση της βρήκε ο δαιμόνιος παπάς του φορουμ (aka Sakis). Το πρόβλημα ήταν ότι κάποιοι πυκνωτές πάνω στην πλακέτα, την είχαν "ακούσει", και ήθελαν άλλαγμα.

Συγκεκριμένα:

2x 820μF 25v 105 C

2x 680μF 25v 105 C

1x 330μF 25v 105 C

1x 47μF 50v 105 C

Πήγα λοιπόν στην Δωδεκανήσου όπου είναι τα γνωστά ηλεκτρονικα για να προμηθευτώ τους παρακάτω ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές. Μόνο ο Μουτσιούλης είχε πυκνωτές σε 105 C ενώ τόσο Γεωργιάδης και MAR δεν είχαν σχεδόν τίποτα, παρά μόνο τον 330μF και τον 47άρι.

Αντί για 820μF πήρα 1000μF -- σε τέτοιο κύκλωμα οθόνης δεν έχει διαφορά.

Τους 680μF δεν τους βρήκα πουθενά.... μα πουθενά....

Τον 47mF τον βρήκα, αλλά στους 80C αντί για 105C . Όσο μεγαλύτερη η θερμοκρασία, τόσο περισσότερο χρόνο θα κάνουν οι πυκνωτές για την "ξανα-ακούσουν".

Κόστος: 0.50 €

ενώ έχετε και άλλες λύσεις:

Από ebay: 10-15 €

Από αντιπροσωπία: ~50άρικο €

  • Η οθόνη έχει τρεις βίδες στην βάση της.
  • Άλλες τρεις βίδες (αριστερ - μέση - δεξία) για να βγάλετε το καπάκι της οθόνης.
  • Τραβάτε το καπάκι με δύναμη και προσοχή ώστε να αποκαλυφθεί το γυμνό μέρος της οθόνης που βρίσκονται οι πλακέτες της (δύο πλακετες).
  • Αφερείτε τον 2pin connector που είνα για το power on της οθόνης (από τα δεξία), και το σειριακό καλώδιο με τα κλιψάκια στις άκρες (βρίσκεται επάνω).
  • Στην συνέχεια ανοίγετε προς τα αριστερά τις πλακέτες (προσοχή, υπάρχει ένα καλώδιο το οποίο δεν μπορείτε να το βγάλετε, για αυτό και ανοίγετε προς τα αριστερά).
  • Σας ενδιαφέρει η δεξία πλακέτα της τροφοδοσίας. Ξεβιδώνετε τις τρεις βίδες που έχει.
  • Βγάζετε τους 4x2pin connectors (ΠΑΝΩ: Ροζ/Μπλε Κάτω: Μπλε/Ροζ) καθώς καιτο σειριακό καλώδιο που συνδέει τις δύο πλακέτες.

Βάζετε την πλακέτα στον πάγκο εργασίας, όπου αρχίζετε να ξεκολάτε τους πυκνωτές. Επειδή έχω μόνο 15W iron, χρειάστηκε να βάλω επιπλέον καλάι στο joint για να ζεσταθεί το σημείο και να βγάλω τους ήδη υπάρχων πυκνωτές. Προσεκτικά λοιπόν κάνετε την αντικατάστασή τους με τεράστια προσοχή στα + και -. Οι πυκνωτες εχουν ζωγραφισμένο το σήμα του - - - - πάνω τους (κάθετα), όπου αυτό σημαίνει ότι εκείνο το ποδαράκι είναι το αρνητικό. Ένας άλλος τρόπος: το πιο μακρύ ποδαράκι του πυκνωτή είναι πάντα το θετικό. Αν και πίσω από την πλακέτα γράφει το + και το -, καλό θα είναι να δείτε τους πυκνωτές που βγάζετε και πως ήταν αυτή συνδεμένοι μέσα στο κύκλωμα.

Στην συνεχεια τα ξανα συνδέουμε όλα και είμαστε η κομπλέ.

Η οθόνη φτιάχτηκε πλήρως :D

Link to comment
Share on other sites

Ρε συ εισαι γρηγορος!

ριξε ενα συρμα πρωτα, να σε πω να τα παρεις ολα Χ2. με βαζεις και τρεχω και γω!!! :p

2 στις 3 226BW του OOS επαθαν το ιδιο πραμα. Νικο ετοιμασου...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.