Jump to content



Ταση ΑΜD X2 4600 manchester s939


koukounis

Recommended Posts

Ενώ η default ταση του εν λόγω επεξεργαστή είναι 1.35 παρατήρησα χθές ένα περίεργο. Όταν με το systool δουλεύουν και οι 2 πυρήνες στο 100% η τάση ανεβαίνει στο 1.375. Το αυτό παρατηρείται σε όποια volt και να βάλω (πχ στο 1.375 πηγαίνει στο 1.4 μόνο στο γκάζωμα). Όλα αυτά με τη μητρική gigabyte k8nf-9.

Με την asus A8N32-sli που είχα πρίν συνέβαινε άλλο κουφό. Ενώ από το bios ήταν στο 1.35 τα windows (speedfan και pcprobe) έδειχναν 1.375-1.38 idle. Στο γκάζωμα δεν ξέρω τι συνέβαινε.

Είναι λογική αυτή η συμπεριφορά ή υπάρχει πρόβλημα??. Το τροφοδοτικό είναι 750W και δεν θα πρέπει να ζορίζεται με αυτά που έχω επάνω.

Τέλος ποιο είναι το όριο volt για τον εν λόγω επεξεργαστή με μαμά ψύκτρα και 80fan μονταρισμένο από πάνω?? και το όριο είναι για idle τάση full load τάση?? αν δεν είμαι στα πρόθυρα να μυρίσει κάτι.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις πάντα πολύτιμες συμβουλές σας.

Link to comment
Share on other sites

Πρώτα απ'όλα, θα σου έλεγα να μη φοβάσαι. Εγώ δουλεύω τον επεξεργαστή (Χ2 4400+) πάνω από 1,5 χρόνο τώρα με τάση 1,5+V.

Δεύτερον, μην εμπιστεύεσαι ιδιαίτερα τους αισθητήρες της μητρικής. Αν δεν πολυμετρήσεις, δε μπορείς να ξέρεις την πραγματική τάση. Και φυσικά κάθε μητρική δείχνει τα δικά της...

Τρίτον, εκ των πραγμάτων η τάση δεν είναι ΠΟΤΕ σταθερή. Πάντα υπάρχουν μικροδιακυμάνσεις.

Τέταρτον, σε full load είναι απόλυτα λογικό (και θεμιτό) η τάση να τσιμπάει λίγο πάνω

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.